back to top
18.6 C
Athens
Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024

18.6 C
Athens
Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα σε λεωφορείο επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος στο ύψος της Βουλιαγμένης.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε στο λεωφορείο 10 λεπτά πριν τις 10 το πρωί επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος, στο ρεύμα προς Βάρκιζα, στη στάση Λιμανάκια. Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες δεν υπήρχαν άτομα εντός του λεωφορείου.

Για «πρόοδο» στις συνομιλίες στο Κάιρο, με σκοπό να κλειστεί συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας έκανε λόγο η Ουάσινγκτον. Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο οποίος πιέζει για να κλειστεί συμφωνία, συζήτησε με τους ηγέτες των δυο αραβικών κρατών που έχουν αναλάβει ρόλο μεσολαβητών στις διαπραγματεύσεις, τον Αιγύπτιο πρόεδρο Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι και τον εμίρη του Κατάρ, τον σεΐχη Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ Θάνι.

«Σημειώθηκε πρόοδος. Τώρα έχουμε ανάγκη τα δυο μέρη να καταλήξουν σε συμφωνία και να την εφαρμόσουν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Κέρμπι.

Στο μεταξύ, οι μάχες συνέχιζαν να μαίνονται χθες. Ισραηλινοί βομβαρδισμοί τη νύχτα έπληξαν σπίτι στη δυτική Χαν Γιούνις με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 11 άνθρωποι, ανάμεσά τους τέσσερις γυναίκες και ισάριθμα παιδιά, και να τραυματιστούν πολλοί άλλοι, ανέφερε τις πρώτες πρωινές ώρες η πολιτική προστασία στον θύλακα.

Την ίδια ώρα το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA έκανε από την πλευρά του λόγο για 12 νεκρούς και άλλους 15 τραυματίες στους βομβαρδισμούς στη Χαν Γιούνις και στον καταυλισμό προσφύγων Νουσέιρατ.

Η γερμανική αστυνομία εξακολουθεί να αναζητά τον δράστη της χθεσινοβραδινής επίθεσης με μαχαίρι εναντίον διερχομένων εν μέσω του φεστιβάλ της πόλης Ζόλινγκεν, στη δυτική Γερμανία, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 8 εκ των οποίων οι πέντε από αυτούς σοβαρά. Για «τρομοκρατική ενέργεια» κάνουν λόγο οι γερμανικές αρχές.

Επικίνδυνες για την εκδήλωση πυρκαγιών θα είναι οι καιρικές συνθήκες και στη διάρκεια του σαββατοκύριακου, λόγω των ισχυρών βοριάδων εντάσεως έως και 7 μποφόρ με τάση ενίσχυσης την Κυριακή. Για σήμερα προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στις περιφέρειες Αττικής και Κρήτης, καθώς και σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, της Πελοποννήσου και του Βορείου Αιγαίου.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Οι Ευαγγελία Αναστασιάδου και Μιλένα Κοντού κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών, στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος κωπηλασίας που διεξάγεται στον Καναδά.

Στο ποδόσφαιρο με τρεις αναμετρήσεις ανοίγει σήμερα η αυλαία της 2ης αγωνιστικής στη Σουπερλίγκα. Συγκεκριμένα θα παίξουν:

Στις 7.30 ΟΦΗ- Ατρόμητος, 8μμ Πανσερραϊκός- Άρης και στις 9.30μμ ΑΕΚ- Λαμία.

Τη Φλαμένγκο αντιμετωπίζει απόψε στο θρυλικό στάδιο Μαρακανά η ομάδα του Ολυμπιακού στον τελικό του Διηπειρωτικού Κυπέλλου Νέων. Η αναμέτρηση θα ξεκινήσει στις 10μμ και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το ΜΕΓΚΑ.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος, σήμερα ο καιρός στην Αττική. Η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 37 βαθμούς Κελσίου. 34 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα