back to top
30.7 C
Athens
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

30.7 C
Athens
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

Θ. Γλαβίνας: Τέλος η εσωστρέφεια, το φθινόπωρο του ’25 η εκλογή αρχηγού

Διαβάστε επίσης

Θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ θέτει ο βουλευτής του κινήματος Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, με επιστολή που απέστειλε προς τα μέλη του πολιτικού συμβουλίου του κόμματος. Ζητά, άμεσα να συγκληθούν τα όργανα του ΠΑΣΟΚ και να αποφασίσουν το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Στο θέμα τοποθετήθηκε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Δημήτρη Κουκλουμπέρη Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Θανάσης Γλαβίνας, ο οποίος τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ανάγκη από κινήσεις εξωστρέφειας και τέτοιου είδους δημόσιες παρεμβάσεις δεν ομνύουν σε αυτή την προσπάθεια. Επισήμανε ότι ο σεβασμός στις καταστατικές λειτουργίες είναι ο εγγυητής της ενότητας και πώς το χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών θα ακολουθηθεί σύμφωνα με το καταστατικό.

«Το ΠΑΣΟΚ πρέπει από δω και πέρα να κοιτάξει μπροστά με κινήσεις εξωστρέφειας και τέτοιου είδους δημόσιες παρεμβάσεις δεν ομνύουν σε αυτή την προσπάθεια. Τα όργανα θα συγκληθούν. Υπάρχει ένα καταστατικό το οποίο που τηρείται και είναι αυτό που οδηγεί στην ενότητα και πρέπει να το σεβόμαστε. Το καταστατικό προβλέπει την εκλογή αρχηγού το φθινόπωρο του 2025. Σε αυτό θα κινηθούμε».

Αιχμές κατά Ανδρουλάκη από αρκετά στελέχη του ΠΑΣΟΚ

«Δε θέλω να κάνω δίκη προθέσεων και να μπω σε διαδικασία παραπολιτικής. Δεν επιτρέπεται αυτή τη στιγμή στο ΠΑΣΟΚ να μπούμε σε κύκλο εσωστρέφειας τον οποίο θα εκμεταλλευτεί η ΝΔ. Θα πάμε σε μια σύγκλιση δυνάμεων που θα διεκδικήσει με ίσους όρους την επόμενη μέρα».

Αποτίμηση του αποτελέσματος:

«Δεν πανηγυρίζουμε, κρατάμε τα θετικά και βασιζόμαστε σε αυτά. ‘Έχουμε σταθερή αύξηση του ποσοστού, φαίνεται ότι μπορεί να κερδίσει το ΠΑΣΟΚ τη ΝΔ σε νομούς της περιφέρειας, στο πολιτικό Κέντρο είμαστε η κυρίαρχη δύναμη. Είναι μια παρακαταθήκη πάνω στην οποία μπορούμε να χτίσουμε με προτάσεις. Η εικόνα βελτιώθηκε, αλλά πρέπει να δουλέψουμε κι άλλο».

Για Στ. Κασσελάκης και πρόσκληση στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ για συνεργασία σε προτάσεις νόμου:

Δεν έχω ακούσει τις δηλώσεις του κ. Κασσελάκη. Θα σχολιάσω απλά ότι δεν είναι μόνο ζήτημα απλών κοινών πρωτοβουλιών, όταν μάλιστα ο κ. Κασσελάκης έχει πει τόσα για το ΠΑΣΟΚ, να υπενθυμίσω ότι το έχει χαρακτηρίσει κεντροδεξιό κόμμα … Το ΠΑΣΟΚ έχει αποδείξει ότι κάνει προτάσεις συνεργασίας, όπως έγινε με την πρόταση μομφής. Όλα αυτά όμως απαιτούν διάλογο με ειλικρινή διάθεση κι όχι να εξυπηρετούν σκοπιμότητες. Θα συγκληθούν τα κομματικά όργανα που θα βγάλουν τον οδικό χάρτη τον οποίο σύντομα θα ακολουθήσουμε. Αυτά όλα βέβαια χρειάζονται το χρόνο τους. Πρέπει να σταθούμε στις πολιτικές. Οι συγκολλήσεις εξουσίας δεν αφορούν τον κόσμο, αυτό που μας αφορά είναι το πολιτικό πλαίσιο για να λύσουμε τα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες».

Για την πρόταση Τεμπονέρα-Κοτσακά για την κεντροαριστερά

«Έχω διαβάσει τη σχετική ανακοίνωση, αλλά τέτοιου είδους τεχνικές διαδικασίες μπορεί να μην έχουν θετικό αποτέλεσμα. Πρέπει να γίνει συζήτηση στον προοδευτικό χώρο. Θα συγκαλέσουμε τα όργανα και θα αποφασίσουμε με διαφάνεια όχι σε κλειστά γραφεία».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα