21.4 C
Athens
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024

21.4 C
Athens
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024

FIFA: Απάντησε στις καταγγελίες της ECA

Διαβάστε επίσης

Τα τελευταία χρόνια ολοένα και πληθαίνουν οι φωνές που διαμαρτυρόνται για το ιδιαίτερα φορτωμένο αγωνιστικό πρόγραμμα των ομάδων, με παίκτες, προπονητές και στελέχη να έχουν καταφερθεί εναντίον της UEFA και της FIFA για να συνεχόμενα και πολύ απαιτητικά παιχνίδια.

Μάλιστα, η ECA (Ένωση Ευρωπαϊκών Συλλόγων) θέλησε να κάνει το παραπάνω βήμα αφού σε συνεργασία με ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, μεταξύ των οποίων την La Liga, προχώρησε σε καταγγελία της FIFA στην Ευρωπαϊκή Ένωση για το γεμάτο διεθνές ημερολόγιο των αγώνων “το οποίο παραβιάζει το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης”.

Από την πλευρά της, η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια και φρόντισε να επιστρέψει πίσω το γάντι που της πέταξαν, υποστηρίζοντας σε ανακοίνωση που εξέδωσε ότι εκείνοι που την κατήγγειλαν, έχουν δική τους κρυφή ατζέντα και θέλουν να προστατέψουν τα δικά τους συμφέροντα.

“Το ημερολόγιο της FIFA είναι το μόνο όργανο που εγγυάται ότι το διεθνές ποδόσφαιρο μπορεί να συνεχίσει να επιβιώνει, να συνυπάρχει και να ευημερεί παράλληλα με το ποδόσφαιρο των εθνικών και ηπειρωτικών συλλόγων.

Μερικά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (που είναι διοργανωτές και ρυθμιστές αγώνων) ενεργούν με εμπορικά συμφέροντα, υποκρισία και χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους άλλους.

Αυτά τα πρωταθλήματα προφανώς προτιμούν ένα ημερολόγιο γεμάτο με φιλικά και καλοκαιρινές εκδρομές, που συχνά περιλαμβάνουν εκτεταμένα ταξίδια σε όλο τον κόσμο.

Αντίθετα, η FIFA πρέπει να προστατεύσει τα γενικά συμφέροντα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας των παικτών, σε όλα τα μέρη και σε όλα τα επίπεδα του αθλήματος”, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση-απάντηση της FIFA.

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα