back to top
31 C
Athens
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

31 C
Athens
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Διάγγελμα εντός της εβδομάδας θα απευθύνει ο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος αποσύρθηκε από την κούρσα των προεδρικών εκλογών.

«Πιστεύω ότι είναι προς το συμφέρον του κόμματός μου και της χώρας μου να αποσύρω την υποψηφιότητά μου για επανεκλογή και να επικεντρωθώ αποκλειστικά για την εκπλήρωση των καθηκόντων μου ως πρόεδρος για το υπόλοιπο της θητείας μου», αναφερει στη δήλωσή του.

Την υποψηφιότητά της για το χρίσμα ανακοίνωσε η Καμάλα Χάρις. Υπέρ της τάχθηκε ήδη ο απερχόμενος πρόεδρος, η ισχυρή ομάδα των αφροαμερικανών βουλευτών και αρκετοί χορηγοί – κλειδιά.

Πολλά ακόμη στελέχη των Δημοκρατικών έσπευσαν να ταχθούν υπέρ της Καμάλα Χάρις, ανάμεσά τους ο Μπιλ και η Χίλαρι Κλίντον, και ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Νιούσομ, που θεωρούνταν ως δυνητικός αντίπαλός της. Ωστόσο ορισμένες από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες των Δημοκρατικών όπως ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι, απέφυγαν να εκφράσουν τη στήριξή τους στην ίδια ή σε κάποιον άλλο υποψήφιο.

Η πρώτη αντίδραση του Ντόναλντ Τραμπ ήταν να χαρακτηρίσει τον Μπάιντεν ως «τον χειρότερο πρόεδρο με διαφορά στην ιστορία των ΗΠΑ» και να δηλώσει ότι πιστεύει πως θα νικήσει τη Χάρις πιο εύκολα.

Το Ισραήλ θα είναι ο ισχυρότερος σύμμαχος των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή ανεξάρτητα από το ποιος θα εκλεγεί πρόεδρος τον Νοέμβριο, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, λίγο πριν μεταβεί στην Ουάσινγκτον, όπου όπως είπε θα ευχαριστήσει τον Τζο Μπάιντεν, για όλα όσα έχει κάνει για το Ισραήλ.

Η ΕΕ δεν παρεμβαίνει στην απόφαση των Αμερικανών πολιτών για τον επόμενο ένοικο του Λευκού Οίκου ανέφερε ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ κατά την άφιξή του στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες. ερωτηθείς σχετικά με την απόσυρση της υποψηφιότητας Μπάιντεν.

«Οι εκλογές στις ΗΠΑ απέχουν τέσσερις μήνες. Αυτή είναι μια μακρά περίοδος κατά την οποία πολλά μπορούν να αλλάξουν. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, να παρακολουθούμε τι θα συμβεί», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Η πράξη του Τζο Μπάιντεν είναι μία γενναία και θαρραλέα πράξη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αυτή τη στιγμή ο Τραμπ δεν καλπάζει προς την εξουσία. Συμβαίνει το αντίθετο εκτίμησε μιλώντας στον Αθήνα 984 ο καθηγητής του Διεθνούς Δικαίου και της Εξωτερικής Πολιτικής Άγγελος Συρίγος, εξηγώντας πως πρόκειται για έναν άνθρωπο που την ώρα που κινδύνεψε η ζωή του, δείχνει τα ηγετικά στοιχεία, που συναρπάζουν το πλήθος. Χαρακτήρισε την υποψηφιότητα της Καμάλα Χάρις εξαιρετικά αδύναμη, υπογραμμίζοντας πως δεν είναι βέβαιο ότι θα έχει και την υποστήριξη ηγετικών φυσιογνωμιών, όπως ο Μπάρακ Ομπάμα.

Συνεχίζονται στην Κύπρο οι εκδηλώσεις μνήμης για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε σε χθεσινή του ανάρτηση ότι “δεν νοείται η Κύπρος, κράτος-μέλος της ΕΕ, πενήντα χρόνια μετά την τραγωδία του ’74 να παραμένει διαιρεμένη», κάτι που, όπως είπε, υπογράμμισε και στον Ερντογάν.

Η Τουρκία φέρνει συνεχή προσκόμματα για την διακρίβωση της τύχης των αγνοούμενων της κυπριακης τραγωδιας ανεφερε στο Αθηνα 984 η πρόεδρος της Πανελλήνιας Επιτροπής Γονέων & Συγγενών Αδήλωτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων Μαρια Καλμπουρτζη . Σύμφωνα με την ίδια, ” 778 Έλληνες και ελληνοκυπριοι παραμένουν αγνοούμενοι επι 50 χρονια”.
Εν τω μεταξύ στην Κύπρο πραγματοποιείται σημερα ειδική εκδήλωση για την ολοκλήρωση του επαναπατρισμού μέρους των κλεμμενων αρχαιοτητων που λεηλατηθηκαν μετα την εισβολή.

“Φρένο” από Σεπτέμβριο στις βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων, με πρόσθετα φορολογικά μέτρα και πλαφόν διανυκτερεύσεων ετησίως.

Στόχος η διάθεση στην αγορά επιπλέον διαμερισμάτων για πολύχρονες μισθώσεις προκειμένου να δοθεί λύση στο στεγαστικό πρόβλημα ης χώρας.

Ανάμεσα στα μέτρα που σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών, είναι η επιβάρυνση με αυξημένο φορολογικό συντελεστή, της τάξης του 22%, των ιδιοκτητών που διαθέτουν ακίνητα σε πλατφόρμες όπως αυτή της AirBnB, και η παράλληλη μείωση φόρου για τους ιδιοκτήτες που συνάπτουν μακροχρόνια συμβόλαια.

Στο τραπέζι και το πλαφόν 60-90 ημερών διανυκτερεύσεων ανά έτος για κάθε ακίνητο και συγκεκριμένος αριθμός χορήγησης αδειών από δήμους για βραχυχρόνιες μισθώσεις.

Ξεκινάει σήμερα η 6η επιστροφή εισφορών ύψους 2 εκατ. ευρώ για τα έτη 2019 και 2020 σε χιλιάδες επαγγελματίες σύμφωνα με ανακοίνωσή του ΕΦΚΑ

Εβδομάδα εξελίξεων στην ΕΕ με το βλέμμα να στρέφεται στις διαπραγματεύσεις της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με τους ηγέτες των κρατών-μελών της Ένωσης και την επόμενη σύνθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η κυρία Φον ντερ Λάιεν αναμένεται να ξεκινήσει τις άτυπες επαφές της, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη -που υπήρξε και διαπραγματευτής εκ μέρους του Ευρωπαικού Λαικού Κόμματος- αναφερουν πηγές. Συμφωνα με κυβερνητικές πηγές η χώρα μας θα διεκδικήσει χαρτοφυλάκιο σημαντικό τόσοι για τη χώρα μας όσο και για την Ευρώπη.

Έως και σήμερα η χώρα θα πλήττεται από καύσωνα με τις μέγιστες τιμές να ξεπερνούν τοπικά τους 40 βαθμούς Κελσίου, αναφέρει η ΕΜΥ στο επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο καιρού.

Από αύριο αναμένεται βαθμιαία υποχώρηση του υδράργυρου, τόσο ως προς τις μέγιστες όσο και ως προς τις ελάχιστες τιμές, που θα γίνει αισθητή στα μέσα της εβδομάδας στις περισσότερες περιοχές.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος σήμερα στην Αττική με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θερμοκρασία από 26 έως 40 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα