back to top
31.4 C
Athens
Τρίτη, 20 Αυγούστου, 2024

31.4 C
Athens
Τρίτη, 20 Αυγούστου, 2024

A. Γραμματικογιάννης: Εργασίες και παρεμβάσεις σε 80 σχολεία της Αθήνας πριν από την επιστροφή των μαθητών

Διαβάστε επίσης

Λίγο πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς οι υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων συνεχίζουν τις παρεμβάσεις σε νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, ώστε οι μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό να επιστρέψουν σε ασφαλείς, καθαρούς και κατάλληλα εξοπλισμένους χώρους.

Με στόχο την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων,  συνεργεία καθαριότητας και απολύμανσης  κάνουν ό,τι χρειάζεται στις αίθουσες και στους χώρους των συνολικά 396 εκπαιδευτικών μονάδων, προμηθεύοντας ταυτόχρονα κάθε σχολείο με τα απαραίτητα αντισηπτικά σαπούνια και απολυμαντικά.

«Με το κλείσιμο των σχολείων άρχισαν οι εργασίες σε περισσότερα από 80 σχολεία και στις επτά δημοτικές κοινότητες της Αθήνας. Γίνονται στεγανώσεις και  επιδιορθώσεις σε τοιχοποιίες και δάπεδα, επιχρίσματα, βαψίματα, ενεργειακές αναβαθμίσεις καθώς και επεμβάσεις σε αύλειους χώρους…» δήλωσε ο Ανδρέας Γραμματικογιάννης,  Αντιδήμαρχος Υποδομών του Δήμου Αθηναίων επιφορτισμένος και με τα Σχολεία.

Στη συνομιλία του με τον Γιώργο Αποστολίδη στον Αθήνα 984, τόνισε πως η Δημοτική Αρχή «έχει ανοίξει μια μεγάλη βεντάλια επεμβάσεων προκειμένου να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τους μαθητές στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς».

Παράλληλα, σημείωσε τη συνεισφορά ευαισθητοποιημένων χορηγών στις δράσεις για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων της πόλης, αφού όπως είπε όλα αυτά γίνονται «με πόρους του Δήμου Αθηναίων αλλά και μέσω δωρεών».

Δίνοντας αναλυτικά στοιχεία για την πορεία εκτέλεσης των έργων, έκανε λόγο για σημαντικές παρεμβάσεις στο πλαίσιο μιας δυναμικά εξελισσόμενης κατάστασης, προαναγγέλλοντας τη συνέχισή τους και μετά το πρώτο κουδούνι στις σχολικές αίθουσες.

«Επισκευάζονται 50 σχολεία. Σε 23 από αυτά τοποθετήθηκαν περιφράξεις, στέγαστρα και επιδιορθώθηκαν τοιχώματα. Ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες  έγιναν σε 29 σχολικές μονάδες. Επίσης, τοποθετήθηκαν  κλιματιστικά και έγιναν  παρεμβάσεις στα δάπεδα 11 σχολείων, όπως και στους αύλειους χώρους άλλων 7 σχολικών μονάδων. Είναι μια σημαντική προσπάθεια που δεν σταματά καθώς τα σχολεία έχουν συνεχώς ανάγκες.  Θα συνεχίσουμε τις παρεμβάσεις και μετά τις 11 Σεπτεμβρίου σε όσο το δυνατόν περισσότερες περιπτώσεις, στη βάση των υφιστάμενων αναγκών. …Είναι σύνθετο έργο η ευθύνη συντήρησης των 396  σχολίων στο Δήμο Αθηναίων. Τα περισσότερα είναι παλαιά και λόγω παλαιότητας έχουν αυξημένες επισκευαστικές ανάγκες. Δική μας ευθύνη είναι να βρίσκονται στην κατά το δυνατόν καλύτερη κατάσταση, με γνώμονα την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα