back to top
21.7 C
Athens
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024

21.7 C
Athens
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024

Ναδάλ: Έφτασε στη Σαουδική Αραβία

Διαβάστε επίσης

Το πρόσωπο των τελευταίων ημερών, Ράφα Ναδάλ, είναι ο πρώτος που φτάνει στη Σαουδική Αραβία όπου την ερχόμενη Τετάρτη θα ξεκινήσει το τουρνουά επίδειξης “Six Kings Slam”.

Εκτός από τον Ναδάλ, ο οποίος την περασμένη Πέμπτη ανακοίνωσε την απόσυρσή του από το επαγγελματικό τένις μετά το Davis Cup, στο συγκεκριμένο τουρνουά θα αγωνιστούν και οι δύο φιναλίστ του Shanghai Masters, Γιάνικ Σίνερ και Νόβακ Τζόκοβιτς, ο Κάρλος Αλκαράθ, ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ, αλλά και ο Χόλγκερ Ρούνε, με τον κάθε παίκτη να παίρνει 1.500.000 δολάρια, μονό και μόνο με τη συμμετοχή στο τουρνουά, ενώ ο νικητής θα φύγει πλουσιότερος κατά 6.000.000 δολάρια!

Νόβακ Τζόκοβιτς και Ράφα Ναδάλ πέρασαν bye στα ημιτελικά του τουρνουά, με τον Σέρβο να αντιμετωπίζει τον νικητή από την αναμέτρηση του Γιάνικ Σίνερ με τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ, ενώ ο Ισπανός θα παίξει είτε κόντρα στον Κάρλος Αλκαράθ, είτε κόντρα στον Χόλγκερ Ρούνε.

Το τουρνουά θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 16-19 Οκτωβρίου, έχοντας όμως μια ημέρα ρεπό (18/10) κι αυτό γιατί σύμφωνα με έναν εκ των τελευταίων κανόνων της ATP, τα τουρνουά επίδειξης δεν επιτρέπεται να διαρκούν 3 μέρες σερί. Αν δεν υπάρξει συμμόρφωση στον συγκεκριμένο κανόνα τότε οι παίκτες που αγωνίζονται θα τιμωρούνται.

Αυτό φυσικά δεν εμπόδισε τους Σαουδάραβες να βρουν τον τρόπο να διοργανώσουν το τουρνουά με τους αγώνες να πραγματοποιούνται στις 16,17 και 19 Οκτωβρίου. Η Σαουδική Αραβία γίνεται πλέον μια αυξανόμενη δύναμη στον κόσμο του τένις, καθώς θυμίζουμε ότι οι τελικοί NextGen θα γίνουν στην Τζέντα, ενώ οι τελικοί της WTA θα πραγματοποιηθούν στο Ριάντ.

Πρόγραμμα

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου – Προημιτελικά

Ντανιίλ Μεντβέντεφ – Γιάνικ Σίνερ
Χόλγκερ Ρούνε – Κάρλος Αλκαράθ
Πέμπτη 17 Οκτωβρίου – Ημιτελικά

Νόβακ Τζόκοβιτς – Μεντβέντεφ/Σίνερ
Ράφα Ναδάλ – Ρούνε/Αλκαράθ
Παρασκευή 18 Οκτωβρίου

Ρεπό
Σάββατο 19 Οκτωβρίου

Μικρός τελικός
Τελικός

πηγή tennis24

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα