back to top
22.4 C
Athens
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

22.4 C
Athens
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 06:00

Διαβάστε επίσης

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει σύμφωνα με την Πυροσβεστική η πυρκαγιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση επί της Λεωφόρου Καραμανλή στο δήμο Αχαρνών Αττικής.
Διενεργούνται εκτροπές των οχημάτων στη Λεωφόρο Καραμανλή από το ύψος της οδού Φουντουκιάς στο ρεύμα ανόδου και από το ύψος της οδού Δεκέλειας στο ρεύμα καθόδου.

Οι φλόγες πέρασαν μέσα από εγκαταστάσεις εργοστασίων και περιορίστηκαν στο ρέμα της Χελιδονούς, όπου οι πυροσβέστες την έθεσαν υπό έλεγχο. Εγκαταστάσεις επιχειρήσεων έχουν υποστεί ζημιές, ωστόσο τελική αποτίμηση θα γίνει όταν ολοκληρωθεί η κατάσβεση.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αχαρνών Σπύρο Βρεττό η φωτιά μπήκε σε τουλάχιστον δύο εργοστάσια, ένα ξυλείας και ένα με πλαστικά, ενώ κάηκαν και αποθήκες.
Δύο μηνύματα μέσω 112 εστάλησαν σε κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Φθιώτιδα, Φωκίδα, Λέσβο, Χίο και στην περιφέρεια Πελοποννήσου. Οι ριπές των ανέμων θα φτάνουν έως και τα 10 μποφόρ. Έκτακτα μέτρα από τον Δήμο Αθηναίων. Σε 24ωρη επιφυλακή όλες οι υπηρεσίες του.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη παρέστη στην Ουάσινγκτον στην επετειακή εκδήλωση για τα 75 χρόνια από την ίδρυση του ΝΑΤΟ.
Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε δημόσια συζήτηση με τον πρώην πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, Ντάνιελ Σπέκχαρντ, αναφέρθηκε στις ελληνοτουρκικές σχέσεις τονίζοντας ότι τον τελευταίο χρόνο έχουν βελτιωθεί, ενώ για τη Βόρεια Μακεδονία, είπε πως η Συμφωνία των Πρεσπών είναι διεθνής συμφωνία που δεσμεύει τη γειτονική χώρα.
Ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι το πρόβλημα με τα Βαλκάνια είναι ότι πολύ συχνά το φάντασμα του εθνικισμού αναδύεται όταν κανείς δεν το περιμένει απαραίτητα και έφερε ως παράδειγμα τη Βόρεια Μακεδονία.
Αναφερόμενος στο κυπριακό, είπε ότι συμπληρώθηκαν 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο και επανέλαβε την ανάγκη επίλυσης στη βάση των αποφάσεων του συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ.
Υπενθυμίζεται ότι για τις 11 το βράδυ ώρα Ελλάδας οριστικοποιήθηκε η συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Τούρκο Προέδρο.

Στον ανακριτή θα οδηγηθούν σήμερα οι 14 δημόσιοι και δημοτικοί υπάλληλοι, οι οποίοι φέρονται να συμμετείχαν στο κύκλωμα εκβιαστών. Ο ετήσιος «τζίρος» της εγκληματικής οργάνωσης υπολογίζεται ότι ξεπερνούσε, τις 700.000 ευρώ.
Σύμφωνα με την αστυνομία οι εμπλεκόμενοι φέρονται να εκβίαζαν καταστηματάρχες, πουλώντας τους προστασία και διαμεσολάβηση για εξυπηρετήσεις με δωροδοκίες και δωροληψίες σε δημόσιες υπηρεσίες.

Με απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, τέθηκαν άμεσα σε αναστολή καθηκόντων οι υπάλληλοι του υπουργείου που κατηγορούνται για συμμετοχή στο κύκλωμα, ενώ το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ότι ανέστειλε την κομματική ιδιότητα δύο μελών του, λόγω της φερόμενης εμπλοκής τους στην υπόθεση.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, μετά και τη σύλληψη 12 υπαλλήλων, Εποπτών Δημόσιας Υγείας, για ανάμιξή τους στο κύκλωμα εκβιαστών, οι οποίοι και ετέθησαν σε αργία, προχωρά σε σαρωτικές αλλαγές και μετακινήσεις στις υπηρεσίες υγειονομικού ελέγχου της Περιφέρειας.

«Η Δημοτική αρχή του Δήμου Αθηναίων επιδεικνύει μηδενική ανοχή σε φαινόμενα διαφθοράς και στη δράση εγκληματικών κυκλωμάτων», τόνισε ο Δήμαρχος Αθηναίων Χαρης Δούκας, ο οποίος υπενθυμίζεται ότι έθεσε σε αργία πριν από 2 ημέρες τους Δημοτικούς Υπαλλήλους – μέλη εγκληματικής οργάνωσης.
Σήμερα θα οδηγηθούν όλοι στον ανακριτή.

«Τώρα είναι η ώρα της μεγάλης υπέρβασης. Το ΠΑΣΟΚ να γίνει η μεγάλη δύναμη των ανατροπών και της νέας Αλλαγής», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Χ ο Δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ Χάρης Δούκας, καλώντας τους προοδευτικούς πολίτες, να στηρίξουν την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του Κινήματος.

«Όλοι μαζί να στηρίξουμε την ελπίδα για ένα πιο φωτεινό αύριο, στην Ελλάδα της Δημιουργίας, της Καινοτομίας, της Κοινωνικής και Οικονομικής Δικαιοσύνης», τονίζει ο κ. Δούκας.

Στη διεθνή επικαιρότητα,
Είκοσι εννέα Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν χθες στον βομβαρδισμό σχολείου που φιλοξενεί εκτοπισμένους στη νότια Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε η Χαμάς, καταγγέλλοντας ενέργεια ενταγμένη στη «γενοκτονία» που διαπράττει κατ’ αυτή το Ισραήλ, οι ένοπλες δυνάμεις του οποίου συνεχίζουν ταυτόχρονα την επίθεσή τους στο βόρειο τμήμα του θυλάκου.

Ο απολογισμός των θυμάτων των ρωσικών βομβαρδισμών που εξαπολύθηκαν την Δευτέρα στην Ουκρανία ανέρχεται πλέον σε 43 νεκρούς στις τάξεις των αμάχων, ανέφερε ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε κέντρο μελετών στην Ουάσιγκτον, στο περιθώριο της συνόδου του NATO.

Ο κ. Ζελένσκι τόνισε επίσης πως δεν είναι σε θέση να προβλέψει τι θα έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ εάν επανεκλεγόταν για δεύτερη θητεία στην προεδρία των ΗΠΑ τον Νοέμβριο, εξηγώντας ότι δεν γνωρίζει καλά τον Ρεπουμπλικάνο, αλλά ευελπιστεί πως η υποστήριξη της Ουάσιγκτον στη χώρα του στον πόλεμο με τη Ρωσία δεν θα μειωθεί.

Οι ενέργειες του γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ αποτελούν «τυπικό παράδειγμα διαφθοράς σε μεγάλη κλίμακα», τόνισε στη Νέα Υόρκη ομοσπονδιακός εισαγγελέας στη δίκη του αιρετού, που πλησιάζει στην ώρα της ετυμηγορίας.

Αμερικανικές πολιτείες παρέμεναν σε κατάσταση συναγερμού για πλημμύρες χθες, πριν από το πέρασμα του κυκλώνα Μπέριλ, ο οποίος ήδη στοίχισε τη ζωή σε οκτώ ανθρώπους στις νότιες ΗΠΑ.

Στην αθλητική επικαιρότητα,
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, θα είναι οι σημαιοφόροι της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.
Η Ισπανία επικράτησε με σκορ 2-1 της Γαλλίας σε νοκ άουτ αγώνα και προκρίθηκε στον τελικό του Γιούρο 2024. Σήμερα στον δεύτερο ημιτελικό θα παίξουν Ολλανδία- Αγγλία.
Στην τελευταία του αγωνιστική υποχρέωση πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, ο Μίλτος Τεντόγλου πρώτευσε στο μίτινγκ «Ίστβαν Γκιουλάι» της Ουγγαρίας με άλμα στα 8,23 μ.

ΚΑΙΡΟΣ
Γενικά αίθριος σήμερα στην Αττική, πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειοι βορειοανατολικοί τέσσερα με 6 και στα ανατολικά τοπικά έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24ρις έως 38 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και τα ανατολικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

Συμβαίνει στην Αθήνα