back to top
31 C
Athens
Τετάρτη, 21 Αυγούστου, 2024

31 C
Athens
Τετάρτη, 21 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Eπαναλειτουργούν τα αεροδρόμια της Μόσχας μετά τους προσωρινούς περιορισμούς που επιβλήθηκαν λόγω της ευρείας επίθεσης με drones εναντίον της Μόσχας και άλλων ρωσικών περιφερειών που εξαπέλυσε κατά την διάρκεια της νύχτας η Ουκρανία. Η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα κατέστρεψε τρία από αυτά περίπου 38 χιλιόμετρα νότια από το Κρεμλίνο και άλλα 15 στην παραμεθόρια περιφέρεια Μπριάνσκ, ανέφεραν ρώσοι αξιωματούχοι. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία δεν υπάρχουν ζημιές ή θύματα δήλωσε ο δήμαρχος της ρωσικής πρωτεύουσας. Απώλειες ή ζημιές δεν αναφέρθηκαν ούτε στην περιφέρεια Μπριάνσκ , σύμφωνα με τον περιφερειάρχη.

Το πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε ότι άλλα δύο ουκρανικά drones καταστράφηκαν στην περιφέρεια Τούλα, βόρεια της Μόσχας.

Πύραυλος που εκτοξεύτηκε από τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας εξουδετερώθηκε και στην περιφέρεια του Ροστόφ στον νότο.

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη είναι σφοδρές ρωσικές επιθέσεις στο ανατολικό μέτωπο εναντίον στρατηγικών περιοχών, κυρίως στην περιφέρεια Ντόνετσκ.

Το γενικό επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας εκδηλώθηκε επίθεση σε θέσεις S-300 στη ρωσική περιφέρεια του Ροστόφ. Επίθεση με δύο τραυματίες αναφέρθηκε πριν λίγο και σε περιοχή της Χερσώνας στον ουκρανικό νότο.

Να επιστέψει η ειρήνη ζήτησε ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι, ο οποίος την Παρασκευή θα μεταβεί στην Ουκρανία για συνομιλίες με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι λίγες εβδομάδες μετά την οργισμένη αντίδραση του Ουκρανού Προέδρου για τη συνάντηση του με τον Βλαντίμιρ Πούτιν στη Μόσχα. Ο κ. Μόντι αναχώρησε σημερα για την Πολωνία όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Ντόναλντ Τουσκ.

Ο Γερμανός καγκελάριος, Όλαφ Σολτς επισκέπτεται σήμερα την Μολδαβία προκειμένου να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της χώρας Ντόριν Ρέτσεαν και την πρόεδρο Μάγια Σάντου, με φόντο τις εξελίξεις στο Ρωσσο-Ουκρανικό. Στο επίκεντρο των συνομιλιών ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας.

Νεκρός 66χρονος από τον ιό του Δυτικού Νείλου ο οποίος νοσηλευόταν στην ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, ενώ σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, τρία είναι τα καταγεγραμμένα κρούσματα στη Ροδόπη από οπου προερχόταν και ο άτυχος άνδρας. Τέσσερα κρούσματα επίσης έχουν εντοπιστεί στον Έβρο, ένα στην Ξάνθη, ένα στη Δράμα και ένα ανεπιβεβαίωτο προς το παρόν στην Καβάλα.

Επιβεβαιώθηκαν τα κρούσματα ευλογιάς σε κοπάδια προβάτων στον Έβρο και αναμένεται να οδηγηθούν άμεσα στη σφαγή, ενώ θα ισχύσουν μέτρα προστασίας και επιτήρησης. Για το θέμα αυτό την περιοχή επισκέπτεται σήμερα ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χρήστος Κέλλας.

Υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς -κατηγορίας 3- και σήμερα σε 13 περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων η Αττική, τα Κύθηρα, η Εύβοια, η Πελοπόννησος, ο Έβρος, η Χαλκιδική, η Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Την εκπόνηση έως το τέλος Σεπτεμβρίου ενιαίου σχεδίου για την αντιπυρική προστασία και την ανάταξη των καμένων δασικών εκτάσεων στην Αττική τα τελευταία έτη, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης . Όπως είπε με το τέλος της αντιπυρικής περιόδου θα διεξαχθεί συζήτηση στη Βουλή για το τι πήγε καλά και τι όχι.

Ανοιχτή έως τις 4 Σεπτεμβρίου η πλατφόρμα του gov.gr για την υποβολή αιτήσεων πρώτης αρωγής στους πληγέντες από την καταστροφική πυρκαγιά στη βορειοανατολική Αττική. Έως το τέλος Αυγούστου θα ανακοινωθεί από το Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τους πληγέντες δήμους το ειδικό πρόγραμμα «πρασινίζω τον κήπο μου – πρασινίζω την Πεντέλη» για τον άμεσο καθαρισμό και την ανάπλαση των καμένων ιδιωτικών κήπων, με γρήγορες διαδικασίες, σε συνεργασία με τις δασικές υπηρεσίες.

Βροχερό θα είναι το σκηνικό του καιρού σήμερα σε αρκετές περιοχές, ωστόσο από απόψε υποχωρούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν σε περιοχές της χώρας και αύριο Πέμπτη αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας στα ηπειρωτικά που θα φτάσει τοπικά τους 37 βαθμούς.

 

Σειρά ανακοινώσεων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ μετά τον έλεγχο από κλιμάκια του υπ. Πολιτισμού στην κατοικία του Στέφανου Κασσελάκη στις Σπέτσες. Σύμφωνα με την έκθεση της αυτοψίας δεν εντοπίστηκαν αρχαιολογικές παραβιάσεις αναφέρει η Κουμουνδούρου κάνοντας λόγο για προπαγάνδα της ΝΔ με στόχο να χτυπήσει τον Στέφανο Κασσελάκη. «Ελέγχεστε για πολεοδομική παράβαση, για το αν κατασκευάστηκε νόμιμα η πισίνα σας», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, τονίζοντας -μεταξύ άλλων- ότι ο Στέφανος Κασσελέκης ελέγχεται γιατί το νησί των Σπετσών είναι χαρακτηρισμένο ως ιστορικός τόπος και ο οικισμός είναι προστατευόμενος.

Βάσει νόμου υφίσταται αρχαιολογική παρανομία, όταν κατασκευάζεται πισίνα εντός του προστατευόμενου από την αρχαιολογική νομοθεσία –άρα και του οικισμού των Σπετσών, όπου και βρίσκεται η οικία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει σε ανακοινωσή του το ΥΠΠΟ, τονίζοντας ότι η έκθεση της αυτοψίας, που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει ακόμη κατατεθεί στο υπουργείο, ενώ ο έλεγχος είναι σε εξέλιξη.

Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση και για τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά, με αφορμή νέο βίντεο που ανάρτησε στο instagram, στο οποίο δηλώνει ότι θα συνεχίσει να απαντά με τον ίδιο τρόπο.

«Είχαμε να ακούσουμε τόσο ακραίες φράσεις και ρητορικές από την εποχή των δύσκολων χρόνων του Μνημονίου και από τις πιο ακραίες κοινοβουλευτικές ομάδες» είπε το πρωί μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτηθείς σχετικά.

Τον Νίκο Παππά υπερασπίζεται με ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου, αναφέροντας ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη και τα “πληρωμένα της πιστόλια”, από ΜΜΕ ως τρολ του διαδικτύου, έχουν δυστυχώς αναγάγει σε καθημερινή τακτική τις επιχειρήσεις “δολοφονίας χαρακτήρα”, δηλητηριάζοντας επικίνδυνα τη δημόσια σφαίρα.

 

Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι δύο συλληφθέντες για το δυστύχημα σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, με τραγικό αποτέλεσμα τον θάνατο του 19χρονου. Προκαταρκτική εξέταση για τις οι συνθήκες του δυστυχήματος ζήτησε η εισαγγελέας και με την ολοκλήρωση της θα αποφασιστεί η ποινική μεταχείριση τους. «Η συγκεκριμένη εταιρεία δεν είχε άδεια λειτουργίας», είπε στον Αθήνα 9.84 η δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά.

Συγγενείς και φίλοι θα πουν σήμερα στην Βέροια το τελευταίο αντίο στον άτυχο νέο.

Σε ισχύ τίθεται από τις 28 Αυγούστου το «Καλάθι του μαθητή» προκειμένου να κρατηθούν οι τιμές, σε όσο το δυνατόν χαμηλότερα επίπεδα. Ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, ζήτησε από τις επιχειρήσεις του κλάδου, όχι μόνο να μην προχωρήσουν σε ανατιμήσεις, αλλά να μειώσουν το περιθώριο κέρδους, ώστε τα σχολικά να είναι φθηνότερα από πέρυσι.

Στην τραγική εκτίμηση ότι ο θάνατος μοιάζει να είναι η μοναδική βεβαιότητα για τους 2,4 εκατομμύρια κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας, προχώρησε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος της υπηρεσίας των Ηνωμένων Εθνών για τους παλαιστίνιους πρόσφυγες Λουίζ Γουότεριτζ. Όπως επισήμανε, δεν έχουν «καμιά ασφαλή τοποθεσία» για να προστατευτούν από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς,

Στο επίκεντρο και πάλι στο Παρίσι, όπου στις 28 Αυγούστου στην πλατεία Κονκόρντ θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων. Η Ελληνική ομάδα θα μετάσχει στη διοργάνωση με 40 αθλητές και αθλήτριες. “Πιστεύω ότι θα φέρουμε και πάλι διακρίσεις. Έχουμε αρκετούς αθλητές που διαθέτουν την εμπειρία ώστε να διασφαλίσουν μια πολύ καλή ελληνική παρουσία » είπε στον Αθήνα 984 , ο Γιώργος Καπελάκης, πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Παραολυμπιακών Αγώνων.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Αττική, ενώ θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Η θερμοκρασία έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα