back to top
27.2 C
Athens
Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου, 2024

27.2 C
Athens
Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Φόβοι για γενικευμένη ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή, μετά τη δολοφονία του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, στην Τεχεράνη, που αποδίδεται στο Ισραήλ και πυροδοτεί νέα, μεγάλη ένταση με το Ιράν.

“Αυστηρή τιμωρία στο Ισραήλ” ορκίστηκε ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

Απειλητικοί τόνοι και από τον πρόεδρο της χώρας, Μασούντ Πεζεσκιάν.

“Το Ιράν θα υπερασπιστεί την εδαφική του ακεραιότητα, την αξιοπρέπεια, την τιμή και την υπερηφάνεια του και θα κάνει τις τρομοκρατικές δυνάμεις κατοχής να μετανιώσουν για την άνανδρη αυτή ενέργεια” τόνισε, σύμφωνα με τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

Η δολοφονία δεν θα μείνει ατιμώρητη, απείλησε νωρίτερα η Χαμάς, κατηγορώντας ευθέως το Ισραήλ.

Επισήμως, το Τελ Αβίβ δεν έχει προβεί σε σχόλιο, ωστόσο δύο υπουργοί του, που ανήκουν στην άκρα δεξιά, εξέφρασαν ικανοποίηση για την εξέλιξη. «Ο θάνατος του Χανίγια κάνει τον κόσμο λίγο καλύτερο», είπε ο ένας μέσω X, ενώ ο άλλος μεταφόρτωσε φωτογραφία του Ισμαήλ Χανίγια, στην οποία εικονίζεται σε εκδήλωση με σύνθημα «θάνατος στο Ισραήλ», προσθέτοντας τη λεζάντα: «πρόσεχε τι εύχεσαι».

Οι αντιδράσεις από τον ισλαμικό κόσμο είναι σφοδρές.

Σε γενική απεργία καλούν σήμερα τα παλαιστινιακά κινήματα στην κατεχόμενη δυτική Όχθη.

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής και ηγέτης της Φατάχ, Μαχμούντ Αμπάς καταδικάζει με ανακοίνωσή του την «άνανδρη” δολοφονία», όπως τη χαρακτηρίζει.

Για ειδεχθές τρομοκρατικό έγκλημα κάνει λόγο ανώτερο στέλεχος των Χούθι της Υεμένης. “Μοιραζόμαστε τον πόνο με τη Χαμάς” αναφέρει η Χεζμπολάχ, τονίζοντας ότι ο θάνατός του θα πυροδοτήσει περαιτέρω την αντίσταση στο Ισραήλ.

Αντιδράσεις και από Μόσχα – Άγκυρα.

“Είναι μια απαράδεκτη πολιτική δολοφονία, που θα οδηγήσει σε περαιτέρω κλιμάκωση των εντάσεων” τονίζει η Ρωσία.

Τη “δόλια δολοφονία” του “αδερφού του” Χανίγιε καταδίκασε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Δήλωση καταδίκης και από την Κίνα, που εξέφρασε την έντονη ανησυχία της για τις εξελίξεις.

Το Κατάρ, που διαδραματίζει ρόλο μεσολαβητή στις διαπραγματεύσεις για ειρήνευση, έκανε λόγο για φρικτό έγκλημα και προειδοποίησε για επικίνδυνη κλιμάκωση στην περιοχή.

Στην εσωτερική επικαιρότητα: Εισάγεται σήμερα για συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια η τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή με την οποία επιβάλλεται ειδική εισφορά 10 ευρώ ανά μεγαβατώρα στις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο. Τα έσοδα θα χρηματοδοτήσουν την επιδότηση των οικιακών τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας για τον μήνα Αύγουστο. Στόχος είναι οι τελικές τιμές καταναλωτή να κυμανθούν κοντά στα 15 σεντς ανά κιλοβατώρα.

Την ανάγκη λήψης μέτρων προστασίας και των επιχειρήσεων, ιδιαίτερα των ενεργοβόρων, από τις αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, υπογράμμισε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου μιλώντας στο Open.

Ο ανταγωνισμός των “γαλάζιων” στελεχών για την μεγαλύτερη προσβολή της νοημοσύνης μας δεν σταματά ποτέ, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα της ακρίβειας. Σύμφωνα με την ανακοίνωσή του, το πρωί στον ΣΚΑΙ ο γ.γ. Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Σωτήρης Αναγνωστοπούλος είπε ότι “η λύση είναι απλή: “να σταματήσουμε να αγοράζουμε τα προϊόντα που έχουμε συνηθίσει να αγοράζουμε […] και, αν πρέπει να γίνει, να θυσιάσουμε ακόμη και σε όρους ποιότητας”.

«Ομολογούμε ότι ξαφνιαστήκαμε! Δεν περιμέναμε ποτέ η κυβέρνηση Μητσοτάκη να δώσει -επιτέλους- μια τόσο αποτελεσματική λύση για την πάταξη της ακρίβειας», σχολιάζει σκωπτικά η αξιωματική αντιπολίτευση.

Σε πτωτική πορεία οι τιμές στα σούπερ μάρκετ τον Ιούλιο, για τρίτο συνεχόμενο μήνα, σύμφωνα με έρευνα του ΙΕΛΚΑ. Οι τιμές των προϊόντων στα σούπερ μάρκετ καταγράφονται μειωμένες κατά μέσο όρο 1,56% σε σχέση με τον περσινό Ιούλιο.

Οι μεγαλύτερες μειώσεις είναι στα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, τα απορρυπαντικά και τα είδη καθαρισμού, τα χαρτικά και τις βρεφικές και παιδικές τροφές.

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες σε δασική περιοχή στο ακριτικό Αχλαδοχώρι Σερρών του δήμου Σιντικής. Η φωτιά καίει μακριά από τον οικισμό χάρη στη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών νωρίς το πρωί. Η μεγάλη φωτιά καίει στο όρος Όρβηλο τις τελευταίες δέκα μέρες, αλλά λόγω των αναζωπυρώσεων από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή έφτασε μέχρι έξω από το χωριό.

Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά στο Πευκόδασος Κιλκίς.

Λουκέτο από την ΑΑΔΕ σε δύο επιχειρήσεις στη Ρόδο και τη Μεσσηνία.

Πρόκειται για beach bar σε παραλία της Ρόδου και γνωστό εστιατόριο στη Γιάλοβα, που διαπιστώθηκε πως δεν είχαν εκδώσει αποδείξεις. Επιβλήθηκαν τα πρόστιμα που αναλογούν, ενώ άρχισε σε βάθος ετών έρευνα στα φορολογικά στοιχεία τους.

Για τις 2 Σεπτεμβρίου αναβλήθηκε σήμερα από το αρμόδιο αλβανικό δικαστήριο η εκδίκαση της αίτησης του ευρωβουλευτή Φρέντι Μπελέρη, για αποφυλάκισή του με περιοριστικούς όρους.

Η πέμπτη μέρα των Ολυμπιακών Αγώνων περιλαμβάνει αρκετές ελληνικές συμμετοχές σε διάφορα αγωνίσματα.

Το πρόγραμμα άρχισε με τον Θοδωρή Τσελίδη στον γύρο των “32” στα 90 κιλά στο τζούντο, ενώ στις 12:12 η Ελισάβετ Τελτσίδου διεκδικεί την πρόκριση στις “8” στα 70 κιλά στο τζούντο.

Στις 13:00 ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Σεμπάστιαν Μπάεζ με στόχο να προκριθεί στον τέταρτο γύρο στο μονό ανδρών στο τένις.

Και ο καιρός: Αίθριος προβλέπεται σήμερα στην Αττική. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 35 βαθμούς Κελσίου. 31 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα