back to top
21.9 C
Athens
Τρίτη, 15 Οκτωβρίου, 2024

21.9 C
Athens
Τρίτη, 15 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Κλιμακώνεται η επίθεση του Ισραήλ στον Λίβανο. Για πρώτη φορά έβαλε εναντίον ενός χριστιανικού χωριού στα βόρεια της χώρας, με αποτέλεσμα 21 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και 8 να τραυματιστούν.

Τα αντίποινα σε βάρος του Ιράν θα καθοριστούν βάσει των συμφερόντων του Ισραήλ, διαμηνύει εν τω μεταξύ ο Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Η ανακοίνωση εκλαμβάνεται ως αντίδραση στο δημοσίευμα της Washington Post που ανέφερε ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τον Τζο Μπάιντεν πως η χώρα του σκοπεύει να πλήξει στρατιωτικούς στόχους στο Ιράν και όχι πυρηνικές ή πετρελαϊκές εγκαταστάσεις.

«Ακούμε τις σκέψεις της αμερικανικής κυβέρνησης, αλλά θα λάβουμε τις τελικές αποφάσεις μας βάσει των αναγκών στην εθνική ασφάλεια του Ισραήλ», υπογραμμίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Συνεχίζονται την ίδια ώρα οι διεθνείς αντιδράσεις για τις επιθέσεις του ισραηλινού στρατού εναντίον της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στον Λίβανο. Οι ευρωπαϊκές χώρες που συμμετέχουν στην UNIFIL θα συνεδριάσουν αύριο για να συντονίσουν τις ενέργειές τους.

Τη σημασία της εφαρμογής της δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας για το μεταναστευτικό υπογράμμισε η πρόεδρος της Κομισιόν στην επιστολή της προς τους ηγέτες των κρατών-μελών της ΕΕ, ενόψει της συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες αύριο και μεθαύριο.

Όπως επισήμανε, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αναμένεται να προγραμματιστεί μέχρι το τέλος του 2024 πακέτο στήριξης ύψους 1 δισ. ευρώ για βοήθεια προς τους Σύρους πρόσφυγες και τις ευάλωτες κοινότητες, αλλά και στήριξη της Τουρκίας στη διαχείριση των συνόρων και της μετανάστευσης.

Τσουχτερά πρόστιμα έως και 2.500 ευρώ θα επιβάλλονται στις επιχειρήσεις και τους φορείς που καθυστερούν την έκδοση των στοιχείων με τις βεβαιώσεις αποδοχών, στο πλαίσιο των αλλαγών που θεσμοθετεί η κυβέρνηση για το χρόνο υποβολής των φορολογικών δηλώσεων και τις εκπτώσεις στην εξόφληση του φόρου εισοδήματος.

Οι νέες ρυθμίσεις πρόκειται να παρουσιαστούν σήμερα από τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη. Σ’ αυτές θα ενσωματωθεί και το αφορολόγητο στα φιλοδωρήματα μέσω κάρτας, με «οροφή» τα 300 ευρώ το μήνα.

Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος από το 2025 και για τους εργαζόμενους με μπλοκάκια προανήγγειλε από τη Βουλή ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας Κωστής Χατζηδάκης. Υπολογίζεται ότι περίπου 25.000 φορολογούμενοι θα απαλλαγούν τη νέα χρονιά, από το τέλος επιτηδεύματος το οποίο κυμαίνεται από 400 έως 500 ευρώ.

Αρχίζει από σήμερα η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, με την τιμή εκκίνησης να διαμορφώνεται περίπου στο 1,15 ευρώ ανά λίτρο στις αστικές περιοχές και έως 1,22 ευρώ το λίτρο στην περιφέρεια. Έως το τέλος του μήνα αναμένεται να εκδοθεί η ΚΥΑ για το επίδομα θέρμανσης.

Σε μία ώρα η συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας με την ΓΣΕΕ στο πλαίσιο του διαλόγου με τους κοινωνικούς εταίρους για τον κατώτατο μισθό και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Την ακύρωση της υπουργικής απόφασης που τους υποχρεώνει να τοποθετήσουν στα επαγγελματικά οχήματα τους ειδικό σήμα στα ελληνικά και αγγλικά για την χρήση ΡΟS ζητούν με προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας οι οδηγοί ταξί.

Σήμερα αναμένεται να απολογηθούν τα μέλη της σπείρας εφοριακών που αποκόμιζε τεράστια ποσά εκβιάζοντας φορολογούμενους στην Κέρκυρα. Αρχηγός της σπείρας εκβιαστών φέρεται να είναι ο υποδιευθυντής της τοπικής εφορίας.

Κρίσιμη και καθοριστική για την ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας είναι η σημερινή Δεύτερη Διακυβερνητική Διάσκεψη που διεξάγεται στο Λουξεμβούργο, μία ημέρα μετά τη Σύνοδο της Διαδικασίας του Βερολίνου. Στη συνεδρίαση θα συμμετάσχει ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης. Ανάμεσα στα κριτήρια, η λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών και ο δημοσιονομικός έλεγχος.

ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος με αραιές νεφώσεις σήμερα στην Αττική. Θερμοκρασία έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα