back to top
21.8 C
Athens
Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024

21.8 C
Athens
Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 15:00

Διαβάστε επίσης

Έντονη ανησυχία προκαλεί η κλιμάκωση που καταγράφεται τις τελευταίες ώρες στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου.

Η Χεζμπολάχ προχώρησε σε επίθεση κατά του Ισραήλ, εκτοξεύοντας πάνω από 300 πυραύλους και drones -κάνοντας μάλιστα λόγο για την 1η φάση της επίθεσης- ως αντίποινα για τον θάνατο ηγετικού της στελέχους, από τις ισραηλινές δυνάμεις, τον περασμένο μήνα, στη Βηρυτό. Από την πλευρά του το Ισραήλ είχε προχωρήσει νωρίτερα σε προληπτικά χτυπήματα στον Λίβανο όπου τουλάχιστον τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους.

Η συντονίστρια του ΟΗΕ στον Λίβανο όπως και ο Λιβανέζος πρωθυπουργός ζήτησαν να υπάρξει αποκλιμάκωση μεταξύ της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ. Στο μεταξύ, ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, θα απευθύνει ομιλία σήμερα στις 6 το απόγευμα. Η ομιλία του θα αφορά “τις τελευταίες εξελίξεις”, διευκρίνισε η Χεζμπολάχ σε ανακοίνωσή της. “Όποιος μας βλάπτει, τον βλάπτουμε” ,δήλωσε σήμερα ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Την ίδια ώρα η γαλλική αεροπορική εταιρεία Air France ανακοίνωσε σήμερα ότι αναστέλλει τις πτήσεις της προς το Τελ Αβίβ και τη Βηρυτό «τουλάχιστον ως αύριο Δευτέρα», μετά την επιδείνωση της έντασης μεταξύ του Ισραήλ και του Λιβάνου.

Ένα μέλος της ομάδας του Reuters που κάλυπτε τον πόλεμο στην Ουκρανία αγνοείται και άλλα δύο διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, μετά από πλήγμα σε ξενοδοχείο στην πόλη Κραματόρσκ, στην ανατολική Ουκρανία. Τα άλλα τρία μέλη της ομάδας είναι ασφαλή. Σε ανακοίνωσή του, το πρακτορείο ειδήσεων διευκρινίζει ότι το ξενοδοχείο, όπου διέμενε εξαμελής ομάδα του Reuters, χτυπήθηκε, χθες Σάββατο, “προφανώς από πύραυλο”. Στην ίδια επίθεση τραυματίστηκαν άλλα δύο άτομα. Η γενική εισαγγελία της Ουκρανίας ξεκίνησε έρευνα για το πλήγμα.

Στη σύλληψη ενός 44χρονου που φέρεται να βίαζε μια 16χρονη φίλη του γιού του, προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κολωνού. Σύμφωνα με την Αστυνομία ο 44χρονος κατηγορείται ότι βίαζε την ανήλικη , από τον περασμένο Ιούνιο υπό το καθεστώς απειλών και εκβιασμών. Κατά την ακινητοποίηση του, κατασχέθηκαν το κινητό του τηλέφωνο και το αυτοκίνητο που επέβαινε, το οποίο σχετίζεται με την υπόθεση, ενώ σε έρευνα στην οικία του κατασχέθηκε φορητός υπολογιστής. Όλα έχουν αποσταλεί για εργαστηριακές εξετάσεις.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Την ανάγκη “να μετασχηματισθεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό πολιτικό φορέα ο οποίος θα εκτείνεται από την ευρωπαϊκή αριστερά έως το προοδευτικό κέντρο, απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα συνεργασίας σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις”, υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, σε άρθρο του στο “Βήμα της Κυριακής”. Ο κ. Κασσελάκης ασκεί σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό και καταλογίζει στην κυβέρνηση “δημοκρατικό και θεσμικό έλλειμμα και οικονομική παρακμή”.

Στο Καρπενήσι μίλησε ο Χάρης Δούκας, υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ασκώντας έντονη κριτική στη κυβέρνηση της ΝΔ.«Αν κάποιος θεωρεί ότι θα έρθει ένας Μεσσίας, ο οποίος θα σας σώσει, τον έχετε ήδη και είναι ο κ. Μητσοτάκης. Αυτός σας είπε: “Θα φτιάξω ένα επιτελικό κράτος, διότι δεν εμπιστεύομαι τίποτα άλλο” και δημιούργησε ένα κλειστό σύστημα που η αείμνηστη Γεννηματά το έλεγε “Μαξίμου Α.Ε.” Είδαμε, λοιπόν, τα χαΐρια του και την κατάντια μας», ανέφερε. Ο κ. Δούκας υποστήριξε ότι οι φίλοι και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ πρέπει να πιστέψουν σε μια συλλογική διαδικασία και σε μια ηγεσία.

Σφοδρή κακοκαιρία έπληξε χτες τη νύχτα την Καππαδοκία στην Κεντρική Τουρκία, κύριο χαρακτηριστικό της οποίας ήταν οι καταρρακτώδεις βροχές. Στo Κίρσεχιρ, ένας βοσκός έχασε τη ζωή του αφού παρασύρθηκε από τα νερά ενώ στην περιοχή Μπούνιαν της Καισάρειας αγνοείται η τύχη ενός ατόμου.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορίας 4) προβλέπεται αύριο στην περιφέρεια Αττικής και σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στην αθλητική επικαιρότητα και τη 2η αγωνιστική της super leaque σήμερα παίζουν: Στις επτά, Αστέρας Τρίπολης – Βόλος, στις 20:30, ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός και στις 21:00, Παναθηναϊκός – Λεβαδειακός.

ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος με αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες προβλέπεται για αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου. 34 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα