back to top
21.9 C
Athens
Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024

21.9 C
Athens
Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 15:00

Διαβάστε επίσης

Φωτιά ξέσπασε νωρίτερα στην περιοχή Παναγιά Φθιώτιδας.

Η πυρκαγιά καίει σε δασική έκταση. Για την κατάσβεση επιχειρούν 38 πυροσβέστες και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 13 οχήματα. Από αέρος συνδράμουν πέντε αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Συνδρομή υπάρχει και από υδροφόρες ΟΤΑ.

Σε πλήρη εξέλιξη φωτιά σε δύσβατη περιοχή της Λοφούπολης Ηρακλείου, η οποία κατακαίει χορτολιβαδική έκταση και γεωργικές καλλιέργειες με ελαιώνες.

Πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς, κατηγορίας 4, προβλέπεται για αύριο σε Αττική και Κρήτη καθώς και περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου, Β. Αιγαίου, Αν. Μακεδονίας και Θράκης.

Στη σύλληψη πιθανού υπόπτου για την χθεσινοβραδινή επίθεση με μαχαίρι στο Ζόλινγκεν, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τριών ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων οκτώ, έχει προχωρήσει η ειδική αστυνομική μονάδα SEK. Σύμφωνα με την εφημερίδα BILD, η SEK συνέλαβε τα ξημερώματα έναν άνδρα στο διαμέρισμα των γονιών του, έπειτα από πληροφορία που έλαβε από μάρτυρα ο οποίος αναγνώρισε τον ύποπτο από προηγούμενο αδίκημα. Δεν είναι πάντως ακόμη σαφές εάν πρόκειται πράγματι για τον δράστη της χθεσινής επίθεσης. Η αστυνομία πάντως δεν έχει σημάνει λήξη συναγερμού και εξακολουθεί να συνιστά «προσοχή» στους πολίτες που κυκλοφορούν στο κέντρο της πόλης. Για «τρομερό γεγονός» έκανε λόγο ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς. Δεν υπάρχουν Έλληνες πολίτες μεταξύ των θυμάτων, σύμφωνα την γερμανική Διπλωματική Αστυνομία.

Τουλάχιστον δύο αυτοκίνητα, ένα εκ των οποίων περιείχε φιάλη αερίου, πυρπολήθηκαν σήμερα το πρωί μπροστά σε συναγωγή της Λα Γκραντ-Μοτ, στη νότια Γαλλία, προκαλώντας έκρηξη από την οποία τραυματίστηκε μέλος της δημοτικής αστυνομίας, ανακοίνωσαν Γάλλοι αξιωματούχοι κάνοντας λόγο για σκόπιμη ενέργεια. Η αστυνομία αναζητά τον δράστη, ενώ την έρευνα για το περιστατικό έχει αναλάβει το γραφείο του εισαγγελέα αρμόδιο για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός Γκαμπριέλ Ατάλ.

Το τραγικό ναυάγιο στο Παλέρμο που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 7 ανθρώπων μπορεί να προκλήθηκε από ανθρώπινα λάθη, δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο εισαγγελέας του Τερμίνι Ιμερέζε, Αμπρότζιο Καρτόζιο, επισημαίνοντας ωστόσο ότι προς το παρόν δεν μπορεί να αποκλειστεί κανένα σενάριο.

Η Ρωσία και η Ουκρανία ανακοίνωσαν σήμερα ότι προχώρησαν στην ανταλλαγή 230 αιχμαλώτων πολέμου. «Έπειτα από διαδικασία διαπραγμάτευσης, 115 Ρώσοι στρατιώτες που αιχμαλωτίστηκαν στην περιφέρεια Κουρσκ απομακρύνθηκαν από τα εδάφη που ελέγχει το καθεστώς του Κιέβου. Σε αντάλλαγμα αφέθηκαν ελεύθεροι 115 αιχμάλωτοι των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων», ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Οι Ευαγγελία Αναστασιάδου και Μιλένα Κοντού κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών, στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος κωπηλασίας που διεξάγεται στον Καναδά.

Στο ποδόσφαιρο με τρεις αναμετρήσεις ανοίγει σήμερα η αυλαία της 2ης αγωνιστικής στη Σουπερλίγκα. Συγκεκριμένα θα παίξουν:

Στις 7.30 ΟΦΗ- Ατρόμητος, 8μμ Πανσερραϊκός- Άρης και στις 9.30μμ ΑΕΚ- Λαμία.

Τη Φλαμένγκο αντιμετωπίζει απόψε στο θρυλικό στάδιο Μαρακανά η ομάδα του Ολυμπιακού στον τελικό του Διηπειρωτικού Κυπέλλου Νέων. Η αναμέτρηση θα ξεκινήσει στις 10μμ και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το ΜΕΓΚΑ.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες ο καιρός αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα