back to top
25.4 C
Athens
Τρίτη, 15 Οκτωβρίου, 2024

25.4 C
Athens
Τρίτη, 15 Οκτωβρίου, 2024

Θ. Οικονόμου: Ο Κασσελάκης θα είναι υποψήφιος με την έγκριση του Συνεδρίου

Διαβάστε επίσης

«Είναι πρωτοφανή όλα αυτά που συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Πρώτη φορά δημοκρατικό κόμμα δημιουργεί αποκλεισμούς αντί για τις προοπτικές του αύριο. Αντί να ασχολείται με τα σοβαρά ζητήματα της κοινωνίας ασχολείται με τη διατήρηση ενός παρωχημένου και προβληματικού status του χθες», δήλωσε στον Αθήνα 9,84 και στους Γιάννη Λαυράνο και Νίκο Καρούτζο, ο Θανάσης Οικονόμου, μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κάνοντας παράλληλα λόγο για «μια χούφτα ανθρώπους που προκαλούν προσχώματα στην υποψηφιότητα ενός δημοκρατικά εκλεγμένου προέδρου όπως είναι ο Στέφανος Κασσελάκης».

«Φοβούνται το Συνέδριο»

«Τα Όργανα του κόμματος εισηγούνται. Το Ανώτατο όργανο που μπορεί να λαμβάνει αποφάσεις είναι το Συνέδριο το οποίο εκλέγει συνέδρους. Αυτό θέλουν να αποφύγουν γιατί ξέρουν ότι οι συσχετισμοί είναι κατά αυτής της ετερόκλιτης χούφτας και συγκυριακής πλειοψηφίας».

«Λογική κοτζαμπάσηδων και φεουδαρχών»

«Υπήρχε μια λογική κοτζαμπάσηδων, φεουδαρχών οι οποίο ήθελαν έναν αδύναμο αρχηγό για να τον ελέγχουν μέσω της Κεντρικής Επιτροπής. Όταν ήρθε η λογική Κασσελάκη για ένα ανοιχτό, δημοκρατικό κόμμα, τον είπαν αυταρχικό. Απεναντίας, εκείνος, ήθελε να δημιουργήσει μια ενιαία έκφραση, να κάνει τους κοτζαμπάσηδες ίσους με τα υπόλοιπα μέλη και τα μέλη να είναι αυτά που αποφασίζουν. Αυτό ήταν το βασικό πρόβλημα όσων αντέδρασαν για να διατηρήσουν την επιβίωσή τους, γιατί κάποιοι είναι εργαζόμενοι στο κόμμα είτε οι ίδιοι είτε μέλη της οικογένειάς τους».

 

«Ο Στέφανος Κασσελάκης θα είναι υποψήφιος με την έγκριση του Συνεδρίου»

«Ο Στέφανος Κασσελάκης θα κατέβει υποψήφιος με την έγκριση και την επικαιροποίησης της υποψηφιότητάς του από το Συνέδριο. Υπάρχει ένα χρονοδιάγραμμα συνεδρίου το οποίο πιθανόν να πειράξουν. Είναι πολλοί αυτοί που βολεύονται να πραγματοποιηθεί αργότερα αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να το αποφύγουν. Το Συνέδριο θα έχει ουσιαστική παρέμβαση σε κάθε απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής. Θα προσπαθήσουν να απογοητεύσουν και να στρέψουν τα υγιή μέλη να φύγουν. Ο Στέφανος Κασσελάκης και όσοι στεκόμαστε δίπλα του, προσπαθούμε να μετατρέψουμε την απογοήτευση του κόσμου σε πείσμα και δύναμη. Θα δώσουμε τη μάχη και στο Συνέδριο και στην κάλπη που είναι η μόνη μάχη που υπερασπίζεται τη δημοκρατία. Δεν υπάρχει περίπτωση ανάμεσα στο άλλαξέ τα όλα και στο μην αλλάζεις τίποτα της νομενκλατούρας να μην κυριαρχήσει το δίκαιο. Έρχεται η ώρα της κρίσης που είναι  η ώρα του λαού. Δεν μπορούν να τον αποφεύγουν συνέχεια».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα