23.2 C
Athens
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024

23.2 C
Athens
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024

Διαδικτυακή απάτη με πλαστοπροσωπία του Δ. Κουτσούμπα

Διαβάστε επίσης

To ΚΚΕ σε ανακοίνωση του διαψεύδει διαδικτυακή απάτη με πρωταγωνιστή τον γενικό γραμματέα της Κ.Ε. του κόμματος Δημήτρη Κουτσούμπα.

Καταγγέλλει ότι διακινείται στο διαδίκτυο βίντεο, εμφανώς επεξεργασίας, που εμφανίζει τον κ. Κουτσούμπα σε συνέντευξη του να παρουσιάζει νομοθετική πρωτοβουλία του κόμματος για « επενδύσεις σε εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου”. Το ΚΚΕ στην ανακοίνωση του καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στο διαδίκτυο για να μην πέσουν και οι ίδιοι θύματα απάτης.

Στην ανακοίνωση του ΚΚΕ αναφέρονται τα εξής :

«Μια νέα απόπειρα διαδικτυακής απάτης (Phishing) εμφανίστηκε τις τελευταίες μέρες στο διαδίκτυο και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, αλλά και απευθείας σε τηλεφωνικές συσκευές με μηνύματα μέσω viber, αυτή τη φορά με πλαστοπροσωπία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και με ψευδή τίτλο: “Εδώ και τώρα να πάψει η εμπλοκή”.

​Συγκεκριμένα, διακινείται βίντεο – εμφανώς προϊόν επεξεργασίας – στο οποίο δήθεν ο ΓΓ της ΚΕ παρουσιάζει, σε συνέντευξή του στον δημοσιογράφο Γ. Σαχίνη, “νομοθετική πρωτοβουλία του ΚΚΕ” για “επενδύσεις σε εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου” και μάλιστα μέσω μιας συγκεκριμένης πλατφόρμας ονόματι “Fluxion Oil”! Επιπλέον, οι επιτήδειοι παρουσιάζουν το συγκεκριμένο βίντεο και γενικά τους επικίνδυνους και κακόβουλους συνδέσμους που το συνοδεύουν (για την κλοπή προσωπικών δεδομένων, κωδικών πρόσβασης ή και χρημάτων), ως δημοσίευση του 902.gr, προκειμένου να προσδώσουν αληθοφάνεια στην απόπειρά τους.

​Πέρα από την αναγκαία διάψευση, εφιστούμε την προσοχή προς όλους, προκειμένου να μην πέσουν θύματα απάτης».

Κώστας Κορέλλης 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα