back to top
35.4 C
Athens
Παρασκευή, 23 Αυγούστου, 2024

35.4 C
Athens
Παρασκευή, 23 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Σε πλήρη εξέλιξη η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι στην περιοχή Αυγό, σε μεγάλο υψόμετρο του όρους Παγγαίου. Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρεί ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής ενώ με το πρώτο φως της ημέρας σηκωθήκαν και 4 αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα που κάνουν ρίψεις νερού και επιβραδυντικού υγρού.

«Μαύρα ενοίκια» και αδήλωτα τετραγωνικά είναι ο επόμενος στόχος της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) η οποία από το Σεπτέμβριο αποκτά το δικό της «ηλεκτρονικό μάτι» που θα ανοίξει το δρόμο για διασταυρώσεις εξπρές. Ειδικότερα θα δημιουργηθεί μια νέα βάση δεδομένων για ιδιοκτήτες και ενοικιαστές, η οποία θα συνδεθεί με το Κτηματολόγιο και θα προσφέρει πλήρη εικόνα της ακίνητης περιουσίας που κατέχουν πάνω από 7 εκατ. φορολογούμενοι. Ο φάκελος θα περιλαμβάνει βασικά χαρακτηριστικά των ακινήτων, όπως επιφάνεια, θέση, όροφος, ηλεκτροδοτούμενο, ημιτελές, κενό, ποσό συνιδιοκτησίας, καθώς και πληροφορίες για την μίσθωση, όπως ποσά μισθωμάτων και στοιχεία των ενοικιαστών, συμφωνα με την ιστοσεκλιδα ΣΠΙΤΟΓΑΤΟΣ.

Το ράλι τιμών στα ενοίκια εντείνει την ανησυχία σε γονείς και υποψήφιους φοιτητές που ακόμη δεν έχουν βρει νέο σπίτι ενόψει της νέας εκπαιδευτικής χρονιάς.

Ενδεικτικά, ένα διαμέρισμα κάτω από 65 τ.μ. στην περιοχή του Ζωγράφου- που αποτελεί μία από τις δημοφιλέστερες φοιτητικές συνοικίες λόγω εγγύτητας με την Πανεπιστημιούπολη και την Πολυτεχνειούπολη- στοιχίζει κατά μέσο όρο 516 ευρώ.

Σκληρή απάντηση σε όσους τον αμφισβητούν έδωσε ο Στέφανος Κασελλάκης μετα τη θυελλώδη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας κατά την οποία ο Παύλος Πολάκης, έθεσε ευθέως θέμα ηγεσίας, αλλά και από τους λεγόμενους «87» οι οποίοι κατήγγειλαν την ηγεσία για τη στάση της απέναντι στα ΜΜΕ του κόμματος.

Ο κ. Κασσελάκης, σχολιάζοντας τα όσα συνέβησαν στη συνεδρίαση, δείχνει να κατανοεί το περιεχόμενο της παρέμβασης του Παύλου Πολάκη για τον οποίο είπε ότι σκοπεύει να συναντηθεί και να συζητήσει μαζί του, ωστόσο σηκώνει το γάντι στην ομάδα των 87 -εκ των οποίων οι 8- αποχώρησαν αρνούμενοι να δώσουν λευκή επιταγή, χαρακτηρίζοντας λυπηρή και κατώτερη των περιστάσεων την παρέμβαση τους.

Ο κ.Κασσελάκης ζητά απ’ τους εκπροσώπους της συγκεκριμένης κίνησης αν δεν έχουν σκοπό να αποχωρήσουν από το κόμμα και θέλουν έναν άλλον ΣΥΡΙΖΑ τότε να θέσουν θέμα ηγεσίας ευθέως και τώρα.

Έκκληση Κικίλια στους πολίτες μετά από σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων των ΟΤΑ να δώσουν τη μέγιστη δυνατή προσοχή καθώς τις επόμενες ημέρες προβλέπεται ότι θα επικρατήσουν βοριάδες εντάσεως έως και 7 μποφόρ – Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα σε Αττική, σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, της Πελοποννήσου και του Βορείου Αιγαίου.

Για ανικανότητα στην αντιμετώπιση καταστροφών κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάζοντας το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την Πολιτική Προστασία.

«Δεν αρκούν οι διαπιστώσεις. Η κυβέρνηση απέτυχε στην πρόληψη και την προετοιμασία», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Θανάσης Γλαβίνας προσθέτοντας ότι «ο πρωθυπουργός και τα στελέχη της ΝΔ δεν μπορούν να επικαλούνται ούτε την ατομική ευθύνη, ούτε την κλιματική αλλαγή».

Παρατείνεται έως και τις 6 Σεπτεμβρίου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την ενίσχυση επιχειρήσεων που επλήγησαν από τις έντονες πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου στην Περιφέρεια Θεσσαλίας καθώς και αυτές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του Αυγούστου του 2023 σε περιοχές της Περιφέρειας Έβρου.

Αύξηση συνεχίζει να καταγράφει η θετικότητα στον ιό του κορονοϊού στη χώρα μας. Σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του ΕΟΔΥ, 29 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους, ενώ 27 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Την Τουρκία, θα επισκεφθεί στις 4 Σεπτεμβρίου όπου θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Αιγύπτιος πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι Την πληροφορία μετέδωσε το CNN Turk.

Το τελευταίο διάστημα, και έπειτα από πολλά χρόνια που οι σχέσεις των δύο χωρων περνούσαν σοβαρή κρίση, διαπιστώνεται η επαναπροσέγγιση Αγκυρας-Καΐρου.

34χρονος μοτοσικλετιστής έχασε τη ζωή του κατά τη σύγκρουση της μοτοσικλέτας του με ΙΧ τη νύχτα στα Καλύβια στο ρεύμα της λεωφόρου Λαυρίου προς Λαύριο . Σε εξέλιξη έρευνα για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος.

Ο διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας, Ραφαέλ Γκρόσι, δήλωσε αργά χθες το βράδυ, ότι η Ρωσία ενημέρωσε τον Οργανισμό για την ανεύρεση θραυσμάτων drone στον πυρηνικό σταθμό του Κουρσκ. Καταγγελίες για απόπειρα πλήγματος στον πυρηνικό σταθμό είχε κάνει νωρίτερα και ο Πούτιν χωρίς, ωστόσο, να παραθέσει στοιχεία.

Την ίδια ώρα το αμερικανικό Πεντάγωνο ανέφερε ότι η κυβέρνηση του Κιέβου δεν έχει ενημερώσει για το μέγεθος της νεκρής ζώνης που προτίθεται να δημιουργήσει στη ρωσική περιφέρεια του Κουρσκ, στην οποία εισέβαλε στις 6 Αυγούστου.

Η Κάμαλα Χάρις είναι πλέον και επισήμως η υποψήφια των Δημοκρατικών για τις Αμερικανικές προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, έχοντας αποδεχθεί το χρίσμα. Κατά την ομιλία της στο Σικάγο, με την οποία ολοκληρώθηκε το συνέδριο του Δημοκρατικού κόμματος, υποσχέθηκε συνέχιση της στήριξης στην Ουκρανία, καθώς και συνέχιση των προσπαθειών για συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα. Επιπρόσθετα επεσήμανε ότι θα προχωρήσει σε μεταρρύθμιση του «παρηκμασμένου», όπως το αποκάλεσε, συστήματος για τη μετανάστευση»,

 

Στην αθλητική σας ενημέρωση:

Με άλμα 8.06μ ο Μίλτος Τεντόγλου επιβεβαίωσε την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται και κατέκτησε την πρώτη θέση στο άλμα εις μήκος στο Diamond League της Λωζάνης.

 

ΚΑΙΡΟΣ:

 

Αίθριος, σήμερα στην Αττική, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα