24.7 C
Athens
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024

24.7 C
Athens
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024

Επιπλέον 35 νέα λεωφορεία σε 11 γραμμές της Αττικής

Διαβάστε επίσης

Κάθε μήνα αυξάνεται ο αριθμός των νέων λεωφορείων που δρομολογούνται στην Αττική δήλωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του το πρωί της Δευτέρας στο αμαξοστάσιο του ΟΑΣΑ των Αχαρνών στους Θρακομακεδόνες. καθώς όπως είπε «από σήμερα ξεκινούν δρομολόγια επιπλέον 35 νέα λεωφορεία που θα εξυπηρετούν περιοχές της Αττικής».

Τα νέα αυτά λεωφορεία θα εκτελούν δρομολόγια σε 11 γραμμές που εξυπηρετούν τους Δήμους Αχαρνών, Μεταμόρφωσης, Νέας Ιωνίας, Κηφισιάς, Διονύσου, Μαραθώνα και Ωρωπού. Είναι η πρώτη φορά από το 2009 που ανανεώνεται ο στόλος των αστικών συγκοινωνιών, ενώ η παραχώρηση του συγκοινωνιακού έργου, βάσει της νέας σύμβασης με την κοινοπραξία που αναδείχθηκε από τον διεθνή οργανισμό του ΟΑΣΑ, έχει διάρκεια οκτώ έτη. Όλα τα οχήματα που θα δρομολογηθούν στις γραμμές είναι καινούργια.

Όπως δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας «τα 25 νέα οχήματα έρχονται να προστεθούν στα 75 που ήδη κυκλοφορούν, καθώς και στα 140 ηλεκτρικά λεωφορεία. Συνεπώς, ο στόλος των αστικών συγκοινωνιών έχει ήδη ανανεωθεί, με 250 καινούργια οχήματα, που προσφέρουν καλύτερες και πιο ποιοτικές υπηρεσίες στο επιβατικό κοινό και εξασφαλίζουν προσβασιμότητα σε όλους τους συμπολίτες μας. Στόχος είναι η πλήρης ανανέωση του στόλου των οχημάτων, με τη δρομολόγηση 950 νέων λεωφορείων στην Αττική έως το τέλος καλοκαιριού του 2025».

Ισίδωρος Ρούσος

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα