back to top
25.2 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

25.2 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Στο Τελ Αβίβ αναμένεται σήμερα ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν ο οποίος θα έχει συναντήσεις με ισραηλινούς αξιωματούχους.

Το ταξίδι αυτό, πραγματοποιείται έπειτα από δύο ημέρες διαπραγματεύσεων στην Ντόχα με στόχο την επίτευξη μιας εκεχειρίας, όπως έχει ζητήσει ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν. Στη διάρκεια των προηγούμενων ταξιδιών του, ο Μπλίνκεν είχε μεταβεί και σε αραβικά κράτη της περιοχής. Αυτή τη φορά δεν έχει ανακοινωθεί μέχρι στιγμής κανένας επιπλέον σταθμός.

Στο μεταξύ χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν χθες Σάββατο στους δρόμους ισραηλινών μεγαλουπόλεων ζητώντας την επίτευξη συμφωνίας για την επιστροφή των ομήρων από τη Λωρίδα της Γάζας. Οι διαδηλωτές ζήτησαν για ακόμη μια φορά την παραίτηση της κυβέρνησης και την προκήρυξη εκλογών.

Την ίδια ώρα, δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν επλήγη σε ισραηλινή αεροπορική επίθεση στη Τζενίν της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης. Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) επιβεβαίωσαν το πλήγμα στην περιοχή της Τζενίν, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για υψηλόβαθμα στελέχη της Χαμάς.

Οι ουκρανικές δυνάμεις απέτρεψαν νωρίς σήμερα το πρωί ρωσική πυραυλική επίθεση εναντίον του Κιέβου, ανακοίνωσε η πολιτική διοίκηση της πρωτεύουσας χωρίς να κάνει λόγο για ζημιές ή τραυματίες. «Νωρίς σήμερα το πρωί, γύρω στις 05:00, ο εχθρός χρησιμοποίησε βαλλιστικά όπλα για να εξαπολύσει πυραυλική επίθεση εναντίον του Κιέβου», ανέφεραν οι αρχές στο Telegram.

Σε εξέλιξη η φωτιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στην περιοχή Καμάρι στους Φούρνους Ικαρίας. Σύμφωνα με την πυροσβεστική η φωτιά παρουσιάζει καλύτερη εικόνα. Ανοικτά τα μέτωπα στην Κουνουπίτσα Τροιζηνίας και στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας.

Πολύ υψηλός είναι σήμερα ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε Αττική, Εύβοια και Κρήτη.

Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ο 80χρονος που κατηγορείται για την από πρόθεση και κατ’ εξακολούθηση πρόκληση τεσσάρων πυρκαγιών σε δασική έκταση στα Γλυκά νερά, στις 11 Αυγούστου.

Φωτιά ξέσπασε το βράδυ του Σαββάτου σε δύο καμπίνες ρόδας λούνα παρκ στο Φεστιβάλ Χάιφιλντ κοντά στη Λειψία, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 30 άνθρωποι. Η αιτία της πυρκαγιάς δεν είναι ακόμη γνωστή.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Με 4 αγώνες συνεχίζεται σήμερα η 1η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ. Στις 7 παίζουν Λεβαδειακός – Καλλιθέα, στις 8 Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης, στις 8 και μισή Ατρόμητος – Άρης και στις 10 ΑΕΚ – ΟΦΗ.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα