back to top
27.4 C
Athens
Τετάρτη, 21 Αυγούστου, 2024

27.4 C
Athens
Τετάρτη, 21 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Συνεδριάζει το πρωί υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, το υπουργικό συμβούλιο υπό τη νέα του σύνθεση, όπως προέκυψε από τον ανασχηματισμό.

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε στις τρεις τα ξημερώματα σε χαμηλή βλάστηση στην Κοζάνη. Στο σημείο επιχειρούν 21 πυροσβέστες και ένα πεζοπόρο τμήμα.

Στη χορήγηση δανείου ύψους περίπου 50 δισ. ευρώ στο Κίεβο από τις χώρες μέλη της G7, με τους πόρους να έρχονται από τη χρήση των δεσμευμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων συμφώνησαν μεταξύ άλλων οι ηγέτες της G7, σύμφωνα με το τελικό ανακοινωθέν. Παράλληλα Ουκρανία και ΗΠΑ υπέγραψαν 10ετή διμερή συμφωνία για την ασφάλεια.

Οι πρεσβευτές των 27 χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέληξαν χθες σε «συμφωνία επί της αρχής» για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία και τη Μολδαβία, οι οποίες θα ξεκινήσουν την 25η Ιουνίου, όπως ανακοίνωσε η βελγική προεδρία του ευρωπαϊκού συμβουλίου.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξέφρασε μεγάλη ανησυχία για την περαιτέρω επιδείνωση της υγειονομικής κρίσης που έχει ενσκήψει στη Δυτική Όχθη, καθώς τα δρακόντεια περιοριστικά μέτρα, η βία και οι ισραηλινές επιθέσεις εναντίον ιατρικών υποδομών κάνουν ολοένα πιο περίπλοκη υπόθεση την πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας.

Αιματηρό επεισόδιο με έναν νεκρό και έναν τραυματία χθες, μέσα σε σούπερ μάρκετ στην ακτή Μουτσοπούλου, στον Πειραιά. Η αστυνομία προχώρησε σε μια σύλληψη και μια προσαγωγή. Ο τραυματίας διακομίστηκε στο Τζάνειο νοσοκομείο. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ ομάδας Κούρδων.

Με σύνθημα «Ένας νόμος δεν αρκεί», πραγματοποιείται σήμερα η πορεία υπερηφάνειας της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, στο πλαίσιο του Athens Pride 2024. Το φεστιβάλ συνοδεύεται και από μία σειρά εκδηλώσεων που θα κορυφωθούν με μία μεγάλη συναυλία. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύουν από τις πέντε το απόγευμα περιμετρικά της πλατείας Συντάγματος. Αναλυτικά στην ιστοσελίδα του σταθμού μας www.athina984.gr

Για κύμα καύσωνα προετοιμάζονται πολλοί τομείς των κεντρικών και των ανατολικών Ηνωμένων Πολιτειών, που αναμένεται να αρχίσει να πλήττει από αύριο Κυριακή το κεντρικό τμήμα και να εξαπλωθεί προς το μεσοδυτικό και το βορειοανατολικό ως την Τρίτη. Σύμφωνα με την αμερικανική εθνική μετεωρολογική υπηρεσία ο υδράργυρος αναμένεται να φθάσει τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Πρωταθλητής Ελλάδας στέφθηκε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος επικράτησε 87-82 του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ.

Ιστορία έγραψε στο Βελιγράδι η ελληνική ομάδα καλλιτεχνικής κολύμβησης, κατακτώντας το πρώτο χρυσό μετάλλιο για τη χώρα μας στον τελικό του ελεύθερου ομαδικού.

Δυναμικό ξεκίνημα στο EURO 2024 έκανε η οικοδέσποινα Γερμανία, η οποία στην πρεμιέρα της διοργάνωσης επικράτησε 5-1 της Σκωτίας. Σήμερα παίζουν: στις 4 Ουγγαρία – Ελβετία. Στις 7 Ισπανία – Κροατία και στις 10 Ιταλία – Αλβανία.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική. Θερμοκρασία από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα