back to top
26 C
Athens
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024

26 C
Athens
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024

Οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΠΑΣΟΚ στη συζήτηση του προσχεδίου του προϋπολογισμού

Διαβάστε επίσης

Οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ, μετά την επανεκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη, αποτέλεσαν αντικείμενο σχολιασμού, κατά τη συζήτηση του προσχεδίου του προϋπολογισμού, στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

«Σήμερα δεν υπάρχει εναλλακτική προοπτική διακυβέρνησης, όχι μόνο λόγω των διαλυτικών φαινομένων στον ΣΥΡΙΖΑ και την αμήχανη στασιμότητα στο ΠΑΣΟΚ, αλλά γιατί η πολιτική της κυβέρνησης έχει οδηγήσει στο ισχυρότερο κοινωνικό κράτος των τελευταίων ετών, κάτι που έχει αφαιρέσει πολιτικό οξυγόνο από τα κόμματα της αντιπολίτευσης», σχολίασε ο εισηγητής της ΝΔ Νότης Μηταράκης.

«Για επίπλαστη προσέγγιση εκ μέρους του εισηγητή της ΝΔ», έκανε λόγο ο Χάρης Μαμουλάκης από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Για το προσχέδιο του προϋπολογισμού, είπε ότι δεν δίνει λύσεις και απαντήσεις, ενώ σηματοδοτεί μεγαλύτερη αύξηση των κοινωνικών και ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων στη χώρα μας. Παράλληλα, ανέφερε ότι «η κυβέρνηση εφαρμόζει ουσιαστικά, ένα κρυφό μνημόνιο».

Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος μίλησε «για αδυναμία της κυβέρνησης να δώσει απαντήσεις σε ζωτικά προβλήματα και για κρίση που έχει ξεσπάσει στον ΣΥΡΙΖΑ σε πρωτοφανή έκταση, που δεν ξέρουμε πότε θα σταματήσει και πως». Όπως είπε, «υπάρχει ένα κενό στέρεου αντιπολιτευτικού λόγου κι εμείς, αυτό το βάρος ευθύνης το αντιλαμβανόμαστε και το αποδεχόμαστε».

«Για επιδερμική κριτική των άλλων κομμάτων προς την κυβέρνηση», έκανε λόγο ο Νίκος Καραθανασόπουλος από το ΚΚΕ.

Στην ομιλία του, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, τόνισε ότι «ο προϋπολογισμός στέλνει ένα μήνυμα αισιοδοξίας, καθώς όπως και να το μετρήσει κανείς περιλαμβάνει 12 μέτρα για την αύξηση των εισοδημάτων και 12 μειώσεις φόρων». Επίσης, ανέφερε ότι ο προϋπολογισμός επιβεβαιώνει ότι η οικονομία μας αναπτύσσεται σταθερά, η ανεργία ακολουθεί μια πτωτική πορεία και προδιαγράφει την ταχεία μείωση του δημόσιου χρέους.

«Αυτά είναι καλά νέα για τον φορολογούμενο», σχολίασε, σημειώνοντας ωστόσο, ότι «τα προβλήματα δεν επιλύθηκαν με κάποιο μαγικό τρόπο και δεν υποτιμάμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά ». Και ο κ. Χατζηδάκης, πρόσθεσε: «Δεν πρέπει να αφήσουμε να υπάρχει μια εικόνα μηδενισμού και ισοπέδωσης, αλλά να θυμόμαστε ποιο είναι το σημείο αφετηρίας».

Δημήτρης Ράντος 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα