back to top
28.8 C
Athens
Δευτέρα, 26 Αυγούστου, 2024

28.8 C
Athens
Δευτέρα, 26 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Κλιμακώνεται σταδιακά η επιστροφή των αδειούχων του Αυγούστου.

Αυξημένη παραμένει η κίνηση στα εθνικά οδικά δίκτυα στο ρεύμα εισόδου προς Αθήνα καθώς και στους δρόμους γύρω από τα λιμάνια της Αττικής.

Εντείνονται οι διεθνείς πιέσεις για αποκλιμάκωση στις σχέσεις Ισραήλ – Λιβάνου, μετά τις εκατέρωθεν πυραυλικές επιθέσεις της Χεζμπολάχ στο Ισραήλ και του Ισραήλ στο Λίβανο. Φόβοι για άμεση εμπλοκή και των Χούθι στο πλευρό της Χεζμπολάχ. Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας πυραυλικής επίθεσης άφησε ο ηγέτης της Χεζμπολάχ αποτιμώντας θετικά τη σημερινή ομοβροντία κατά ισραηλινών στόχων.

Στον αντίποδα ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός, Μπέμιαμιν Μετανιάχου: Διαβεβαίωσε ότι η επίθεση της Χεζμπολάχ αποτράπηκε από την αεράμυνα της χώρας και διαμήνυσε σε Λίβανο και Ιράν ότι το Ισραήλ πληγώνει πάντα όσους το πληγώνουν. ‘’Οι κάτοικοι μας θα γυρίσουν με ασφάλεια στα σπίτια τους στο βορρά. Αυτό δεν είναι το τέλος της ιστορίας” συμπλήρωσε.

Με το αεροπλανοφόρο Abraham Lincoln, ένα σμήνος F-22 Raptor καθώς και ένα υποβρύχιο που φέρει πυραύλους κρουζ, οι αμερικανικές δυνάμεις υπό τον αντιναύαρχο Μπράουν κάνουν αισθητή την παρουσία τους στη Μέση Ανατολή.

Στα χέρια των γερμανικών αρχών βρίσκεται 26χρονος Σύριος που ομολόγησε ότι είναι ο δράστης του μακελειού στο Ζόλιγκεν όπου μαχαίρωσε θανάσιμα τρείς ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους οχτώ. Όπως έγινε γνωστό, ο καθ΄ ομολογίαν δράστης έφτασε στη Γερμανία ζητώντας άσυλο το 2022 και έκτοτε διέμενε στη δομή φιλοξενίας που ήδη είχε μπει στο στόχαστρο της αστυνομικής έρευνας.. Υπό κράτηση βρίσκεται από χθες και ένας 15χρονος από την ίδια δομή.. Οι αρχές εξετάζουν τόσο την μεταξύ τους σχέση όσο και την πιθανή διασύνδεσή τους με τον ISIS, καθώς χθες η ισλαμιστική οργάνωση ανέλαβε χθες την ευθύνη για την επίθεση ως αντίποινα για τα τεκτενόμενα στη Γάζα.

Στη συμπρωτεύουσα μεταβαίνει την Τρίτη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Θα έχει συναντήσεις με παραγωγικούς φορείς της Βορείου Ελλάδας, εν όψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και της ομιλίας του από το Βελλίδειο στις 7 Σεπτεμβρίου.

Την ανάγκη “να μετασχηματισθεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό πολιτικό φορέα ο οποίος θα εκτείνεται από την ευρωπαϊκή αριστερά έως το προοδευτικό κέντρο, υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, σε άρθρο του στο “Βήμα της Κυριακής” απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα συνεργασίας σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις.

Εξελίξεις αναμένονται αυτή τη βδομάδα, καθώς η Πόπη Τσαπανίδου, πρώτη επιλαχούσα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ θα κληθεί να απαντήσει εάν αποδέχεται τη θέση στο κοινοβούλιο που έμεινε κενή μετά την παραίτηση του καθηγητή Ηλιόπουλου.

Στη Λευκάδα βρέθηκε ο Χάρης Δούκας, στο πλαίσιο περιοδείας για την προώθηση της υποψηφιότητάς του για την προεδρεία του ΠΑΣΟΚ.

Η ελπίδα γεννιέται ξανά μετά από πολλά χρόνια. Το ΠΑΣΟΚ μέσα και από την διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών μπορεί να υπεδιπλασιάσει τα ποσοστά του και να αποτελέσει ξανά την αγκαλιά για όλους τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες είπε μιλώντας στη δημοσιογράφο Βιβιάνα Βαρδή. Μεταξύ άλλων ο κ Δούκας επεσήμανε ότι “μαζί με το κόσμο δημιουργούμε το ΠΑΣΟΚ που θα αποτελέσει τη δύναμη της δημοκρατικής ανατροπής και του εκδημοκρατισμού της κοινωνίας. Το ΠΑΣΟΚ που μπορεί να γίνει ο κυβερνητικός πόλος- πάνω από τα κατεστημένα συμφέροντα και τα καρτέλ – που θα αλλάξει τη μοίρα της χώρας και θα δημιουργήσει συνθήκες κοινωνικής και οικονομικής δικαιοσύνης.

Συνελήφθη στον Κολωνό και οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα 44χρονος που φέρεται να βίαζε κατ εξακολούθηση 16χρονη φίλη του γιού του, από τον περασμένο Ιούνιο υπό το καθεστώς εκβιασμών και απειλών για τη ζωή του πατέρα της ανήλικης. Κατασχέθηκαν και εστάλησαν για εργαστηριακό έλεγχο το κινητό του τηλέφωνο, το αυτοκίνητο καθώς και ο φορητός υπολογιστής που βρέθηκε κατά η διάρκεια κατ’ οίκον έρευνας. Ο φερόμενος ως δράστης έλαβε προθεσμία και θα απολογηθεί την Τρίτη 27 του μήνα.

27 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο. Από αυτές οι 22 αντιμετωπίστηκαν άμεσα ενώ πέντε παραμένουν ενεργές,

Πολύ υψηλός -κατηγορίας 4- θα είναι και αύριο ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στην περιφέρεια Αττικής και σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, της Πελοποννήσου και της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ο Εμμανουήλ Καραλής λίγες μέρες μετά το χάλκινο στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού, έσπασε το φράγμα των έξι μέτρων στο άλμα επί κοντώ στο Diamond League της Πολωνίας, καταγράφοντας και νέο πανελλήνιο ρεκόρ. ‘’Μπράβο Μανόλο! Πέτα όλο και πιο ψηλά. Και πάντα με το χαμόγελό σου!» έγραψε στο συγχαρητήριο μήνυμα του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης

Στους σημερινούς αγώνες της 2ης αγωνιστικής της super leaque

Αστέρας Τρίπολης – Βόλος: 0 – 1

ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός: 0 – 0 στο 35ο λεπτό

Αυτή την ώρα, Παναθηναϊκός – Λεβαδειακός.

ΚΑΙΡΟΣ αύριο στην Αττική

Σχεδόν αίθριος με αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θερμοκρασία από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

30,2 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα