back to top
23.7 C
Athens
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, 2024

23.7 C
Athens
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Σε δύο μέτωπα μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή Πισσώνας Ευβοίας, με τον καπνό να είναι ορατός στον ουρανό της Αττικής. Μάχη με τις φλόγες προκειμένου να σωθούν οι γύρω οικισμοί δίνουν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ωστόσο οι άνεμοι εντάσεως έως και 7 μποφόρ δυσχαιρένουν το έργο τους. Μηνύμα από το 112 για να απομακρυνθούν έλαβαν οι κάτοικοι των οικισμών Αφράτι, Καμάρι, Καλύβια και Αγ. Γεώργιος. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλη Βαρθακογιάννη βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση δημιουργίας αντιπυρικών ζωνών κυρίως στο Αφράτι, όπου το μέτωπο έχει αναπτύξει ισχυρή δυναμική.

Άμεσα οριοθετήθηκε από την Πυροσβεστική πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα σε χαμηλή βλάστηση στην Κερατέα, κοντά στη Λεωφόρο Λαυρίου. Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Λαυρίου, η οποία είχε διακοπεί εξαιτίας της φωτιάς.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε Αττική, Αργολίδα, Εύβοια, Βοιωτία και Κορινθία.

Κίνδυνος για διεύρυνση της σύρραξης στη Μέση Ανατολή μετά τη δολοφονία του αρχηγού του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγιε στο Ιράν. Σύμφωνα με το Ρόιτερς, πηγές από τη Χαμάς και το Ιράν υποστηρίζουν ότι δεν επιθυμούν έναν περιφερειακό πόλεμο αλλά ότι θα προχωρήσουν σε στοχευμένα πλήγματα. Σε επίπεδο συναγερμού το Ισραήλ. Η ισραηλινή κυβέρνηση δεν έχει σχολιάσει τη δολοφονία του Χανίγιε, όμως η είδηση του θανάτου του χαιρετίστηκε από Ισραηλινούς αξιωματούχους που την είδαν ως μια σημαντική επιτυχία στον πόλεμο εναντίον της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης. Ο υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ δήλωσε ότι το Ισραήλ δεν θέλει πόλεμο. «Προετοιμαζόμαστε όμως», είπε, «για όλα τα ενδεχόμενα». Την ίδια ώρα ο Λίβανος βρίσκεται σε κατάσταση επιφυλακής μετά το χθεσινό στοχευμένο ισραηλινό πλήγμα σε νότιο προάστιο της Βηρυτού που στόχο είχε τον Φουάντ Σουκρ, ο επικεφαλής του επιχειρησιακού βραχίονα της Χεζμπολάχ, ο θάνατος του οποίου επιβεβαιώθηκε σήμερα. Ο ΥΠΕΞ Ισραέλ Κατς δήλωσε ότι ένας ολοκληρωτικός πόλεμος με τη Χεζμπολάχ μπορεί να αποτραπεί με την εφαρμογή ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που απαγορεύει στις ένοπλες οργανώσεις στο νότιο Λίβανο να βρίσκονται κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ. Τη δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγιε καταδίκασε και το ιρακινό υπουργείο Εξωτερικών τονίζοντας ότι η δολοφονία αυτή “απειλεί την ασφάλεια και τη σταθερότητα της περιοχής”.

Ένας μοτοσικλετιστής τραυματίστηκε ελαφρά από πτώση δένδρου στη λ. Αλεξάνδρας, στο ύψος της οδού Μαυροματαίων. Άμεσα του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Την ανάληψη κοινών κοινοβουλευτικών πρωτοβουλιών όσον αφορά στην υπόθεση των υποκλοπών φαίνεται πως αναζητεί η αντιπολίτευση στη Βουλή, στον απόηχο του πορίσματος του Αρείου Πάγου. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα κόμματα της αντιπολίτευσης εξετάζουν το ενδεχόμενο να ζητήσουν την έκτακτη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, ώστε να συζητηθεί η απόφαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου. Την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ζητεί με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής και τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και ζητεί την άμεση διαβίβαση στη Βουλή του πορίσματος του Αρείου Πάγου και των στοιχείων της σχετικής δικογραφίας.

Αθώοι κρίθηκαν λόγω αμφιβολιών και οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραιβαζ. Ο 49χρονος κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών. Κατά πλειοψηφία κηρύχθηκε αθώος και ο 41ενός ετών με μειοψηφία τακτικής δικαστικής λειτουργού.

Ψηφίζεται απόψε στην Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία του υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας που προβλέπει την εφαρμογή έκτακτης εισφοράς σε παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας από μονάδες φυσικού αερίου για χρονικό διάστημα που θα κυμαίνεται από έναν έως τρεις μήνες αρχής γενομένης από τον Αύγουστο. Η εισφορά ανέρχεται σε 10 ευρώ ανά μεγαβατώρα, έσοδα που θα διοχετευθούν στην ελάφρυνση του ενεργειακού κόστους των οικιακών καταναλωτών καθώς και των αγροτών.

“Στόχος μας είναι η σύγκλιση με την Ευρώπη σε όλα τα επίπεδα: στους μισθούς, στην ανεργία, στην ποιότητα ζωής”, αναφέρει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του με αφορμή τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την πτώση της ανεργίας στο 9,6% τον Ιούνιο από 10,3% τον Μάιο.

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση του Δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα με τον επικεφαλής της δημοτικής αντιπολίτευσης Κώστα Μπακογιάννη με φόντο τις κοινωνικές δομές του δήμου. Ο κ. Μπακογιάννης παίζει εν ου παικτοίς υπογραμμίζει σε νέα ανακοίνωσή του ο κ. Δούκας και καλεί τον κ. Μπακογιάννη να επιδείξει σοβαρότητα και ευθύνη.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού: Στον τελικό του ρεπεσάζ προκρίθηκε ο Θεόδωρος Τσελίδης στα 90 κιλά του τζούντο. Κέρδισε με 1-0 στα σημεία τον Αράμ Γκριγκοριάν από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και θα διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο αντιμετωπίζοντας απόψε τον βραζιλιάνο Ραφαέλ Μασέντο.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος προβλέπεται αύριο στην Αττική. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία από 26 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 31 βαθμοί αυτήν την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

Συμβαίνει στην Αθήνα