back to top
29.3 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

29.3 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Εκτός ελέγχου η φωτιά στην Ηλεία, όπου έχασε τη ζωή του και ένας 55χρονος ο οποίος συμμετείχε σε επιχείρηση κατάσβεσης ενώ πολλά είναι τα πύρινα μέτωπα σε όλη την Πελοπόννησο. Στην Ηλεία, εκκενώνονται οι περιοχές Μυρτιά, Σκουροχώρι, Απιδούλα και Βάλμη. Μέσω του 112 οι κάτοικοι σε Μαζαράκι, Πρόδρομο, Σιμόπουλο, Σκλίβα, Βουλιαγμένη, Καλό Παιδί Λαγανά, Λάτα και Αντωνεικα ειδοποιήθηκαν να απομακρυνούν προς Πύργο, ενώ νωρίτερα κλήθηκαν να φύγουν οι κάτοικοι Βάλμης και Απιδούλας. Με απόφαση της δημοτικής αρχής, όσοι κάτοικοι των περιοχών απομακρύνθηκαν στην Ηλεία θα διαμείνουν σε κέντρα φιλοξενίας. Σε επιφυλακή ανεξαρτήτως των εφημεριών έχουν τεθεί τα νοσοκομεία Πατρών, Πύργου και Αργολίδας. Καλύτερη εικόνα η φωτιές σε Αχαΐα και Αργολίδα. Αγροτοδασικές εκτάσεις καίγονται και σε Λάρισα και Αιτωλοακαρνανία.

Στην Αττική με εντολή της περιφέρειας κλειστά τα πάρκα και τα άλση της αρμοδιότητας της. Εφαρμογή Μέτρου Απαγόρευσης διέλευσης και κυκλοφορίας σε δασικά οικοσυστήματα και περιοχές NATURA.

Σε ετοιμότητα όλος ο μηχανισμός του Δήμου Αθηναίων. Κλειστός ο Εθνικός κήπος και το πάρκο του Άλσους Χωροφυλακής. Υπενθυμίζεται ότι έχει τεθεί σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας στον Λυκαβηττό, με περιπολίες και ετοιμότητα από συνεργεία του Δήμου και ομάδες προσωπικού σε 24ωρη βάση. Σε επιφυλακή και η Δημοτική Αστυνομία.

Ενεργοποιήθηκε με εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας η δυνατότητα εφαρμογής της εξαήμερης εργασίας σε επιχειρήσεις που από τη φύση τους είναι συνεχούς λειτουργίας και σε όσες ήδη λειτουργούν επί 24ωρης βάσης 5 ή 6 ημέρες την εβδομάδα, με προσαυξημένο ημερομίσθιο κατά 40% για την 6η ημέρα.

Νέα γυναικοκτονία στην Αλεξανδρούπολη. Άνδρας 81 ενός ετών δολοφόνησε το πρωί, την 73χρονη σύζυγό του και στη συνέχεια αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει.

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση ύψους 115 εκατ. ευρώ από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την κατασκευή του νέου υπερσύγχρονου Γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό. Σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, τόνισε ότι το νέο, υπερσύγχρονο Γήπεδο του Παναθηναϊκού αποτελεί μία δέσμευση που έχουμε αναλάβει απέναντι στους χιλιάδες φιλάθλους του Παναθηναϊκού, αλλά και στους κατοίκους της περιοχής του Βοτανικού που θα δουν την περιοχή τους να αναβαθμίζεται.

Έφυγε από τη ζωή ο ποινικολόγος Σπύρος Φυτράκης. Κατέγραψε ξεχωριστή πορεία στα δικαστικά χρονικά. Είχε αναλάβει σημαντικές δικαστικές υποθέσεις που αφορούσαν την υπεράσπιση κατηγορουμένων από τον χώρο της αριστεράς αλλά και απεργούς πείνας. Μεταξύ άλλων υπήρξε, συνήγορος υπεράσπισης του Νίκου Μαζιώτη.

Ο πρόεδρος της Τυνησίας Καΐς Σαγέντ απέπεμψε σήμερα τον υπουργό Θρησκευτικών Υποθέσεων Μπραχίμ Σαϊμπί, μετά τις ευρείες επικρίσεις για τους δεκάδες θανάτους Τυνήσιων πιστών που συμμετείχαν στο Χαρζ, το ετήσιο προσκύνημα των μουσουλμάνων στη Μέκκα της Σαουδικής Αραβίας.
Τουλάχιστον 49 Τυνήσιοι πέθαναν λόγω της ακραίας ζέστης στη Σαουδική Αραβία κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

46-41 προηγείται στο ημίχρονο η εθνική στο φιλικό αγωνα απέναντι στην Πολωνία. Στο Γιούρο της Γερμανίας, η Αυστρία επικράτησε με σκορ 3-1 της Πολωνίας σε αγώνα για τη 2η αγωνιστική του Γιούρο. Νωρίτερα η Ουκρανία κέρδισε την Σλοβακία 2-1, ενώ σε μία ώρα θα παίξουν Ολλανδία- Γαλλία.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος, αύριο ο καιρός στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και τα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
30 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα