32.7 C
Athens
Τρίτη, 20 Αυγούστου, 2024

32.7 C
Athens
Τρίτη, 20 Αυγούστου, 2024

Γ. Τσιρκούδης και Α. Χαλκιά στον 9.84 για το δυστύχημα στο λούνα παρκ

Διαβάστε επίσης

Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη τα μεσάνυχτα της Δευτέρας το δυστύχημα στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής και που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 19χρονος, διερευνά η Αστυνομία.

Ο άτυχος νεαρός, κατά τη διάρκεια λειτουργίας του παιχνιδιού, εκσφενδονίστηκε από το κάθισμά του, με αποτέλεσμα να χτυπήσει σοβαρά στο κεφάλι και λίγο αργότερα να υποκύψει στα τραύματά του.

Ο 58χρονος ιδιοκτήτης του λούνα παρκ συνελήφθη από τους αστυνομικούς ενώ το μεσημέρι της Τρίτης παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα Κιλκίς ο21χρονος  χειριστής του παιχνιδιού.

Ήδη στο σημείο της τραγωδίας βρίσκονται πραγματογνώμονες προκειμένου να εξακριβώσουν τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος και εν συνεχεία, τα στοιχεία που θα προκύψουν, θα μπουν στην δικογραφία που θα πάει στον εισαγγελέα.

«Ο Δήμος δεν έβαλε καμία υπογραφή σε καμία άδεια. Αναζητήστε αλλού τις ευθύνες», ανέφερε στον Αθήνα 9.84 και στην Δέσποινα Μπαρδάκου, ο πρόεδρος της Κοινότητας Πευκοχωρίου, Γιώργος Τσιρκούδης.

Από την πλευρά της, η Δήμαρχος Κασσάνδρας Χαλκιδικής, Αναστασία Χαλκιά, ανέφερε στον σταθμό της πόλης ότι «ήταν υποχρέωση του επιχειρηματία να ελέγχει τα μηχανήματα και να παίρνει πιστοποιήσεις».

Σημείωσε δε, ότι ο επιχειρηματίας δεν είχε κάνει γνωστοποίηση, όπως απαιτείται  για την ανανέωση της άδειας και πρόσθεσε ότι ο Δήμος -πριν από το τραγικό συμβάν- ήταν ήδη στη διαδικασία για την επιβολή κυρώσεων.

 

Γιώργος Τσιρκούδης (πρόεδρος της Κοινότητας Πευκοχωρίου)

«Ο Δήμος δεν έβαλε καμία υπογραφή σε καμία άδεια»

«Το δυστύχημα συνέβη στο λούνα παρκ που βρίσκεται στην παραλία του Πευκοχωρίου. Έχασε τη ζωή του ένα νέο παιδί 19 ετών. Μαζί με τον αδερφό του, είχαν ανέβει σε ένα από τα παιχνίδια του λούνα παρκ. Κάτι συνέβη με το κάθισμα και το ένα από τα δύο παιδιά έπεσε στο έδαφος με αποτέλεσμα να σκοτωθεί. Εμείς δεν έχουμε καμία ευθύνη ή αρμοδιότητα για χορήγηση άδειας για λούνα παρκ ούτε λάβαμε κάποια αίτηση. Δεν γνωρίζω πώς την πήρε. Δεν έχουμε καμία σχέση με το συμβάν και ουδέποτε βάλαμε ποτέ την υπογραφή μας για κάτι τέτοιο».

Αναστασία Χαλκιά (Δήμαρχος Κασσάνδρας Χαλκιδικής)

«Υπεύθυνος είναι ο ιδιοκτήτης»

«Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας ήταν υποχρεωμένος να προχωρήσει σε γνωστοποίηση της επιχείρησής του μέσω του ”Νotify business” κάτι το οποίο δεν έκανε. Μας ειδοποίησε η ΕΛ.ΑΣ. Ήμασταν – πριν γίνει το δυστύχημα- στη διαδικασία των ακυρώσεων. Τα μηχανήματα παίρνουν συγκεκριμένες άδειες και πιστοποιήσεις. Η ορθή λειτουργία τους είναι αρμοδιότητα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Υπεύθυνος είναι ο ιδιοκτήτης. Το θέμα δεν είναι αν  υπήρχε γνωστοποίηση της επιχείρησης γιατί αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα άλλαζε κάτι. Το πρόβλημα ήταν τα μηχανήματα. Αν λειτουργούσαν σωστά ή όχι, αν είχαν λάβει πιστοποιήσεις, αν είχαν περάσει από έλεγχο. Πρόκειται για αρμοδιότητα και ευθύνη του ιδιοκτήτη. Δεν μπορεί ο Δήμος να ελέγξει αν τα μηχανήματα είναι πιστοποιημένα ή όχι. Αυτές τις πιστοποιήσεις, βάσει ΚΥΑ, της χορηγεί το Υπουργείο, όχι εμείς. Εμείς δίνουμε μόνο τον χώρο εγκατάστασης».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα