back to top
25.4 C
Athens
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024

25.4 C
Athens
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Καθυστερήσεις σημειώνονται στη λεωφόρο Ποσειδώνος στο ύψος της οδού Έλλης, στην Αμφιθέα προς Πειραιά λόγω λαδιών στο οδόστρωμα.

Ισχυρός σεισμός στη νοτιοανατολική Τουρκία αργά το πρωί. Η σεισμική δόνηση μεγέθους 5,9 βαθμών είχε επίκεντρο την περιοχή Κάλε .

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε ισραηλινά πλήγματα που είχαν στόχο δύο κτίρια στον δήμο της Ναμπάτια, σημαντικής πόλης στον νότιο Λίβανο, όπως ανακοίνωσε το λιβανικό υπουργείο Υγείας.

Στους νεκρούς και ο δήμαρχος της πόλης, σύμφωνα με την επικεφαλής της περιφέρειας.

Το Ιράν “θα απαντήσει με αποφασιστικότητα” σε οποιαδήποτε ισραηλινή επίθεση, διαμήνυσε ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας Αμπάς Αραγτσί σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Πρώτη σύνοδος Κορυφής ΕΕ – Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου σήμερα στις Βρυξέλλες. Οι ηγέτες πρόκειται να συζητήσουν κυρίως τρόπους για να αποφευχθεί «μια γενικευμένη σύρραξη» στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με Ευρωπαίους διπλωμάτες.

Στις εργασίες της συνόδου θα συμμετάσχει και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αυστηρό μήνυμα προς τους γιατρούς κατά της υπερσυνταγογράφησης έστειλε ο υπουργός Υγείας Άδωνης Γεωργιάδης, στη σημερινή σχετική συνέντευξη Τύπου. Ανέφερε ότι περίπου 100 γιατροί βρέθηκαν να συνταγογραφούν υπέρογκα ποσά και ήδη το υπουργείο Υγείας έχει στείλει τα πρώτα σημειώματα για απολογίες και τις πρώτες περιπτώσεις γιατρών στον οικονομικό εισαγγελέα και την αστυνομία.

“Κι εγώ σκοπεύω να καταθέσω ερώτηση στη Βουλή, αυτό δεν σημαίνει ότι κάνουμε αντιπολίτευση στην κυβέρνηση” δήλωσε στον Αθήνα 9.84 η γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Μαρία Συρεγγέλα, με φόντο τις τελευταίες κινήσεις και αντιδράσεις βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος.

Σκοπός μας, όπως είπε, είναι να ερχόμαστε σε επαφή με τους πολίτες, να ακούμε τα προβλήματά τους και να προσπαθούμε από την πλευρά μας να τα μεταφέρουμε στην κυβέρνηση. Αυτός, τόνισε, είναι ο ρόλος και η συνταγματική υποχρέωση των βουλευτών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι χθες ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, δέχθηκε βολές για τον τρόπο διαχείρισης της ακρίβειας, σε συνάντησή του στη Βουλή με γαλάζιους βουλευτές, στο πλαίσιο των ενημερωτικών επαφών της κυβέρνησης.

Ο Γιώργος Βλάχος ανέφερε πως επί της ουσίας δεν γίνονται έλεγχοι στην αγορά και πως η επιβολή πλαφόν στο περιθώριο κέρδους δεν αρκεί. Ανοιχτός σε δια ζώσης συζήτηση στο γραφείο του εμφανίστηκε ο κ. Θεοδωρικάκος, σε μια προσπάθεια να ρίξει τους τόνους.

Επανέρχεται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ η συζήτηση για διαγραφή του Στέφανου Κασσελάκη. Αφορμή αυτή τη φορά η κίνησή του να ανοίξει διαδικτυακή πλατφόρμα με τίτλο «Ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ». Στελέχη της Κουμουνδούρου κατηγορούν τον τέως πρόεδρο για υπεξαίρεση προσωπικών δεδομένων με παραποίηση του ονόματος του κόμματος. Το γεγονός αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ. Κασσελάκη, ο οποίος με ανάρτηση του κατηγορεί τους εσωκομματικούς του αντιπάλους ότι βρίσκονται σε πανικό, λέγοντας ότι είναι ικανοί για όλα.

Αύριο συνέρχεται ξανά η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ακόμη και εντός της ημέρας δεν αποκλείεται να επικαιροποιηθεί η πρόταση για διαγραφή που είχε υποβληθεί στη συνεδρίαση της ΚΕ από τον πρώην γενικό διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ Θύμιο Γεωργόπουλο, καθώς και άλλα μέλη του οργάνου.

“Πρέπει να αποδεχθούμε τις αποφάσεις των οργάνων. Πρωτοφανές ότι ο κ. Κασσελάκης ήρθε απέξω και ανέλαβε την ηγεσία του κόμματος” είπε στον Αθήνα 9.84 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

Στις αγορές με την επανέκδοση του πενταετούς ομολόγου βγαίνει σήμερα το Ελληνικό Δημόσιο με στόχο να αντλήσει 250 εκατ. ευρώ.

Διακοπή της δίκης για την υπόθεση των Σπαρτιατών , που αφορά εξαπάτηση του εκλογικού σώματος, λόγω κωλύματος βουλευτών και ενός δικηγόρου. Νέα δικάσιμος ορίστηκε η 31η Οκτωβρίου

Κατηγορούμενοι είναι έντεκα πρώην και νυν βουλευτές του κόμματος, με ηθικό αυτουργό τον Ηλία Κασιδιάρη.

Παρών στο δικαστήριο ήταν ο πρόεδρος του κόμματος των Σπαρτιατών Βασίλης Στίγκας, καθώς και ο Ηλίας Κασιδιάρης που αυτές τις ημέρες είναι ελεύθερος με άδεια από τις φυλακές.

Μάλιστα, ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής κατέθεσε νέα αίτηση αποφυλάκισης αλλά και προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητάς του.

ΚΑΙΡΟΣ

Αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες στο υπόλοιπο της ημέρας στην Αττική. Άνεμοι βόρειοι έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα