back to top
25.4 C
Athens
Τρίτη, 15 Οκτωβρίου, 2024

25.4 C
Athens
Τρίτη, 15 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Θραύση αγωγού της ΕΥΔΑΠ στην Καλλιθέα. Διακοπή της κυκλοφορίας στην οδό Δαβάκη από το ύψος της οδού Δοϊράνης στο ρεύμα προς Νέα Σμύρνη.

Εφιάλτης στη Μέση Ανατολή. Κλιμακώνεται η επίθεση του Ισραήλ στον Λίβανο. Για πρώτη φορά έβαλε εναντίον ενός χριστιανικού χωριού στα βόρεια της χώρας, με αποτέλεσμα 21ας άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και 8 να τραυματιστούν. Το χτύπημα είχε στόχο σπίτι που είχαν ενοικιάσει οικογένειες εκτοπισμένων, δήλωσε ο δήμαρχος της περιοχής στο Reuters.

Το Ισραήλ ζήτησε από τους κατοίκους 25 χωριών στον νότιο Λίβανο να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους και να μεταφερθούν σε ασφαλείς τοποθεσίες. Το Ισραήλ θα συνεχίσει να επιτίθεται στο σιιτικό λιβανέζικο κίνημα «χωρίς έλεος παντού στον Λίβανο, περιλαμβανομένης της Βηρυτού» διαμήνυσε ο Μπενιαμιν Νετανιάχου κατά την επίσκεψή του στη στρατιωτική βάση στο κεντρικό Ισραήλ.

Σύμφωνα με την Washington Post ο Ισραηλινος Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τον Αμερικανό πρόεδρο ότι το Ισραήλ σκοπεύει να πλήξει στρατιωτικούς στόχους στο Ιράν, αλλά όχι πυρηνικές ή πετρελαϊκές εγκαταστάσεις. Σύμφωνα με την αστυνομία Ισραηλινοί αξιωματούχοι, περιορίστηκαν είπαν ότι «το χτύπημα θα είναι ουσιαστικό και πως «δεν υπάρχει κανένας δισταγμός ή καθυστέρηση».

Συνεχίζονται την ίδια ώρα οι διεθνείς αντιδράσεις για τις επιθέσεις του ισραηλινού στρατού εναντίον της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στον Λίβανο. Οι ευρωπαϊκές χώρες που συμμετέχουν στην UNIFIL θα συνεδριάσουν αύριο για να συντονίσουν τις ενέργειές τους.

Τη σημασία της εφαρμογής της δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας για το μεταναστευτικό υπογράμμισε η πρόεδρος της Κομισιόν στην επιστολή της προς τους ηγέτες των κρατών-μελών της ΕΕ, ενόψει της συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες αύριο και μεθαύριο.

Όπως επισήμανε, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αναμένεται να προγραμματιστεί εως το τέλος του έτους, πακέτο στήριξης ύψους 1 δισ. ευρώ για βοήθεια προς τους Σύρους πρόσφυγες και τις ευάλωτες κοινότητες, αλλά και στήριξη της Τουρκίας στη διαχείριση των συνόρων και της μετανάστευσης.

Τσουχτερά πρόστιμα έως και 2.500 ευρώ θα επιβάλλονται στις επιχειρήσεις και τους φορείς που καθυστερούν την έκδοση των στοιχείων με τις βεβαιώσεις αποδοχών, στο πλαίσιο των αλλαγών που θεσμοθετεί η κυβέρνηση για το χρόνο υποβολής των φορολογικών δηλώσεων και τις εκπτώσεις στην εξόφληση του φόρου εισοδήματος.

Οι νέες ρυθμίσεις πρόκειται να παρουσιαστούν στις 12 το μεσημέρι από τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη. Σ’ αυτές θα ενσωματωθεί και το αφορολόγητο στα φιλοδωρήματα μέσω κάρτας, με «οροφή» τα 300 ευρώ το μήνα.

Από σήμερα ξεκινάει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, με την τιμή εκκίνησης να διαμορφώνεται περίπου στο 1,15 ευρώ ανά λίτρο στις αστικές περιοχές και έως 1,22 ευρώ το λίτρο στην περιφέρεια. Έως το τέλος του μήνα αναμένεται να εκδοθεί η ΚΥΑ για το επίδομα θέρμανσης.

Σε λιγη ώρα η συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας με την ΓΣΕΕ στο πλαίσιο του διαλόγου με τους κοινωνικούς εταίρους για τον κατώτατο μισθό και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν οι ιδιοκτήτες και οι οδηγοί ταξί. Ζητούν την ακύρωση της υπουργικής απόφασης που τους υποχρεώνει να τοποθετήσουν στα επαγγελματικά οχήματα τους ειδικό σήμα στα ελληνικά και αγγλικά για την χρήση ΡΟS

Κρίσιμη και καθοριστική για την ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας είναι η σημερινή Δεύτερη Διακυβερνητική Διάσκεψη που διεξάγεται στο Λουξεμβούργο, μία ημέρα μετά τη Σύνοδο της Διαδικασίας του Βερολίνου. “Η θέση μας είναι ότι θα πρέπει η πρώτη δέσμη κεφαλαίων, η οποία ανοίγει σήμερα και αφορά στα θεμελιώδη δικαιώματα και το κράτος δικαίου, να περιλάβει τόσο τα δικαιώματα των μειονοτήτων, περιλαμβανομένης της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, ιδίως δε τα περιουσιακά της δικαιώματα” είπε προσερχόμενος ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Στον ανακριτή από τις 8 το πρωί προκειμένου να απολογηθούν οι 4 εφοριακοί και ο λογιστής, οι οποίοι κατηγορούνται ότι αποκόμιζαν τεράστια ποσά εκβιάζοντας φορολογούμενους στην Κέρκυρα. Αρχηγός της σπείρας εκβιαστών φέρεται να είναι ο υποδιευθυντής της τοπικής εφορίας οι άλλοι τρεις συνάδελφοί του χαρακτηρίζονται ως στελέχη της οργάνωσης, ενώ ο λογιστής κατηγορείται ως μέλος του κυκλώματος και για άμεση συνέργεια..

Συνελήφθη στην Θεσσαλονίκη 15χρονος ο οποίος έκλεψε Ι.Χ. αυτοκίνητο από το κέντρο της πόλης, ενώ κατά την διάρκεια των αστυνομικών ερευνών διαπιστώθηκε η εμπλοκή του σε άλλες πέντε κλοπές αυτοκινήτων, από διάφορες περιοχές της συμπρωτευουσας μεταξύ Μαΐου και Ιουλίου Ως συνεργός του σε μία περίπτωση κλοπής ταυτοποιήθηκε ένας 16χρονος.

Από τις πιο επικίνδυνες χώρες παγκόσμιως στην εκδήλωση καιρικών φαινομένων η χώρα μας σύμφωνα με διεθνή έρευνα.

ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος με αραιές νεφώσεις σήμερα στην Αττική. Θερμοκρασία έως 29 βαθμούς Κελσίου..

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα