back to top
26 C
Athens
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024

26 C
Athens
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024

Επίσκεψη Κουτσούμπα στα κεντρικά γραφεία της ΕΥΔΑΠ στον Περισσό

Διαβάστε επίσης

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, επισκέφτηκε τα κεντρικά γραφεία της ΕΥΔΑΠ στον Περισσό, όπου είχε συνάντηση με τη διοίκηση του Συλλόγου Προσωπικού ΕΥΔΑΠ, του μεγαλύτερου πρωτοβάθμιου σωματείου της επιχείρησης. Συγκεκριμένα, συναντήθηκε με τον πρόεδρο Σ. Λημνιό, τον γραμματέα Μ. Χαρατσή και τα μέλη της διοίκησης Μ. Μαστοράκη, Σ. Μηλαίο και Β. Δερβετζή.

​Η διοίκηση του σωματείου ενημέρωσε τον Δημήτρη Κουτσούμπα για τα προβλήματα των εργαζομένων στην επιχείρηση, με σοβαρότερα την έλλειψη προσωπικού, τις ελαστικές μορφές απασχόλησης, τους κινδύνους που γεννά η επαφή μέρους των εργαζομένων με υλικά όπως ο καρκινογόνος αμίαντος, την εντατικοποίηση, την επίθεση στους μισθούς, αλλά και την προσπάθεια αλλαγής του κανονισμού προσωπικού σε αντεργατική κατεύθυνση έτσι ώστε να “κουμπώνει” με την κυβερνητική προσπάθεια περαιτέρω εμπορευματοποίησης του νερού.

​Στη συνέχεια, ο κ. Κουτσούμπας, μίλησε σε εκδήλωση της ΚΟ ΕΥΔΑΠ του ΚΚΕ, παρουσία πλήθους εργαζομένων στην επιχείρηση, εξαπολύοντας επίθεση κατά της κυβέρνησης:
Η κυβέρνηση της ΝΔ, προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς την εφαρμογή του αντιλαϊκού της προγράμματος, που σημαίνει ότι εξαπολύει μια σφοδρή επίθεση στα δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζομένων, του λαού, της νεολαίας, προκειμένου να θωρακίζει και να ενισχύει την κερδοφορία κάποιων λίγων επιχειρηματικών ομίλων», επισήμανε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε δε ότι « ο κ. Μητσοτάκης έχει μάλιστα το θράσος, αυτή την επίθεση να την παρουσιάζει και ως θετική εξέλιξη για τον λαό».

Ο κ. Κουτσούμπας επισήμανε ότι « η όλη συζήτηση για τη λειψυδρία αξιοποιείται από την κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και τις τοπικές αρχές με συγκεκριμένο στόχο: Για την προώθηση σχεδιασμών που βαθαίνουν την εμπορευματοποίηση του νερού και την εμπλοκή ιδιωτών στη διαχείρισή του, προωθούν την “ατομική ευθύνη” για κατανάλωση νερού με “ρέγουλα” και εξυπηρετούν την αλλαγή καλλιεργειών, με νέο χτύπημα στους βιοπαλαιστές αγρότες».
Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ άσκησε κριτική και στις προηγούμενες κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ στο όλο θέμα, σημειώνοντας :
«​Έτσι, η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, στα χνάρια των προηγούμενων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα την ιδιωτικοποίηση της ύδρευσης με τον νόμο που ψήφισε πριν λίγους μήνες για τη δημιουργία Ανώνυμης Εταιρείας (ΟΔΥΘ ΑΕ) που θα διαχειρίζεται το σύνολο των υδάτων της Θεσσαλίας, με στόχο να γίνει «πιλότος» για όλες τις Περιφέρειες της χώρας. ​Ταυτόχρονα ετοιμάζεται να καταθέσει νέο νομοσχέδιο, το οποίο θα περιλαμβάνει συνενώσεις Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) σε όλη τη χώρα. Το νομοσχέδιο αυτό προβλέπει “άπλωμα” της ΕΥΔΑΠ σε διπλανούς νομούς που έχουν υποστελεχωμένες, εδώ και χρόνια, υπηρεσίες ΔΕΥΑ, κάτι που βέβαια θα φέρει περισσότερη εντατικοποίηση της δικής σας εργασίας».

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα