back to top
31.4 C
Athens
Τρίτη, 20 Αυγούστου, 2024

31.4 C
Athens
Τρίτη, 20 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Κακοκαιρία στο Βόρειο Ιόνιο, στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και πιθανόν στα βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας, στην Ήπειρο , στη Μακεδονία και στη Θράκη συμφωνα με το επικαιροποιημένο δελτίο καιρού που εξέδωσε για σήμερα η ΕΜΥ. Αναμενεται τοπικά «μεγάλη συχνότητα κεραυνών», αλλά και χαλαζοπτώσεις στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια». .

Χθες σημειώθηκαν βροχές και καταιγίδες στην δυτική Ελλάδα και την Κεντρική Μακεδονία. Προκλήθηκαν προβλήματα σε Ιωάννινα και Κέρκυρα. Μεγάλες οι καταστροφές από τη χαλαζόπτωση στις καλλιέργειες στην Κοζάνη. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr , το μεγαλύτερο ύψος βροχής έως τις 19:00, περίπου χθες το απόγευμα καταγράφηκε στους Παξούς και ήταν ίσο με 45 χιλιοστά.

Ευρεία διυπουργική σύσκεψη συγκαλεί το απόγευμα στην Πεντέλη ο Πρωθυπουργός, με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής και δημάρχων. Αναμένεται να αναφερθεί στην κατάρτιση ενός «σχεδίου-ομπρέλας» για τη διαχείριση και την αποκατάσταση των δασικών εκτάσεων στην Αττική.

Βασει των αυτοψιών του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, στους πυροπληκτους δήμους της Αττικής που ολοκληρώθηκε χθες, συνολικά 146 κατοικίες χαρακτηρίζονται ως ακατάλληλες προς χρήση και κρίνονται κατεδαφιστέες.

Υψηλός είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς και σήμερα, σε αρκετές περιοχές της χώρας και κυρίως στα νότια. Σε επίπεδο κίτρινου συναγερμού βρίσκονται μεταξύ άλλων η Αττική, η Εύβοια, η Βοιωτία, η Κορινθία, ο Έβρος, η Κρήτη και η Ρόδος.

Μεγάλος βράχος αποκολλήθηκε, νωρίτερα από την πλαγιά του βουνού και έπεσε στον κεντρικό δρόμο μέσα στο χωριό του Άνω Γαρούνα, Κέρκυρας. Όπως αναφερει σε ανάρτηση του ο δήμαρχος Στέφανος Πουλημένος ο οποίος μεταβαίνει στην περιοχή προκλήθηκαν ζημιές στα δίκτυα ρεύματος και ύδρευσης.

Κατέληξε ο 19χρονος που τραυματίστηκε χθες σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής. Σύμφωνα με ρεπορταζ της ΕΡΤ ο ατυχος νεος μαζί με τον αδερφό του ήταν επάνω σε ένα παιχνίδι το οποίο έσπασε με αποτέλεσμα να πέσει. Μεταφερθηκε στο κέντρο υγείας Κασσανδρείας, ωστόσο δεν τα καταφερε να κρατηθεί στη ζωή. Συνελήφθη ο υπεύθυνος του λούνα παρκ.

Tο Ισραήλ στηρίζει την αμερικανική πρόταση για εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας και απελευθέρωση των ομήρων της Χαμάς, διαβεβαίωσε στον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών ο Ισραηλινος Πρωθυπουργός Μπενιαμιν Νετανιάχου όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Άντονι Μπλίνκεν μετά την συνάντησή τους. “Τώρα είναι υποχρέωση της Χαμάς να αποδεχθεί τη συμβιβαστική πρόταση”, τονισε.

Ανώτερο στέλεχος του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς, ο Οσάμα Χαμντάν μιλώντας στο Reuters είπε πως η δήλωση του κ. Μπλίνκεν προκαλεί «πολλές αβεβαιότητες, καθώς η νέα πρόταση δεν είναι αυτή η οποία μας παρουσιάστηκε και στην οποία συμφωνήσαμε».

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών ανέφερε επίσης ότι η ισραηλινή κυβέρνηση δέχθηκε να υποστηρίξει το εγχείρημα να εμβολιαστούν τα παιδιά στη Λωρίδα της Γάζας κατά της πολιομυελίτιδας, ζήτημα για το οποίο ο ΟΗΕ έχει απευθύνει επείγουσα έκκληση μετά την καταγραφή του πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος στον παλαιστινιακό θύλακο τα τελευταία 25 χρόνια. Δεν ξεκαθάρισε, ωστόσο, πως ακριβώς θα γίνει η εκστρατεία εμβολιασμού.

Μετά το Ισραήλ ο κ. Μπλίνκεν θα επισκεφθεί την Αίγυπτο και το Κατάρ, χώρες που έχουν αναλάβει τον ρόλο του διαμεσολαβητή με στόχο την κατάπαυση του πυρός.

Σε περισσότερους από 48.000 επιτόπιους φορολογικούς ελέγχους σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς σε όλη τη χώρα προχώρησαν κλιμάκια της ΑΑΔΕ. Διαπιστώθηκε απόκρυψη εσόδων άνω των 20 εκατομμυρίων ευρώ. Επιβλήθηκαν πρόστιμα που ξεπερνούν συνολικά τα 1,34 εκατ. ευρώ. ενώ ανεστάλη η λειτουργία 490 επιχειρήσεων.

Καταχειροκροτούμενος ο Τζο Μπάιντεν παρέδωσε σήμερα το πρωί ώρα Ελλάδος, τη σκυτάλη στην Καμάλα Χάρις, στο συνέδριο του Δημοκρατικού κόμματος. Κάλεσε τους αμερικανούς ψηφοφόρους να εκλέξουν στην προεδρία την Καμάλα Χάρις, την πρώην «εισαγγελέα» μάλλον και όχι τον Ντόναλντ Τραμπ, τον «καταδικασμένο από τη δικαιοσύνη κακοποιό» όπως ειπε χαρακτηριστικά.. Στο πλευρό της Καμάλα Χάρις και η Χιλαρη Κλίντον η οποία κάλεσε τους Αμερικανούς να πραγματοποιήσουν το όνειρό της και να σπάσουν το Νοέμβριο «την πιο ψηλή, την πιο δύσκολη γυάλινη οροφή» ψηφίζοντας την.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, προβλέπονται για σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία στην Αθηνα θα φτάσει έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα