back to top
27.4 C
Athens
Τετάρτη, 21 Αυγούστου, 2024

27.4 C
Athens
Τετάρτη, 21 Αυγούστου, 2024

Ν. Κασιμάτη: Ανήκεστη η αλαζονεία και η αναλγησία που διέπει την κυβέρνηση

Διαβάστε επίσης

Για τις πολιτικές αναταράξεις που δημιούργησε στα κόμματα το αποτέλεσμα της ευρωκάλπης αλλά και για τα σενάρια σύγκλισης στο χώρο της Κεντροαριστεράς μίλησε στον Αθήνα 9,84 και στους Γιώργο Κατσίγιαννη και Απόστολο Χονδρόπουλο, η Βουλεύτρια Β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίνα Κασιμάτη.

«Δεν ξέρω από που προέρχεται η συζήτηση για την Κεντροαριστερά. Οι ηγεσίες και του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ αλλά και τα συλλογικά όργανα, δεν έχουν τοποθετηθεί σχετικά με μια τέτοια συνεργασία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ο λόγος που το ΠΑΣΟΚ από μεγάλο κόμμα έγινε μικρ , είναι πολιτικός, δεν είναι θέμα προσώπων. Το ίδιο ισχύει και για τον ΣΥΡΙΖΑ. Τα ζητήματα που πρέπει να απαντηθούν είναι πολιτικού περιεχομένου και μόνο σε αυτή τη βάση μπορούμε να ξαναγίνουμε κόμματα που θα διεκδικήσουμε την εξουσία», σημείωσε.

Σύμφωνα με την κ. Κασιμάτη «οι πολίτες δεν ενδιαφέρονται για τη ζωή των κομμάτων και για την αγωνία των στελεχών τους για την επόμενη μέρα αλλά για τη δική τους καθημερινότητα και προοπτική».

Άλλωστε, κατά την ίδια,  «έχει αποδειχτεί ότι αυτές οι αγωνίες δεν μπορούν να απαντηθούν με μετακινήσεις πέρα δώθε στο πολιτικό σύστημα εντός της Κεντροαριστεράς».

Και πρόσθεσε:« Αυτό είναι κάτι που το είδαμε και το 2019 και το 2023, δε βλέπω τώρα γιατί αλλάζει κάτι».

 

«Ανήκεστη η αλαζονεία και η αναλγησία που διέπει την κυβέρνηση»

«Η ΝΔ βρίσκεται σε δύσκολη θέση μετά το χαμηλό ποσοστό που συγκέντρωσε στις Ευρωεκλογές. Ουσιαστικά, η κυβέρνηση είναι σε αποδρομή. Ο τρόπος που διαχειρίζεται το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών και το μήνυμα του ελληνικού λαού, δείχνει ότι συνεχίζει την ίδια πολιτική. Έκανε μόνο κάποιες κινήσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα, όπως ο ανασχηματισμός. Η αλαζονεία και η αναλγησία που διέπει την κυβέρνηση είναι ανήκεστη».

 

«Ικανοποιητικό τηρουμένων των αναλογιών το εκλογικό ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ»

«Η επόμενη μέρα βρίσκει και τα κόμματα της Κεντροαριστεράς σε μια διαδικασία αποτίμησης του εκλογικού αποτελέσματος. Το ποσοστό που συγκέντρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ικανοποιητικό, τηρουμένων των αναλογιών. Από εκεί και πέρα, και βλέπουμε τί άλλο καλύτερο μπορούμε να κάνουμε σε όλα τα επίπεδα».

«Ο κ. Μητσοτάκης επιβάλει αυστηρή λιτότητα και φτωχοποιεί την ελληνική κοινωνία»

«Ο κ. Μητσοτάκης λειτουργεί σαν να θέλει να ολοκληρώσει μια αποστολή εναντίον των δικών του δεσμεύσεων σε σχέση με συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες. Ήταν μνημονιακός και πριν τα μνημόνια και συνεχίζει να επιβάλει αυστηρή λιτότητα και να φτωχοποιεί την ελληνική κοινωνία, με αποτέλεσμα να είμαστε δεύτεροι από το τέλος στην ΕΕ μετά τη Βουλγαρία σε αγοραστική δύναμη και ενώ υπάρχουν δυνατότητες να ανακουφιστεί ο ελληνικός λαός. Τώρα, υιοθετεί κάποιες εκ των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ, όπως η φορολόγηση των υπερκερδών των μεγάλων εταιρειών αλλά με τον μικρότερο συντελεστή προκειμένου να ρίξει στάχτη στα μάτια. Αντιλαμβάνονται όλοι το ρόλο που παίζει η κυβέρνηση υπέρ των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων και κατά του ελληνικού λαού. Οι δικές μας προτάσεις είναι κοστολογημένες και με αυτές έχουμε προσέλθει».

«Ο Αλέξης Τσίπρας έχει πολλά να δώσει, ξεκάθαρο ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είναι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ»

«Είμαστε στο ίδιο κόμμα με τον Αλέξη Τσίπρα. Είναι ένας νέος άνθρωπος, με λαμπρή πορεία, έχει πολλά να δώσει και μπορεί να το κάνει, Βέβαια, είναι ξεκάθαρο ότι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο κ. Κασσελάκης. Δεν θεωρώ ότι τίθεται θέμα από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα».

«Θα μπορούσε να υπάρξει αλλαγή στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας»

«Δεν έχουμε τοποθετηθεί ακόμα ως κόμμα και δεν έχουμε κάνει την απαραίτητη συζήτηση για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Σε προσωπικό επίπεδο, αν με ρωτάτε, θεωρώ ότι θα μπορούσε να υπάρξει αλλαγή».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα