back to top
33.6 C
Athens
Δευτέρα, 26 Αυγούστου, 2024

33.6 C
Athens
Δευτέρα, 26 Αυγούστου, 2024

Hackathon Ελλάδας-Τουρκίας 2024: Στο επίκεντρο οι «Έξυπνες Πόλεις»

Διαβάστε επίσης

Την προσεχή διεξαγωγή του Hackathon Ελλάδας-Τουρκίας 2024, που θα είναι αφιερωμένο στην προώθηση της συνεργασίας και της καινοτομίας μεταξύ των δύο εθνών, προανήγγειλαν τα υπουργεία Εξωτερικών των δύο χωρών, μέσω των αρμόδιων υφυπουργών.

Σύμφωνα με ενημέρωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, η σημαντική αυτή πρωτοβουλία, που συνδιοργανώνεται από την Bilişim Vadisi, τη Βάση Τεχνολογίας και Καινοτομίας της Τουρκίας, σε συντονισμό με το Υπουργείο Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της Τουρκίας, και τη Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας (Θ.Ε.Α. του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών), στοχεύει στην αξιοποίηση της δημιουργικής ενέργειας των λαμπρότερων μυαλών μας για την ανάπτυξη λύσεων που θα έχουν διαρκή θετική επίδραση στην κοινωνία.

Το υπουργείο αναφέρει επίσης ότι «ο κύριος τομέας, στον οποίο θα επικεντρωθεί το Hackathon, είναι οι Έξυπνες Πόλεις. Σε αυτόν περιλαμβάνονται καινοτόμες λύσεις για τη βελτίωση της ζωής στις πόλεις μέσω της τεχνολογίας, την αντιμετώπιση κρίσιμων περιβαλλοντικών προκλήσεων, την προώθηση της βιωσιμότητας και τη βελτίωση της ασφάλειας και των μηχανισμών αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών».

Για τον λόγο αυτό τα υπουργεία Εξωτερικών των δύο χωρών καλούν μαθητές λυκείων και πανεπιστημίων, στελέχη νεοφυών επιχειρήσεων και επιστήμονες από την Ελλάδα και την Τουρκία, ηλικίας 16-35 ετών, να συμμετάσχουν σε αυτή την «εκδήλωση-ορόσημο», όπως την χαρακτηρίζουν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, «οι συμμετέχοντες θα λάβουν μέρος σε σειρά εντατικών συνεδριών ανταλλαγής απόψεων, σε εργαστήρια και επαναληπτικές ασκήσεις προγραμματισμού, ενώ παράλληλα θα εργάζονται σε κοινές ομάδες για την αντιμετώπιση καίριων προκλήσεων».

Περισσότερες λεπτομέρειες για τη διοργάνωση και πληροφορίες εγγραφής θα ανακοινωθούν σύντομα.

Ευάγγελος Σαρακινός

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα