back to top
24.1 C
Athens
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024

24.1 C
Athens
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024

Συνεχίζει τα «καρφιά» ο Γ. Βλάχος για τα «κόκκινα δάνεια»

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζει την εσωκομματική κριτική για τα κόκκινα δάνεια ο βουλευτής Γιώργος Βλάχος. Κατά τη διάρκεια συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε στον Κωστή Χατζηδάκη ο γαλάζιος βουλευτής ανέβασε από την αρχή τους τόνους αφήνοντας αιχμές για το γεγονός οτι η αρχική απάντηση του υπουργείου Οικονομικών στην ερώτηση των 11 επέλεξε να προβάλλει ένα δελτίο τύπου.

«Απαντήσατε με δελτίο τύπου στους κυβερνητικούς συντάκτες και μετά λάβαμε γνώση εμείς, αυτό δεν σας τιμά», ανέφερε, ξεκαθαρίζοντας πάντως, πως ούτε ο ίδιος, ούτε οι υπόλοιποι «αντάρτες» βουλευτές θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση.

«Στο ίδιο καράβι είμαστε, αλλά πρέπει να τολμήσετε», είπε προς τον κ. Χατζηδάκη για να προσθέσει ότι η πολιτεία έδωσε και το μαχαίρι και το πεπόνι στις τράπεζες και κάνουν ό,τι θέλουν». Καταλαβαίνω, είπε ο βουλευτής της ΝΔ, ότι «το πεπόνι δεν μπορούμε να το πάρουμε πίσω, αλλά μπορούμε να δώσουμε το μαχαίρι σε κάποιον να κάνει δίκαιη κατανομή, δεν ζητούμε να χαρίσετε σπίτι σε κάποιον που δεν του ανήκει, ζητούμε δίκαιη κατανομή».

Σε θέση άμυνας ο Κωστής Χατζηδάκης αφού ανέφερε ότι κανείς δεν είναι πιο ευαίσθητος κοινωνικά από τους υπόλοιπους, επικαλέστηκε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή σε μια προσπάθεια εκτόνωσης της έντασης. «Δεν χρωστάω σε κανέναν αλλά λαϊκιστής δεν θα γίνω για να είμαι ευχάριστος και αρεστός και να φύγω από τις βασικές αρχές της σοβαρότητας και της υπευθυνότητας που ήταν και γραμμή του Κωνσταντίνου Καραμανλή που κι εσάς σας εμπνέει», είπε.

Παρόλα αυτά αναγνώρισε πως υπάρχει πρόβλημα το οποίο όμως όπως υποστήριξε η κυβέρνηση έχει περιορίσει και αναφέρθηκε σε πρωτοβουλίες που είναι ήδη σε εφαρμογή και φέρνουν όπως είπε αποτελέσματα. «Επιβλήθηκαν νέες υποχρεώσεις διαφάνειας και ενημέρωσης. Ενισχύθηκε ο εξωδικαστικός μηχανισμός και επιταχύνθηκε. Διευρύνθηκε η περίμετρος προς όφελος των ευάλωτων και έγινε υποχρεωτικός για τα ΑμεΑ, ελπίζω θα γίνει κατανοητή ακόμα περισσότερο η πρόοδος που έχει γίνει χάρη και στη δική σας ψήφο. Την κοινωνική ευαισθησία της κυβέρνησης εμείς στην ΝΔ δεν την εκχωρούμε σε κανέναν», είπε με τον Γιώργο Βλάχο να επιμένει και να εγκαλεί τον κ. Χατζηδάκη ότι παρουσιάζει έναν κόσμο αγγελικά πλασμένο.

«Ξέρετε ότι τα funds δεν λογαριάζουν κανέναν και η πλατφόρμα του εξωδικαστικού δεν λειτουργεί. Γιατί πρέπει αυτόν που απορρίπτει ο εξωδικαστικός να μην το γνωρίζει;» αναρωτήθηκε ο κ. Βλάχος με τον υπουργό Οικονομικών να απαντά οτι όλη αυτή η συζήτηση δεν γίνεται για να υψώσουμε τους τόνους. Μην μου ζητάτε να εφαρμόσω εσφαλμένα πράγματα για τα οποία ο λογαριασμός θα ερχόταν σε εμένα», είπε και έτεινε χείρα φιλίας λέγοντας πως το γραφείο του είναι πάντα ανοικτό τόσο για εκείνον όσο και για τα υπόλοιπα μέλη της «γαλάζιας» Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Newsroom Aθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα