back to top
26 C
Athens
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024

26 C
Athens
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024

Κ. Ζαχαριάδης: Ο Κασσελάκης ήρθε να μας διαλύσει-Κανονικά Συνέδριο και εκλογές-Η πλάκα τελείωσε

Διαβάστε επίσης

Νέα «πυρά» εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη εξαπέλυσε ο Κώστας Ζαχαριάδης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. «Κάθε πολιτικός φορέας τον οποίο πάνε να διαλύσουνε, έχει δικαίωμα να αμυνθεί» τόνισε μεταξύ άλλων, στον Αθήνα 984 και στον Σεραφείμ Κοτρώτσο και ξεκαθάρισε «το Συνέδριο θα γίνει κανονικά 8 Νοεμβρίου και οι εκλογές 24 Νοεμβρίου και αν χρειαστεί 1η Δεκεμβρίου.

«Πρέπει να κατανοήσουν τις αποφάσεις των οργάνων του κόμματος και επίσης να τις σεβαστούν. Είναι σημαντικό να σέβεσαι τον πολιτικό φορέα. Όταν αμφισβητήθηκε η ηγεσία Κασσελάκη, είπε “κάντε μου μομφή”, όταν πέρασε η μομφή από την Κεντρική Επιτροπή, μίλησε για κουκούλες και πραξικοπήματα και στη συνέχεια έστειλε εξώδικα. Είναι σημαντικό να σέβεσαι έναν κόσμο που θέλεις να ηγηθείς. Κάθε πολιτικός φορέας τον οποίο πάνε να διαλύσουνε, έχει δικαίωμα να αμυνθεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι συλλογικότητα, δεν περνά η ηγεσία του από τον πατέρα στον γιο. Δεν μπορεί να διεκδικεί να κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ ένα άλλο κόμμα ιδεολογικά και φυσιογνωμικά. Το Συνέδριο έρχεται ως αποτέλεσμα της κεντρικής επιτροπής και έχει αρμοδιότητα να εγκρίνει τις υποψηφιότητες που κατατέθηκαν έως τις 24.10.2024. Για να είσαι υποψήφιος χρειάζονται υπογραφές, το πόθεν έσχες και να σέβεσαι τις αποφάσεις των οργάνων του κόμματος. Για αυτό δεν μπορεί να είναι υποψήφιος ο κ. Κασσελάκης, γιατί δεν σέβεται τις αποφάσεις των οργάνων, γι’ αυτό σε δύο αναρτήσεις του αναφέρει ότι είναι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεν είναι, αλλά και για τις κινήσεις του με τα εξώδικα και τους χαρακτηρισμούς κουκουλοφόροι, πραξικόπημα κτλ».

Eνδεχόμενο αναβολής Συνεδρίου και εκλογής νέας ηγεσίας

«Το Συνέδριο θα γίνει κανονικά 8 Νοεμβρίου και οι εκλογές 24 Νοεμβρίου κι αν χρειαστεί 1η Δεκεμβρίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τη υποχρέωση να ανασυγκροτηθεί και να αφήσει πίσω του την τραυματική περίοδο. Στην πολιτική όπως και στη ζωή είναι πιο δύσκολο να επουλώνεις πληγές, αλλά μπορούμε να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία και να ανακάμψει το κόμμα. Να παίξει έναν θετικό ρόλο ως αξιωματική αντιπολίτευση και ρυθμιστής εξελίξεων στον ευρύτερο πολιτικό μας χώρο».

Δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε κάτι άλλο

«Δεν μπορεί να χαρακτηρίζει ένα κόμμα η τακτική που ακολουθούν κάποιοι λίγοι και δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε κάτι άλλο. Θα συζητάμε πάντα πολιτικά στον ΣΥΡΙΖΑ. Οποιος θέλει το φανατισμό, τον χουλιγκανισμό και τα οπαδιλίκια δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ. Η πλάκα τελείωσε. Αυτοί που έκαναν τις διαδηλώσεις με συνθήματα για Χούντα ήταν λίγοι, αλλά ήταν συγκεκριμένοι, δεν ήταν κανένα μέλος της Κεντρικής Επιτροπής. Είναι δυνατόν να στέλνει κάποιος εξώδικα στο κόμμα του; Θυμάστε κάποια πολιτική προσωπικότητα που να ηγήθηκε στην κεντροαριστερά και να λέει τα συλλογικά όργανα κουκουλοφόρους; Πείτε μου έστω έναν, ακόμα και στις πιο σκληρές στιγμές των διασπάσεων».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα