back to top
20.9 C
Athens
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024

20.9 C
Athens
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Mε εμπάργκο όπλων απειλούν οι ΗΠΑ το Ισραήλ, αν δεν επιλύσει την ανθρωπιστική κρίση που έχει προκληθεί από τη σφαγή στη Λωρίδα της Γάζας. Όπως επιβεβαίωσαν το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και ο Λευκός Οίκος οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν και Λόιντ Όστιν, στην επιστολή τους με αποδέκτη την ισραηλινή κυβέρνηση εκφραζουν την ανησυχία τους για τον όγκο της ανθρωπιστικής βοήθειας που φτάνει στη Λωρίδα της Γάζας.
«Ελπίζουμε ότι το Ισραήλ θα προχωρήσει στις αλλαγές που περιγράψαμε και συστήσαμε και ότι αυτές οι αλλαγές θα οδηγήσουν σε εντυπωσιακή αύξηση της ανθρωπιστικής βοήθειας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ, κάνοντας λόγο για «διορία 30 ημερών».
Πρόσθεσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι “αντίθετες” στην εκστρατεία βομβαρδισμών που διεξάγει το Ισραήλ στη Βηρυτό τις τελευταίες εβδομάδες.

Ωστόσο το Ισραήλ συνεχίζει τις αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα, ενώ σημειώνονται συμπλοκές στη Δυτική Όχθη.

«Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δεν θα πρέπει «να παρακάμπτει τις αποφάσεις του ΟΗΕ», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, υπενθυμίζοντας ότι με απόφαση του ΟΗΕ «δημιουργήθηκε» το κράτος του Ισραήλ.

Άμεση ήταν η απάντηση Νετανιάχου, ο οποίος είπε ότι η δημιουργία του Ισραήλ ήταν το αποτέλεσμα του «πολέμου της ανεξαρτησίας» του 1948 και όχι μιας απόφασης του ΟΗΕ.

Το Ισραήλ σφυροκοπά και τον Λίβανο, ενώ η Χεζμπολάχ απαντά με μπαράζ ρουκετών σε στρατιωτική βάση στην πόλη Σαφέντ.

Αν δεν σταματήσει, ο επεκτατισμός του Ισραήλ, είναι ένας κίνδυνος για την Τουρκία που τον βλέπει να πλησιάζει και για αυτό παίρνει προφυλάξεις, δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Μιλώντας στο συνέδριο για «Το μέλλον της Παλαιστίνης» που διοργάνωσαν οι τομείς Διεθνών Σχέσεων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, ο τούρκος πρόεδρος τόνισε πως οι επιθέσεις του Ισραήλ κατά της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου του περασμένου έτους κόστισαν τη ζωή σε περίπου 50 χιλιάδες αθώους ανθρώπους, κυρίως παιδιά και γυναίκες, και πρόσθεσε πως η πολιτική γενοκτονίας του Ισραήλ, επεκτείνεται και στον Λίβανο.

Νέα τραγωδία με μετανάστες απόψε στην Κω. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ναυάγιο σημειώθηκε στη περιοχή Αγίου ΦΩκά, όπου ναυάγησε βάρκα στην οποία επέβαιναν περίπου 30 άνθρωποι.
Τοπικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για τέσσερις νεκρούς, δύο μωρά και δύο γυναίκες.
Διασώθηκαν 26 άτομα.

Στο μεγάλο στόχο της διεύρυνσης της τουριστικής περιόδου και ταυτόχρονα της επέκτασης των τουριστικών προορισμών και των επενδύσεων σε περιοχές που αυτή την στιγμή παραμένουν σε σημαντικό βαθμό αναξιοποίητες, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε εκδήλωση στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Reimagine Tourism in Greece».
Κατά την διάρκεια συζήτησης που είχε με τον διευθυντή της Καθημερινής, Αλέξη Παπαχελά, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι εκείνο που ενδιαφέρει περισσότερο είναι να κάνουμε ρεκόρ στα έσοδα από τον τουρισμό, σημειώνοντας παράλληλα ότι η χώρα θέλει περισσότερες επενδύσεις σε ποιοτικά βιώσιμο τουρισμό.
Τόνισε ότι με γνώμονα και τις πρόσφατες αποφάσεις του ΣτΕ, θα μπουν σταδιακοί περιορισμοί και στην εκτός σχεδίου δόμηση.
Αναφορικά με το αυξημένο κόστος των διακοπών, ο πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι ακούει και ο ίδιος το παράπονο, υποστήριξε ότι μία απάντηση σε αυτό είναι οι επιδοτούμενες διακοπές.

Αμφισβητεί ο Στέφανος Κασσελάκης την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής για αποκλεισμό του από τις εσωκομματικές εκλογές στο ΣΥΡΙΖΑ ενώ προβλέπει ότι το Συνέδριο θα αναβληθεί.
Στην συνέντευξή του στο Star ο κ. Κασσελάκης ανέφερε ότι αποδέχεται την απόφαση της ΚΕ για την καθαίρεσή του, επισήμανε ωστόσο ότι θα έπρεπε να παραμείνει πρόεδρος προκειμένου να οδηγήσει το κόμμα στο Συνέδριο και στην εκλογή αρχηγού.
Σε ερώτηση για το αν σκοπεύει να ιδρύσει δικό του κόμμα απάντησε ότι δεν εγκαταλείπει το ΣΥΡΙΖΑ και πως έχει δεσμευτεί ότι δεν θα προδώσει ποτέ τα μέλη του.
Επίσης, καταδίκασε τις επιθέσεις οπαδών του σε δημοσιογράφους λέγοντας: «Συμπεριφορές που δεν συνάδουν με τα ήθη και τις αρχές της Αριστεράς και της Δημοκρατίας δεν εκφράζουν εμένα».

Boλές από «γαλάζιους» βουλευτές για τον τρόπο διαχείρισης της ακρίβειας φέρεται να δέχθηκε -σύμφωνα με πληροφορίες- ο υπ. Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος στη συνάντησή του με βουλευτές της ΝΔ στη Βουλή, στο πλαίσιο των ενημερωτικών επαφών της κυβέρνησης.
Ο Γιώργος Βλάχος λίγες ώρες μετά την έντονη αντιπαράθεση με τον Κωστή Χατζηδάκη για τα κόκκινα δάνεια, ανέφερε πως επί της ουσίας δεν γίνονται έλεγχοι στην αγορά και πως η επιβολή πλαφόν στο περιθώριο κέρδους δεν αρκεί με τον υπουργό Ανάπτυξης να επιχειρεί να ρίξει τους τόνους, δηλώνοντας ανοιχτός σε δια ζώσης συζήτηση στο γραφείο του.

Αντιμέτωπο με τον κίνδυνο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού βρέθηκε το 26,1% του πληθυσμού το 2023 στη χώρα μας, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, με το ποσοστό στο σύνολο του πληθυσμού της ΕΕ να ανέρχεται στο 21,4%.

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα στο κατάμεστο θέατρο του Λυκαβηττού η συναυλία με τίτλο «Τίποτα δεν πάει χαμένο: 50 χρόνια τραγούδια για έναν καλύτερο κόσμο».
Η συναυλία που διοργανώθηκε από την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων με την καλλιτεχνική υπογραφή του Οδυσσέα Ιωάννου αποτέλεσε την κορύφωση των επετειακών εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων «1974 & 1944: Η Αθήνα γιορτάζει την ελευθερία της».

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Για την 3η αγωνιστική της Ευρωλίγκας ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα με σκορ 84-80 από την Παρί στη Γαλλία. Αντίθετα ο Ολυμπιακός επικράτησε με σκορ 89-68 της Αρμάνι Μιλάνο στο ΣΕΦ.
Βαριά ήττα για την η ΑΕΚ από την Βόννη στην Γερμανία, όπου έχασε με 93-74, για την δεύτερη αγωνιστική του Basketball Champions League.

ΚΑΙΡΟΣ
Γενικά αίθριος, αύριο ο καιρός στην Αττική, μετά το μεσημέρι όμως θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 26 και τοπικά έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα