back to top
31.5 C
Athens
Παρασκευή, 23 Αυγούστου, 2024

31.5 C
Athens
Παρασκευή, 23 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Σοβαρό επεισόδιο με έναν αλλοδαπό νεκρό σημειώθηκε σήμερα στη Σύμη στην διάρκεια καταδίωξης από το Λιμενικό ενός ταχύπλοου που μετέφερε μετανάστες από τις τουρκικές ακτές.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, το επεισόδιο σημειώθηκε όταν το ταχύπλοο προσπάθησε να εμβολίσει το πλωτό του Λιμενικού. Ένας αλλοδαπός τραυματίστηκε και διακομίστηκε στο νοσοκομείο Ρόδου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ οι 13 μετανάστες που επέβαιναν στο ταχύπλοο οδηγήθηκαν στη Σύμη.

Νέα επίθεση στην ομάδα των 87 εξαπολύει ο Σ. Κασσελάκης με καταγγελίες ότι συμμετέχουν σε ένα οργανωμένο σχέδιο εξευτελισμού του ΣΥΡΙΖΑ.

Φοροδιαφυγή ύψους 8,5 εκατ. ευρώ εντόπισε η ΑΑΔΕ από πωλήσεις μέσω πλατφόρμας παγκόσμιας εμβέλειας ηλεκτρονικού εμπορίου την οποία χρησιμοποιούν παραγωγοί κάθε κλάδου προκειμένου να πωλούν τα προϊόντα τους.

Οι ελεγκτές σε κάποιες περιπτώσεις διαπίστωσαν την ύπαρξη δραστηριότητας πριν την δήλωση έναρξης εργασιών στο φορολογικό μητρώο. Μεταξύ άλλων εντοπίστηκαν μια επιχείρηση με έδρα τη Θεσσαλονίκη, δύο ατομικές επιχειρήσεις στο κέντρο και στα νότια προάστια της Αθήνας και τρεις επιχειρήσεις ιδίων συμφερόντων με έδρα την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Αττικής.

Δύο πυρκαγιές ξέσπασαν λίγο μετά τις 6 το απόγευμα σε αγροτοδασικές εκτάσεις στην περιοχή Καρέ στο Ρέθυμνο, ενώ φωτιά εκδηλώθηκε και σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Μίνα στο Οίτυλο της Μάνης.

Για την κατάσβεσή τους έχουν κινητοποιηθεί ισχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις ενώ συνδράμει και η τοπική αυτοδιοίκηση με υδροφόρες και μηχανήματα έργου.

Επικίνδυνες για την εκδήλωση πυρκαγιών θα είναι οι καιρικές συνθήκες και στην διάρκεια του σαββατοκύριακου, λόγω των ισχυρών βοριάδων εντάσεως έως και 7 μποφόρ με τάση ενίσχυσης την Κυριακή.

Συγκεκριμένα για αύριο προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στις περιφέρειες Αττικής και Κρήτης, καθώς και σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, της Πελοποννήσου και του Βορείου Αιγαίου.

Η ΓΓΠΠ συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια.

Την αποπομπή του Άδωνι Γεωργιάδη με αφορμή τη δήλωσή του ότι η τουρίστρια που πέθανε από ανακοπή την περασμένη Κυριακή λίγα μέτρα από το αγροτικό ιατρείο της Ανάβρας στη Μαγνησία θα πέθανε έτσι κι αλλιώς λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής της, ζητεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Άκρον Άωτον μνημείο λαϊκισμού, χαρακτήρισε την δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ο υπ. Υγείας. «Κύριε Κασσελάκη επειδή έχετε εσωκομματικά προβλήματα μην βλέπετε τις ανθρώπινες τραγωδίες ως το πολιτικό σας σωσίβιο είναι ντροπή», καταλήγει ο κ. Γεωργιάδης σε ανάρτησή του.

Στην διεθνή επικαιρότητα: Αύριο αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις από τις ιταλικές εισαγγελικές αρχές οι οποίες ολοκλήρωσαν έναν κύκλο καταθέσεων για τη βύθιση του σούπερ γιοτ στις αρχές της εβδομάδας ανοιχτά του Παλέρμο στη Σικελία με επτά νεκρούς.

Οι δικαστικές αρχές εξετάζουν τα αδικήματα του ναυαγίου και της πολλαπλής ανθρωποκτονίας εξ αμελείας κατά αγνώστων προσώπων.

Στο Κάιρο όπου αναμένεται να συνεχιστούν οι διπλωματικές διαβουλεύσεις για την επίτευξη συμφωνίας με στόχο την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα μεταβαίνει ο διευθυντής της CIA, όπως μετέδωσε το Αλ Αραμπίγια. Εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ φέρεται να δήλωσε ότι οι αρχικές ενδείξεις από το Κάιρο δείχνουν πως οι «συνομιλίες για τη Γάζα» είναι «εποικοδομητικές». Στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα βρίσκονται από χθες και οι επικεφαλής της Μοσάντ και της Σιν Μπετ.

Και ο καιρός: Γενικά αίθριος αύριο στην Αττική. Άνεμοι βορειοανατολικοί πρόσκαιρα στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου. 35 βαθμοί αυτήν την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα