back to top
29.1 C
Athens
Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου, 2024

29.1 C
Athens
Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου, 2024

Α. Αυλωνίτης: Τεραστίων διαστάσεων οι ευθύνες του πρωθυπουργού και του ανιψιού του για το ζήτημα των παράνομων παρακολουθήσεων

Διαβάστε επίσης

Για πολιτικές και ποινικές ευθύνες που βαρύνουν όσους ενεπλάκησαν στην υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, έκανε λόγο ο βουλευτής Κέρκυρας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξανδρος Αυλωνίτης, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Γιάννη Λαυράνο.

«Tις τελευταίες μέρες γίνεται μια προσπάθεια αριθμητικών συγκρίσεων από μερίδα των ΜΜΕ που υποστηρίζουν ότι είναι ασήμαντος ο αριθμός των εν λόγω παράνομων παρακολουθήσεων, 1% επί συνόλου περίπου 17.000. Όμως, έστω και μια παρακολούθηση να έγινε ταυτόχρονα από ΕΥΠ και Pretador και να υπάρχει ταύτιση, σημαίνει ότι άνθρωποι  της ΕΥΠ έδωσαν την εντολή να παρακολουθηθεί ένα συγκεκριμένο πρόσωπο. Πόσο μάλλον όταν αυτός ο αριθμός είναι διψήφιος», ανέφερε, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «δεν μπορεί ο Γενικός Διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού ο οποίος είναι ταυτόχρονα πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ, να λέει στον εισαγγελέα ”δεν γνωρίζω, δεν απαντώ”. Αυτό είναι αστείο ως επιχείρημα. Οι ευθύνες και των δύο είναι τεραστίων διαστάσεων».

Πρόσθεσε δε ότι «όταν υπάρχει στη δομή της εξουσίας μια υπηρεσία της οποίας προΐσταται ο πρωθυπουργός της χώρας και Γενικός Διευθυντής αλλά και οργανωτικά υπεύθυνος είναι ο ανιψιός του, είναι βέβαιο ότι υπάρχει μέγιστη αντικειμενική ευθύνη».

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Αυλωνίτη και με αφορμή τα περί υπόγειας σύνδεσης των υποκλοπών με την υπόθεση Καραϊβάζ, εκτίμησε ότι δεν είναι δυνατόν να μην προκύπτουν συνειρμοί που συνδέουν την δολοφονία του δημοσιογράφου με το σκάνδαλο των υποκλοπών, όταν για παράδειγμα, το πρόσωπο που ευθύνεται για την καταστροφή του CD με υλικό από το κινητό του θύματος, παρακολουθείτο και αυτό.

Επίσης, με αφορμή τα ερωτήματα που ανακύπτουν μετά και από την αποκάλυψη ότι το σχετικό CD που είχε παραδοθεί στους δικαστές του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας καταστράφηκε προσφάτως από συρραπτικό, ο κ. Αυλωνίτης, σχολίασε: «Το να μαθαίνουμε ότι σε μια τόσο σοβαρή υπόθεση που αφορά δολοφονία δημοσιογράφου, το CD με το υλικό από το κινητό του θύματος καταστράφηκε και δεν υπάρχει αντίγραφο ή δεν είναι αποτυπωμένο σε ένα έγγραφο το περιεχόμενό, προκαλεί απογοήτευση, λύπη και οργή και δείχνει πώς αντιμετωπίζει το ζήτημα η δικαιοσύνη και οι διοικητικές αρχές αλλά και πως αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση ένα τόσο σοβαρό ζήτημα».

Κλείνοντας και κληθείς να σχολιάσει την διαγραφή του Παύλου Πολάκη από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, την χαρακτήρισε υπερβολική, λέγοντας: «Ο σύντροφος Πολάκης έχει προσφέρει στο δημόσιο συμφέρον και συνεχίζει να το κάνει. Γνωρίζει πολύ καλά τα ζητήματα του τομέα της Υγείας και έχει αποδείξει στην πράξη ότι μπορεί να κάνει πολύ καλά τη δουλειά του. ‘Εβγαλε στη φόρα πολλά σκάνδαλα. Αγωνίζεται με ένα δυναμικό τρόπο θεωρώντας ότι οι απόψεις του είναι σωστές και εν πολλοίς είναι. Όμως, ο τρόπος τον οποίο επιλέγει κάθε φορά να τις υπερασπίζεται αδικεί το έργο του. Θεωρώ ότι είναι υπερβολική η διαγραφή του από την ΚΟ του κόμματος».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα