back to top
24.7 C
Athens
Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου, 2024

24.7 C
Athens
Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου, 2024

Η Εθνική πόλο ανδρών θα διεκδικήσει την 5η θέση με την Ισπανία

Διαβάστε επίσης

Η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών νίκησε την Αυστραλία με 15-9 και θα παίξει για την πέμπτη θέση του ολυμπιακού τουρνουά την Κυριακή απέναντι στην Ισπανία.

Να σημειωθεί ότι ο Θοδωρής Βλάχος χρησιμοποίησε στη θέση του τερματοφύλακα τον Παναγιώτη Τζωρτζάτο αντί του Μάνου Ζερδεβά, ενώ δεν έπαιξε καθόλου ο Αγγελος Βλαχόπουλος.

Η ελληνική ομάδα ξεκίνησε με πολύ καλή άμυνα και δέχθηκε μόλις ένα γκολ στην πρώτη περίδοο, χωρίς μάλιστα να χρειαστεί ο Παναγιώτης Τζωρτζάτος να κάνει ούτε μία απόκρουση.

Η Ελλάδα προηγήθηκε 3-1 και, παρότι οι Αυστραλοί βρήκαν κάποιες λύσεις στον παίκτη παραπάνω και σε κόντρα, διατήρησε το προβάδισμα των δύο τερμάτων ως το τέλος του ημιχρόνου (5-3).

Μέσα σε ενάμισι λεπτό στις αρχές της τρίτης περιόδου, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα βρήκε τρία γκολ και ξέφυγε 8-4, για να φτάσει στο +5 (10-5) λίγο πριν το τέλος του τρίτου οκταλέπτου και να “τελειώσει” την υπόθεση νίκη.

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 2-2, 5-3, 5-3

Η εθνική είχε 5/8 με παίκτη παραπάνω, 2/2 πέναλτι, 5 γκολ από την περιφέρεια, 2 από θέση φουνταριστού και 1 με μπάσιμο.

Η Αυστραλία είχε 4/9 με παίκτη παραπάνω, 1/1 πέναλτι, 1 γκολ από την περιφέρεια, 2 από θέση φουνταριστού και 1 στην κόντρα.

Με τρεις ποινές αποβλήθηκε ο Πάβιγιαρντ, 1΄32΄΄ πριν τη λήξη του αγώνα.

Διαιτητές: Κόβατς-Τσάτλος (Ουγγαρία), Φρανούλοβιτς (Κροατία)

Οι συνθέσεις:
ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης 3, Καλογερόπουλος, Φουντούλης 2, Παπαναστασίου, Γκίλλας 2, Αργυρόπουλος 2, Παπανικολάου, Κάκαρης 4, Νικολαϊδης 1, Βλαχόπουλος, Τζωρτζάτος

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (Τιμ Χάμιλ): Πόρτερ, Λάμπι 1, Μαξίμοβιτς 2, Νέγκους, Πάουερ 2, Λ. Εντουαρντς, Πάβιγιαρντ 1, Μέρσεπ 1, Μπάιρνς 2, Μπερεχούλακ, Πουτ, Μπ. Εντουαρντς, Χέτζες

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα