back to top
22.5 C
Athens
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024

22.5 C
Athens
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Για γενικευμένο πόλεμο ακόμη και ταυτόχρονα προς δύο κατευθύνσεις προς Λίβανο και Ιράν φέρεται να είναι το Ισραήλ που τις τελευταίες ώρες -σύμφωνα με διεθνείς αναφορές- βρισκόμαστε στην «ώρα μηδέν». Το Στειτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε την ανησυχία του για τη διαμορφωθείσα κατάσταση στη Μέση Ανατολή δηλώνοντας στο Ισραήλ ότι οι ΗΠΑ είναι “αντίθετες” στην εκστρατεία βομβαρδισμών που διεξάγει στη Βηρυτό τις τελευταίες εβδομάδες. Ταυτόχρονα οι ΗΠΑ έδωσαν τελεσίγραφο 30 ημερών προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα. Η Ουάσιγκτον προειδοποιεί ακόμα και με διακοπή της στρατιωτικής βοήθειας.

Σε αυτό το φόντο το Ηνωμένο Βασίλειο  ανακοίνωσε  νέες κυρώσεις κατά “εξτρεμιστών” Ισραηλινών εποίκων στη Δυτική Όχθη, καλώντας την κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου να ενεργήσει κατάλληλα ώστε να βάλει τέλος στο κλίμα “ατιμωρησίας”.
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δεν θα πρέπει «να παρακάμπτει τις αποφάσεις του ΟΗΕ», δήλωσε  ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με πρόσωπα που συμμετείχαν χθεσινό στο υπουργικό συμβούλιο.

 

Ο στρατός του Ισραήλ προειδοποίησε τα ξημερώματα της Τετάρτης τους ενοίκους ενός συγκεκριμένου κτιρίου στα νότια προάστια της Βηρυτού, με σχετική προειδοποίηση που αναρτήθηκε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Χ.

 

Σύμφωνα με την ίδια ανάρτηση, οι Ισραηλινοί θα πλήξουν σύντομα στόχους της Χεζμπολάχ στην περιοχή.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι η Χεζμπολάχ εκτόξευσε τις πρώτες πρωινές ώρες περίπου 50 ρουκέτες στο βόρειο τμήμα της χώρας, χωρίς να υπάρχουν αναφορές για θύματα. Η Χεζμπολάχ δήλωσε ότι εκτόξευσε “ομοβροντία ρουκετών” κατά της ισραηλινής πόλης Σαφέντ.

Τη νύχτα στον Λίβανο, τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 15 τραυματίστηκαν από ισραηλινά πλήγματα τη νύχτα στο νότιο τμήμα της χώρας, σύμφωνα με το λιβανέζικο υπουργείο Υγείας.

 

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής EE – Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου. Στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής αναμένεται να κυριαρχήσουν οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή αλλά και ο πόλεμος στην Ουκρανία, το μεταναστευτικό, ο ανταγωνισμός της ΕΕ, η ενταξιακή πορεία Μολδαβίας και Γεωργίας, η κατάσταση στη Βενεζουέλα, οι υβριδικές απειλές και η καταπολέμηση κάθε μορφής διακρίσεων.

 

Στην εσωτερική επικαιρότητα,

 

Τέσσερα άτομα, δύο γυναίκες και δύο παιδιά ηλικίας 3 και 5 ετών ανασύρθηκαν νεκρά από την ανατροπή βάρκας με τουλάχιστον 30 μετανάστες στην περιοχή Ψαλίδι της Κω. Δύο σκάφη του Λιμενικού κατάφεραν να διασώσουν 26 άτομα, ανάμεσά τους και ο διακινητής ο οποίος συνελήφθη.

 

Στο μεγάλο στόχο της διεύρυνσης της τουριστικής περιόδου και ταυτόχρονα της επέκτασης των τουριστικών προορισμών και των επενδύσεων σε περιοχές που αυτή την στιγμή παραμένουν σε σημαντικό βαθμό αναξιοποίητες, αναφέρθηκε μιλώντας χθες σε εκδήλωση ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τόνισε ότι με γνώμονα και τις πρόσφατες αποφάσεις του ΣτΕ, θα μπουν σταδιακοί περιορισμοί και στην εκτός σχεδίου δόμηση.

 

Αποδέχεται την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής για την καθαίρεσή του ο Στέφανος Κασσελάκης, επισήμανε ωστόσο, μιλώντας στο Star, ότι θα έπρεπε να παραμείνει πρόεδρος προκειμένου να οδηγήσει το κόμμα στο Συνέδριο και στην εκλογή αρχηγού.

Σε ερώτηση για το αν σκοπεύει να ιδρύσει δικό του κόμμα, απάντησε ότι δεν εγκαταλείπει το ΣΥΡΙΖΑ και πως έχει δεσμευτεί ότι δεν θα προδώσει ποτέ τα μέλη του.

 

 

Τη λύπη του για το ότι δεν βρέθηκε κοινός τόπος μεταξύ των δύο ηγετών, εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, μετά το ανεπίσημο δείπνο που παρέθεσε στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη και τον τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ. Ο κ Γκουτέρες ενθάρρυνε τους δύο ηγέτες να γεφυρώσουν τις διαφορές τους και να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη, ώστε να υπάρξει πρόοδος προς την επίλυση του Κυπριακού.

Οι κ. Χριστοδουλίδης και Τατάρ συμφώνησαν να συναντηθούν άτυπα στο μέλλον και να εξετάσουν την πιθανότητα ανοίγματος νέων διαβάσεων στην Κύπρο.

Προφυλακίστηκε με ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα, ο υποδιευθυντής της ΔΟΥ Κέρκυρας, ο οποίος φέρεται αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης. Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι τρεις κατηγορούμενοι εφοριακοί και ο λογιστής.

 

Σε τρεις ή έξι μήνες, κατά περίπτωση, θα πρέπει υποχρεωτικά να εκδίδονται οι επικουρικές συντάξεις, σύμφωνα με εγκύκλιο του ΕΦΚΑ, με στόχο τον περιορισμό των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης. Σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού του κράτους στη Βουλή, οι εκκρεμείς συντάξεις υπερβαίνουν τις 135.000.

 

Στη διεθνή επικαιρότητα,

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ ανακοίνωσε χθες ότι κάλεσε τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι για να παρουσιάσει το “σχέδιο νίκης” του για την ήττα της Ρωσίας στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ αυτή την εβδομάδα.

Εν τω μεταξύ, η Ουκρανία εξαπέλυσε επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον της ρωσικής περιφέρειας Μπέλγκοροντ, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οκτώ άνθρωποι και να προκληθούν ζημιές σε κτίρια και αυτοκίνητα.

Την ίδια ώρα, οι ουκρανικές αρχές διέταξαν την εκκένωση της πόλης Κουπιάνσκ και άλλων τριών κοινοτήτων στην βορειοανατολική περιφέρεια του Χαρκόβου, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις σφίγγουν όλο και περισσότερο τον κλοιό και δυσχεραίνεται η παροχή ζωτικής σημασίας υπηρεσιών ενόψει του χειμώνα.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος, σήμερα στην Αττική, μετά το μεσημέρι όμως θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στην Αθήνα έως 27 βαθμούς Κελσίου.   18 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα