back to top
23.6 C
Athens
Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου, 2024

23.6 C
Athens
Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Σε τροχιά ανάφλεξης βρίσκεται η ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, καθώς όλοι αναμένουν την απάντηση του Ιράν και των συμμάχων του, στο Ισραήλ για τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς. Η ένταση έχει κορυφωθεί και ανάμεσα στον Ισραήλ και τη Χεζμπολάχ, όπου από το πρωί σημειώθηκαν εκατέρωθεν επιθέσεις. Πριν από λίγο ισραηλινά αεροσκάφη πέταξαν μάλιστα πάνω από τη Βηρυτό.

Διεκδίκηση μεταλλίων και σήμερα της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Στις 8, ο αγώνας της εθνικής μας ομάδας πόλο γυναικών με την Αυστραλία. Θα ακολουθήσει στις 9 και τέταρτο ο Μίλτος Τεντόγλου που θα διεκδικήσει νέο χρυσό μετάλλιο, στον τελικό του άλματος στο μήκος. Η ελληνική αποστολή μετρά έως τώρα έξι μετάλλια. Η Εθνική μπάσκετ ανδρών αποκλείστηκε το μεσημέρι από τη Γερμανία με 76-63.

Τουλάχιστον 40 αθλητές που συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες βρέθηκαν θετικοί στον Covid-19, αλλά η κατάσταση δεν προκαλεί έκπληξη λόγω της αύξησης των κρουσμάτων σε όλο τον κόσμο, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος οργανισμός Υγείας .

Με πόρους ύψους 11.250.000 ευρώ ενισχύει το Υπουργείο Εσωτερικών τους Δήμους, τις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης – Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) και τους Συνδέσμους Ύδρευσης – Αποχέτευσης της χώρας, με στόχο την άμεση υλοποίηση δράσεων για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας. Καλούνται οι Δήμοι, Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης – Αποχέτευσης και οι ανάλογοι Σύνδεσμοι να προχωρήσουν στην υποβολή προτάσεων, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 2.6 «Παροχή πόσιμου νερού και διαχείριση υδάτων».

Στις ΗΠΑ η υποψήφια των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές, Κάμαλα Χάρις ανακοίνωσε με γραπτό μήνυμά της προς τους υποστηρικτές της ότι επέλεξε τον κυβερνήτη της Μινεσότας Τιμ Γουόλς ως υποψήφιο αντιπρόεδρο. Όπως και η Κάμαλα Χάρις, ο Τιμ Γουόλς είναι ένας επικίνδυνος αριστεριστής εξτρεμιστής και το όραμα της Χάρις και του Γουόλς» να μετατρέψουν τις ΗΠΑ σε Καλιφόρνια συνιστά «τον εφιάλτη κάθε Αμερικανού», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Κάρολιν Λίβιτ, εκπρόσωπος του επιτείου του πρώην Ρεπουμπλικανού προέδρου.

Ανέκαμψαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, μετά το χθεσινή κατάρρευση, αν και η αρχική προσπάθεια ανάκαμψης των ευρωπαϊκών αγορών εξασθένισε, με αποτέλεσμα και η εγχώρια αγορά να περιορίσει τα αρχικά της κέρδη που ξεπερνούσαν το 3%. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.367,78 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 1,98%.

Συνεδριάζει σε λίγη ώρα η Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ μετά την καταγγελία 70 μελών του κόμματος, που με επιστολή τους είχαν ζητήσει να διαγραφεί ο Χρήστος Σπίρτζης από το κόμμα, κατηγορώντας τον για προσωπική ατζέντα, και για «αντικα ταστατική και αντικομματική συμπεριφορά». Ο Χρήστος Σπίρτζης ωστόσο δήλωσε ότι δεν θα παραβρεθεί στην Επιτροπή. Μιλώντας επίσης στο ΕΡΤΝews τόνισε ότι αν διαγραφεί, για τους λόγους που είναι η καταγγελία, δηλαδή επειδή λέει την άποψή του δημόσια, θα είναι μεγάλη του τιμή να τον διαγράψουν. Την ίδια ώρα η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Βούλα Κεχαγιά τόνισε στο ΜΕΓΚΑ ότι το σκάνδαλο των υποκλοπών για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν τελειώνει. Είναι θέμα αρχών ενός κράτους δικαίου, τόνισε χαρακτηριστικά.

Παραιτήθηκε από τη θέση του Διοικητή του Αγίου Όρους ο Πρέσβης επί τιμή κ. Αναστάσιος Μητσιάλης. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών νέος Διοικητής αναλαμβάνει ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ και τέως Υπουργός Εθνικής Άμυνας Στρατηγός Αλκιβιάδης Στεφανής.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Ανεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4, πρόσκαιρα στα ανατολικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 24 έως 36 με 37 βαθμούς Κελσίου. 33 βαθμοί αυτήν την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα