back to top
29.5 C
Athens
Κυριακή, 25 Αυγούστου, 2024

29.5 C
Athens
Κυριακή, 25 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Πολύ αυξημένη είναι αυτή την ώρα η κίνηση των οχημάτων στην εθνική οδό στο ρεύμα εισόδου προς Αθήνα από το ύψος της Κακιάς Σκάλας.

Αυξημένη είναι η κίνηση και στους δρόμους γύρω από το λιμάνι του Πειραιά, καθώς κλιμακώνεται σταδιακά η επιστροφή των αδειούχων του Αυγούστου.

Στα χέρια των γερμανικών αρχών βρίσκεται 26χρονος Σύριος που ομολόγησε ότι είναι ο δράστης του μακελειού στο Ζόλιγκεν όπου μαχαίρωσε θανάσιμα τρείς ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους οχτώ. Όπως έγινε γνωστό, ο καθ΄ ομολογίαν δράστης έφτασε στη Γερμανία ζητώντας άσυλο το 2022 και έκτοτε διέμενε στη δομή φιλοξενίας που ήδη είχε μπει στο στόχαστρο της αστυνομικής έρευνας.. Υπό κράτηση βρίσκεται από χθες και ένας 15χρονος από την ίδια δομή.. Οι αρχές εξετάζουν τόσο την μεταξύ τους σχέση όσο και την πιθανή διασύνδεσή τους με τον ISIS, καθώς χθες η ισλαμιστική οργάνωση ανέλαβε χθες την ευθύνη για την επίθεση ως αντίποινα για τα τεκτενόμενα στη Γάζα.

Στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου τώρα, ηχούν τα τύμπανα του πολέμου με τις δύο πλευρές να εμφανίζονται αμετάπειστες παρά τις εκκλήσεις για αποκλιμάκωση.

Εν αναμονή του διαγγέλματος του ηγέτη της Χεζομπολάχ, Χασάν Νασράλα η σιιτική εξτρεμιστική οργάνωση ισχυρίζεται πως ολοκληρώθηκε η ‘’πρώτη φάση της επιχείρησης αντιποίνων για την εξόντωση του ηγετικού της στελέχους, Φουάντ Σουκρ, στις 30 Ιουλίου στη Βηρυτό’’ με την εκτόξευση 320 και πλέον πυραύλων τύπου ‘’Κατιούσα’’ κατά στόχων του Ισραήλ.

Το Τελ Αβίβ διαβεβαίωσε ότι η πυραυλική επίθεση αναχαιτίστηκε πλήρως από την ισραηλινή αεράμυνα, ενώ ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, διαμήνυσε ότι το Ισραήλ θα κάνει τα πάντα γαι την αλλαγή της κατάστασης στον βορρά και την ασφαλή επιστροφή των κατοίκων στα σπίτια τους’’.

Έκκληση να σταματήσουν οι εχθροπραξίες πριν εξαπλωθεί ο πόλεμος στην ευρύτερη περιοχή απηύθυνε ο Αιγύπτιος Πρόεδρος, Φατάχ Αλ Σίσσυ. Κατά τη συνάντησή του με τον επικεφαλής του μικτού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, αντιναύαρχο Μπράουν, ζήτησε επιπρόσθετα να μην απειληθεί η εδαφική ακεραιότητα του Λιβάνου. Την ίδια ώρα οι αμερικανικές θέσεις στη Μέση Ανατολή ενισχύονται. Αισθητή κάνουν την παρουσία τους το αεροπλανοφόρο Abraham Lincoln, ένα σμήνος F-22 Raptor καθώς και ένα υποβρύχιο που φέρει πυραύλους κρουζ.

Για τέταρτη μέρα μαίνεται η πυρκαγιά στην κορυφή του Παγγαίου Όρους. Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις πυρόσβεσης και πλέον επιχειρούν 280 πυροσβέστες με 46 οχήματα, 25 πεζοπόρα τμήματα και πολύ μεγάλος αριθμός εθελοντών. Ρίψεις από αέρος κάνουν 8 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορίας 4) προβλέπεται αύριο στην περιφέρεια Αττικής και σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Την ανάγκη “να μετασχηματισθεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό πολιτικό φορέα ο οποίος θα εκτείνεται από την ευρωπαϊκή αριστερά έως το προοδευτικό κέντρο, απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα συνεργασίας σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις”, υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, σε άρθρο του στο “Βήμα της Κυριακής”. Ο κ. Κασσελάκης ασκεί σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό και καταλογίζει στην κυβέρνηση “δημοκρατικό και θεσμικό έλλειμμα και οικονομική παρακμή”.

”Οι φίλοι και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ πρέπει να πιστέψουν σε μια συλλογική διαδικασία και σε μια ηγεσία, είπε μεταξύ άλλων από το Καρπενήσι ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Δούκας. Άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας ότι ο κ Μητσοτάκης ως άλλος μεσίας υποσχέθηκε ένα επιτελικό κράτος και αντ αυτού δημιούργησε ένα κλειστό σύστημα που η αείμνηστη Γεννηματά το έλεγε “Μαξίμου Α.Ε.”

Συνελήφθη στον Κολωνό και οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα 44χρονος που φέρεται να βίαζε κατ εξακολούθηση 16χρονη φίλη του γιού του, από τον περασμένο Ιούνιο υπό το καθεστώς εκβιασμών και απειλών για τη ζωή του πατέρα της ανήλικης. Κατασχέθηκαν και εστάλησαν για εργαστηριακό έλεγχο το κινητό του τηλέφωνο, το αυτοκίνητο καθώς και ο φορητός υπολογιστής που βρέθηκε κατά η διάρκεια κατ’ οίκον έρευνας. Ο φερόμενος ως δράστης έλαβε προθεσμία και θα απολογηθεί την Τρίτη 27 του μήνα.

Ο ουκρανικός στρατός συνεχίζει τις επιχειρήσεις του επί ρωσικού εδάφους και φαίνεται εκτός από την περιοχή του Κουρσκ να έχουν εισχωρήσει και στο Μπέλγκορντ υψώνοντας -για του λόγου το αληθές – την ουκρανική σημαία σε υδραγωγείο στο χωριό Νοβοστρο-έβκα

Ένας πολεμικός ανταποκριτής του Reuters στην Ουκρανία, αγνοείται ενώ άλλοι δύο διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, όταν το ξενοδοχείο στο οποίο διέμενε η εξαμελής αποστολή του δημοσιογραφικού πρακτορείου, στην πόλη Κραματόρσκ, δέχτηκε πλήγμα προφανώς από πύραυλο. Έρευνα για το συμβάν διεξάγει η γενική εισαγγελία της Ουκρανίας.

Στην αθλητική επικαιρότητα και τη 2η αγωνιστική της super leaque σήμερα παίζουν:

Σε μια ώρα: Αστέρας Τρίπολης – Βόλος, στις 20:30, ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός και στις 21:00, Παναθηναϊκός – Λεβαδειακός.

ΚΑΙΡΟΣ αύριο στην Αττική

Σχεδόν αίθριος με αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θερμοκρασία από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

32,3 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα