back to top
33.6 C
Athens
Τρίτη, 20 Αυγούστου, 2024

33.6 C
Athens
Τρίτη, 20 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Σοκάρουν οι περιγραφές που δίνει μιλώντας στην ΕΡΤ ο αδελφός του 19χρονου, που εκσφενδονίστηκε χθες από παιχνίδι σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής όταν έσπασε το παιχνίδι με τις περιστρεφόμενες καρέκλες, στο οποίο βρισκόντουσαν. Ο 19χρονος λίγες ώρες μετά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο υπέκυψε στα σοβαρά τραύματά του στο κεφάλι. «Νιώθω το κάθισμα να ξεκολλάει, το λέω και στον αδερφό μου. Κάποια στιγμή νιώθω να ξεκολλάει όλη η πλάτη» λεει χαρακτηριστικά ο αδελφός του θύματος που πρόλαβε και κρατήθηκε από ένα σίδερο.

Η Αστυνομία έχει συλλάβει τον υπεύθυνο του λούνα παρκ, ενώ σύμφωνα με την ΕΡΤ αναζητείται ο χειριστής του παιχνιδιού. Για το θανατηφόρο ατύχημα διεξάγεται προκαταρκτική έρευνα από το ΑΤ Κασσανδρείας και θα πραγματοποιηθεί πραγματογνωμοσύνη για να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια.

Ευρεία διυπουργική σύσκεψη συγκαλεί το απόγευμα στην Πεντέλη ο Πρωθυπουργός, με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής και δημάρχων για νέα αποτίμηση της κατάστασης στη ΒΑ μετά την καταστροφική πυρκαγιά . Ο κ Μητσοτάκης αναμένεται να αναφερθεί στην κατάρτιση ενός «σχεδίου-ομπρέλας» για τη διαχείριση και την αποκατάσταση των δασικών εκτάσεων στην Αττική.

Χθες, το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ολοκλήρωσε το έργο της πρώτης βασικής φάσης των αυτοψιών στους δήμους που επλήγησαν . Συνολικά 146 είναι οι κατοικίες που χαρακτηρίζονται ως ακατάλληλες προς χρήση και κατεδαφιστέες.

Εν τω μεταξύ, διοικητικό πρόστιμο ύψους 1.640,6 ευρώ επέβαλλε η πυροσβεστική σε επιχειρηματία στην Πάργα ο οποίος αγνόησε την απαγόρευση των Αρχών τον 15αυγουστο- εν μέσω καύσωνα- και έριξε πυροτεχνήματα.

«Δυστυχώς έχουμε μία κυβέρνηση η οποία προτιμάει να αγοράζει αεροπλάνα, τα οποία δυστυχώς δεν πετούν τη νύχτα, δεν πετούν με κακό καιρό, αντί ουσιαστικά να επενδύει μαζί με τους άλλους φορείς στην πρόληψη τέτοιων πυρκαγιών», ανέφερε ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ Παύλος Γερουλάνος, μιλώντας στην ΕΡΤ από το Σικάγο που βρίσκεται, προσκεκλημένος στο Συνέδριο των Δημοκρατικών.

Στον εντοπισμό και την ανάκτηση των σορών έξι ομήρων που είχαν απαχθεί κατά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου προχώρησαν οι ισραηλινές δυνάμεις. «Οι καρδιές μας θρηνούν για την τρομερή απώλεια. Το κράτος του Ισραήλ θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να επιστρέψουν όλοι οι όμηροι, ζωντανοί και νεκροί» δήλωσε ο Νετανιάχου.

Χθες, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός αποδέχτηκε για πρώτη φορά δημόσια την πρόταση των ΗΠΑ για εκεχειρία στη Γάζα – Τώρα είναι υποχρέωση της Χαμάς να αποδεχθεί τη συμβιβαστική πρόταση, τόνισε ο Άντονι Μπλίνκεν.

Κακοκαιρία στο Βόρειο Ιόνιο, στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και πιθανόν στα βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας, στην Ήπειρο , στη Μακεδονία και στη Θράκη συμφωνα με το επικαιροποιημένο δελτίο καιρού που εξέδωσε για σήμερα η ΕΜΥ. Αναμενεται τοπικά «μεγάλη συχνότητα κεραυνών», αλλά και χαλαζοπτώσεις στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια».

Μεγάλος βράχος αποκολλήθηκε και έπεσε στον κεντρικό δρόμο του χωριού Άνω Γαρούνα, Κέρκυρας. Προκλήθηκαν ζημιές στα δίκτυα ρεύματος και ύδρευσης όπως αναφέρει σε ανάρτηση του ο δήμαρχος Στέφανος Πουλημένος .

Σε εξέλιξη είναι εργασίες από τον Δήμο Αθηναίων σε σχολικές μονάδες και στις επτά δημοτικές κοινότητες εν όψει της νέας της σχολικής χρονιάς. “Το καλοκαίρι έγιναν ή είναι σε εξέλιξη παρεμβάσεις σε 80 κτίρια σχολείων” είπε μιλώντας στον Αθήνα 984 ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αθηναίων Ανδρέας Γραμματικογιάννης και σημείωσε ότι πρόκειται για τα σχολεία με τα μεγαλύτερα προβλήματα από ένα σύνολο 400 σχολείων, πολλά εκ των οποίων στεγάζονται σε παλαιά κτίρια.

Τα οριστικά αποτελέσματα για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ, αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Ανάπτυξης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μπουν στο eetaa.gr και να δουν αν είναι δικαιούχοι του voucher, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του TAXIS.

Σε έναν διαδραστικό χώρο εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας μετατρέπεται ο εθνικός κήπος για τα παιδιά στο πρόγραμμα ” με ένα δέντρο συνυπάρχω” που οργανώνει ο δήμος Αθηναίων .

«Δίνουμε μάχη για την ψυχή της Αμερικής, οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται σε ένα σπάνιο σημείο καμπής όπου οι αποφάσεις μας θα καθορίσουν τη μοίρα του έθνους και του πλανήτη για τις επόμενες δεκαετίες» είπε ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κλείνοντας τις εργασίες του συνεδρίου των Δημοκρατικών στο Σικάγο. Χαρακτήρισε «loser» και «καταδικασμένο κακοποιό» τον Ντόναλντ Τραμπ και ζήτησε της στήριξη της αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις στην οποία παρέδωσε και τυπικά τη σκυτάλη ενόψει των προεδρικών εκλογών της 5ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μια σπουδαία μεταγραφή είναι έτοιμος να ολοκληρώσει ο Παναθηναϊκός που βρίσκεται κοντά στην απόκτηση του 22χρονου Ουρουγουανού εξτρέμ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Φακούντο Πελίστρι. Ο ποδοσφαιριστής αναμένεται απόψε στην Αθήνα.

Την ομάδα που θα συμμετάσχει στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι στο διάστημα 28 Αυγούστου με 8 Σεπτεμβρίου θα παρουσιάσει σήμερα στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή. Η ελληνική αποστολή αποτελείται από 37 αθλητές και αθλήτριες.

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, προβλέπονται για σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα