back to top
18.6 C
Athens
Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024

18.6 C
Athens
Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Για «πρόοδο» στις συνομιλίες στο Κάιρο, με σκοπό να κλειστεί συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας έκανε λόγο η Ουάσινγκτον.

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο οποίος πιέζει για να κλειστεί συμφωνία, συζήτησε με τους ηγέτες των δυο αραβικών κρατών που έχουν αναλάβει ρόλο μεσολαβητών στις διαπραγματεύσεις, τον Αιγύπτιο πρόεδρο Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι και τον εμίρη του Κατάρ, τον σεΐχη Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ Θάνι.

«Σημειώθηκε πρόοδος. Τώρα έχουμε ανάγκη τα δυο μέρη να καταλήξουν σε συμφωνία και να την εφαρμόσουν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Κέρμπι.

Στο μεταξύ, οι μάχες συνέχιζαν να μαίνονται χθες. Ισραηλινοί βομβαρδισμοί τη νύχτα έπληξαν σπίτι στη δυτική Χαν Γιούνις με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 11 άνθρωποι, ανάμεσά τους τέσσερις γυναίκες και ισάριθμα παιδιά, και να τραυματιστούν πολλοί άλλοι, ανέφερε τις πρώτες πρωινές ώρες η πολιτική προστασία στον θύλακα.

Την ίδια ώρα το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA έκανε από την πλευρά του λόγο για 12 νεκρούς και άλλους 15 τραυματίες στους βομβαρδισμούς στη Χαν Γιούνις και στον καταυλισμό προσφύγων Νουσέιρατ.

Η γερμανική αστυνομία εξακολουθεί να αναζητά τον δράστη της χθεσινοβραδινής επίθεσης με μαχαίρι εναντίον διερχομένων εν μέσω του φεστιβάλ της πόλης Ζόλινγκεν, στη δυτική Γερμανία, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 8 εκ των οποίων οι πέντε από αυτούς σοβαρά. Για «τρομοκρατική ενέργεια» κάνουν λόγο οι γερμανικές αρχές.

Βαθαίνει το ρήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ της ηγεσίας και της ομάδας των 87.Χθες ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης, επανήλθε εξαπολύοντας νέα επίθεση κατά των «87», κατηγορώντας τους για «οργανωμένο σχέδιο» εξευτελισμού του κόμματος ως το συνέδριο προκειμένου ο κόσμος του να απογοητευθεί και το κόμμα «να ρευστοποιηθεί σε μία νεφελώδη «Κεντροαριστερά» με «σωτήρα» επιλεγμένο από τη Διαπλοκή».

«Τον ΣΥΡΙΖΑ τον εξευτελίζει καθημερινά ο Στέφανος Κασσελάκης ο οποίος τρέφεται με το να κατασκευάζει εσωτερικούς εχθρούς, απάντησαν πηγές προσκείμενες στην ομάδα των 87, προσθέτοντας, δεν θα τον ακολουθήσουμε στον κατήφορο, στην απόκρυψη οικονομικών στοιχείων και στον λαϊκισμό. Μπορεί να συνεχίσει να μαλώνει μόνος του. Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος”.

Ανησυχία προκαλεί στους επιστήμονες η κατάσταση που δείχνει να παγιώνεται στην χώρα μας -και ειδικά στην Αττική- και αφορά στα αποθέματα νερού, τα οποία βρίσκονται σε επικίνδυνα χαμηλά επίπεδα. Συγκεκριμένα, η στάθμη της λίμνης του Μόρνου έχει πέσει τόσο χαμηλά λόγω περιορισμένων βροχοπτώσεων, με αποτέλεσμα να αποκαλυφθεί ξανά το βυθισμένο χωριό Κάλλιο.

Στο μεταξύ, νέο ρεκόρ κατέγραψε η μέση ημερήσια θερμοκρασία της επιφάνειας της Μεσογείου στα μέσα Αυγούστου φθάνοντας τους 28,9°C και ξεπερνώντας το ρεκόρ του προηγούμενου έτους, όπως ανακοίνωσε το βασικό κέντρο θαλασσίων ερευνών της Ισπανίας.

Επικίνδυνες για την εκδήλωση πυρκαγιών θα είναι οι καιρικές συνθήκες και στη διάρκεια του σαββατοκύριακου, λόγω των ισχυρών βοριάδων εντάσεως έως και 7 μποφόρ με τάση ενίσχυσης την Κυριακή. Για σήμερα προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στις περιφέρειες Αττικής και Κρήτης, καθώς και σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, της Πελοποννήσου και του Βορείου Αιγαίου.

Στην αθλητική επικαιρότητα και τη 2η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ στις 7 και μισή παίζουν ΟΦΗ- Ατρόμητος, στις 8 Πανσερραϊκός- Άρης και στις 9 και μισή ΑΕΚ-Λαμία.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος, σήμερα ο καιρός στην Αττική. Η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 37 βαθμούς Κελσίου. 33 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα