back to top
25.2 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

25.2 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

Πυρκαγιές σε Άνω Επίδαυρο, Λάρισα και Ιωάννινα – Υπό μερικό έλεγχο στην Καβάλα

Διαβάστε επίσης

Μέγαλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής σημειώνεται για τη φωτιά που έχει ξεσπάσει σε αγροτοδασική έκταση στην Άνω Επίδαυρο Αργολίδος.

Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρου της 9ης ΕΜΟΔΕ, 14 οχήματα, 5 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν και υδροφόρες ΟΤΑ

Σε εξέλιξη είναι και πυρκαγιά στη Λάρισα, σε χώρο αποθήκευσης υλικών στην περιοχή Ομορφοχωρίου του Δήμου Κιλελέρ.

Άμεσα σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική.

Στο σημείο επιχειρούν 32 πυροσβέστες, με 1 ομάδα πεζοπόρου και 10 οχήματα.

Παράλληλα, γίνονται και εναέριες ρίψεις νερού από ελικόπτερο. Στη μάχη της κατάσβεσης συνδράμουν υδροφόρες Ο.Τ.Α. και μηχανήματα έργου.

Ταυτόχρονα, στάλθηκε προειδοποιητικό μήνυμα στους πολίτες να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους από την Υπηρεσία Eπικοινωνιών Εκτάκτου Ανάγκης, το 112.

Μαίνονται και οι φωτιές που ξέσπασαν στα ορεινά των Ιωαννίνων.

Στους Δρυμάδες του δήμου Πωγωνίου η φωτιά βρίσκεται κοντά στο χωριό και επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Οι κάτοικοι έλαβαν μήνυμα από το 112 που τους καλεί να βρίσκονται σε εγρήγορση.

Στο σημείο επιχειρούν 28 πυροσβέστες, υποστηριζόμενοι από μία ομάδα πεζοπόρου της 5ης Ε.ΜΟ.Δ.Ε. και 10 πυροσβεστικά οχήματα. Επιπλέον, ένα ελικόπτερο πραγματοποιεί συνεχείς ρίψεις νερού για να περιορίσει την εξάπλωση της φωτιάς.

Η προσπάθεια κατάσβεσης ενισχύεται και από υδροφόρες του Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) καθώς και από μηχανήματα έργου, τα οποία συμβάλλουν στον περιορισμό της πυρκαγιάς και τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών.

Στην Κόνιτσα η δεύτερη πυρκαγιά βρίσκεται σε δύσβατο σημείο στην κοινότητα Πλαγιάς και στην μάχη με τις φλόγες έχουν ριχτεί πεζοπόρα τμήματα.

Στην Καβάλα

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι σε ορεινή δασική έκταση στην κοινότητα του Αγίου Κοσμά του δήμου Νέστου, βορειοανατολικά της Καβάλας.

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης καταβάλουν προσπάθειες ώστε να μην επεκταθεί η πυρκαγιά λόγω των έντονων ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Από την πρώτη στιγμή που έγινε αντιληπτή η φωτιά ξεκίνησαν οι εναέριες ρίψεις νερού.

Στην περιοχή επιχειρούν ακόμα 40 πυροσβέστες με μια ομάδα πεζοπόρου τμήμα της 2ης ΕΜΟΔΕ ενώ υπάρχει και η συνδρομή από το δήμο Νέστου με υδροφόρες

Newsroom, ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα