back to top
19.8 C
Athens
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

19.8 C
Athens
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Πολύ υψηλές θερμοκρασίες που θα φτάσουν και τους 40 βαθμούς Κελσίου κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά και τη Θεσσαλία. Ενδεχομένως να σημειώσουν περαιτέρω άνοδο την Πέμπτη σε αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.

Σε πορτοκαλί συναγερμό η χώρα. Πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σημερα σε Αργολίδα, Κορινθία, Λέσβο, Κύθηρα, Χίο, Λακωνία, Βοιωτία και Εύβοια.

2.166 πυρκαγιές έχουν αντιμετωπιστεί από την αρχή της αντιπυρικής περιόδου, σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε μέσω της πλατφόρμας Χ ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας .

Στην λήψη έκτακτων μέτρων προχωράει ο Δήμος Αθηναίων εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών και του κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς στην Αττική

Ξεκινά σήμερα στην Ουάσινγκτον η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ, κατά την οποία οι χώρες μέλη αναμένεται να επαναβεβαιώσουν τη στήριξή τους στην Ουκρανία, υπό την σκια του κλίματος πολιτικής αβεβαιότητας που πλανάται πάνω από τις ΗΠΑ καθώς αμφισβητείται πλέον η ικανότητα του Αμερικανού προέδρου και εκ νέου υποψήφιου για το χρίσμα Τζο μπάιντεν, ακόμα και μεσα στους κόλπους των συντηρητικών.

Αλλαγή ηγεσίας για τη Βορειοατλαντική Συμμαχία, με τον τέως Ολλανδό Πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε να αναλαμβάνει τη θέση του Γενικού Γραμματέα αντικαθιστώντας τον Γενς Στολτεμπεργκ.

Το ζήτημα της μη τήρησης της συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βόρεια Μακεδονία, η νέα ηγεσία της οποίας κατά παραβίασή της χρησιμοποιεί το όνομα Μακεδονία, αναμένεται θα θέσει -μεταξύ άλλων- ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την Συνοδο.

Στις 5 τοπική ώρα, ο Πρωθυπουργός θα παραστεί στην επετειακή εκδήλωση για τα 75 χρόνια από την ίδρυση της Συμμαχίας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες σε εξέλιξη βρίσκονται διεργασίες μεταξύ των επιτελείων του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν για μια σύντομη συνάντηση των δυο ανδρών στο περιθώριο της Συνόδου, το πιθανότερο αύριο Τετάρτη.

Με θολό το πολιτικό τοπίο και τον κίνδυνο της ακυβερνησίας να πλανάται πάνω από την χώρα -μετά τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές που δεν έδωσαν αυτοδυναμία στο «Νέο Λαϊκό Μέτωπο»-έχουν ήδη ξεκινήσει στη Γαλλία συνομιλίες για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης. Ο Εμμανουέλ Μακρόν ζήτησε από τον Πρωθυπουργό της χώρας Γκαμπριέλ Ατάλ, ο οποίος χθες υπέβαλλε την παραίτησή του να παραμείνει «προς το παρόν στην θέση του για την σταθερότητα της χώρας».

Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μπρούνο Λεμέρ, επισημαίνει τον κίνδυνο δημιουργίας νομισματικής κρίσης και εισόδου της Γαλλίας σε οικονομική παρακμή, αν εφαρμοστεί το οικονομικό πρόγραμμα του Νέου Λαϊκού Μετώπου της αριστεράς.

«Κανείς δεν μπορεί να θεωρεί ότι νίκησε», δήλωσε αναφερόμενη στις Γαλλικές εκλογές η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι, προσερχόμενη στην Ουάσιγκτον για τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ.

Το αποτέλεσμα των Γαλλικών εκλογών βάζει ένα ερωτηματικό στην Ελλάδα τι θα κάνουμε και τι μπορούμε να κάνουμε. Κάποιες πρωτοβουλίες στη Βουλή, όπως έχουμε ήδη κάνει στην Τ.Α στο κοινωνικό πεδίο, όλα αυτά θα διαμορφώσουνε ένα πρόγραμμα και συνθέσεων και αποκλίσεων στον προοδευτικό χώρο είπε στον Αθήνα 984 ο Κώστας Ζαχαριάδης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημοτικός Σύμβουλος

Αν ενώσουμε δυνάμεις μπορούμε να τις πολλαπλασιάσουμε όποια και να είναι η ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ τόνισε.

Την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η προσθήκη στην ισχύουσα, από το 2002 νομοθεσία, που απαγορεύει την ολική ή μερική μετάδοση από την τηλεόραση ή το ραδιόφωνο, καθώς και την κινηματογράφηση και τη μαγνητοσκόπηση μιας δίκης και η απαγόρευση μετάδοσης των δικών μέσω Ίντερνετ. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητά άμεσα την απόσυρση της ρύθμισης με την οποία, όπως καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, πλήττεται η θεμελιώδης αρχή της δημοσιότητας της δίκης.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης σε ανακοίνωση-απάντηση του επισημαίνει ότι «στον ΣΥΡΙΖΑ εδώ και καιρό έχουν χάσει την επαφή με την πραγματικότητα και δεν μπορούν να διαβάσουν απλές διατυπώσεις μια ισχύουσας από το 2002 ρύθμισης».

Με την αναζήτηση δικηγόρου υπεράσπισης για τον κατηγορούμενο πρώην επικεφαλής του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων συνεχίζεται σήμερα η δευτεροβάθμια η δίκη για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Ο αυτεπαγγέλτως διορισμός υπερασπιστή είναι αναγκαίος ώστε να μπορέσει να ξεκινήσει επί της ουσίας η διαδικασία ,που αναμένεται να είναι πολύμηνη. Υπενθυμίζεται ότι μετά την έφεση από την εισαγγελία στο εδώλιο κάθονται και οι 21 κατηγορούμενοι.

Συνάντηση με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό και τον Τουρισμό θα έχει στις 12 ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Πυροβολισμοί εν κινήσει έπεσαν περίπου στις 2.20 τα ξημερώματα στο Περιστέρι, μετά από κυνηγητό μεταξύ δυο αυτοκινήτων. Από πυρά τραυματίστηκε ο αλβανικής καταγωγής 22χρονος συνοδηγός του ενός οχήματος -ο οποίος είχε αποφυλακιστεί λίγες ώρες πριν- και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός. Εξαφανίστηκαν οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι. Σε εξέλιξη έρευνες της ΕΛΛΑΣ για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Ανοίγει από σήμερα η πλατφόρμα για τα μηχανογραφικά των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων. Προθεσμία έως και τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 18 Ιουλίου.

Δωρεάν σεμινάριο Ναυαγοσωστικής και πρώτων βοηθειών διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων το Σάββατο 13 Ιουλίου από τις 10 το πρωί έως τη μια το μεσημέρι στο Σεράφειο Κολυμβήτηριο. Για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερομενοι μπορούν να καλούν στο 210-2015510

 

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος, σήμερα ο καιρός στην Αττική. Η θερμοκρασία έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα