back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Παρέμβαση πριν από λίγο του εισαγγελέα εφετών Θεσσαλονίκης για το θάνατο του 19χρονου στο λουνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, όπως μετεδεωσε η ΕΡΤ. Ο πατέρας του άτυχου νεαρού κατέθεσε το πρωί στον εισαγγελέα έγγραφα για το δυστύχημα κατά το οποίο έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Γιάννης . «Σήμερα πιστεύουμε ότι θα πείσουμε τον εισαγγελέα ώστε να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες διώξεις», δήλωσε νωρίτερα ο πατέρας του.

Λήγει στις 2 Σεπτεμβρίου η προθεσμία για τους επαγγελματίες οι οποίοι θα πρέπει να εγκαταστήσουν το σύστημα άμεσων πληρωμών IRIS. Η ΑΑΔΕ εντός της τρέχουσας εβδομάδας, αναμένεται να προβεί σε νέα αποστολή χιλιάδων ηλεκτρονικών μηνυμάτων υπενθύμισης. Όσοι επαγγελματίες δεν συνδεθούν έως την προβλεπόμενη ημερομηνία κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ.

Έλλειμμα ύψους 139 εκατ. ευρώ έναντι στόχου για έλλειμμα 3.745 εκατ. ευρώ που έχει περιληφθεί για το αντίστοιχο διάστημα του 2024 στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2024 παρουσιάζεται στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, για την περίοδο του Ιανουαρίου – Ιουλίου

Με νέα τιμή διατίθενται από σήμερα 923 φαρμακευτικά σκευάσματα. Μεσοσταθμική αύξηση τιμών κατά 35%, θα ισχύσει και για περίπου 700 γενόσημα και εκτός πατέντας, σύμφωνα με Υπουργική Απόφαση, που υπογράφει ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Πρόκειται για προϊόντα τα οποία είχαν πολύ χαμηλές τιμές και υπήρχε περίπτωση να αποσυρθούν από την ελληνική αγορά.

Οι ασθενείς θα πληρώσουν 30 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον για τη συμμετοχή τους, ενώ το κόστος για τον ΕΟΠΥΥ, ανέρχεται σε 60 εκατομμύρια.

Το αμαξοστάσιο του ΟΑΣΑ στο Κορωπί, με τα νέας τεχνολογίας λεωφορεία που δρομολογούνται στην Ανατολική Αττική, επισκέφθηκε νωρίς το πρωί, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ήδη τα πρώτα 30 απ΄αυτά έχουν τεθεί σε κυκλοφορία ενώ συνολικά θα ανέρχονται σε 211 έως το α’ τρίμηνο του 2025 και 950 συνολικά μέχρι του χρόνου το καλοκαίρι.

Σε δηλώσεις του, στην ΕΡΤ, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση έχει επενδύσει συστηματικά στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς , όχι μόνο με στόχο την ανανέωση του στόλου των λεωφορείων που θα είναι προσβάσιμα σε όλους αλλά και με την αύξηση της συχνότητας των δρομολογίων .« Η προσήλωση της κυβέρνησης στην καθημερινότητα των πολιτών είναι συνεχής» τόνισε.

Αύριο ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη όπου θα παρουσιάσει σε εκδήλωση για τα Περιφερειακά σχέδια ανάπτυξης και τη ψηφιακή πλατφόρμα παρακολούθησης των έργων. Erga.gov.gr. , μέσω της οποίας κοινωνία των πολιτών και αυτοδιοίκηση θα παρακολουθούν, ανά πάσα στιγμή και σε πραγματικό χρόνο, την πορεία ολοκλήρωσης του έργου της περιοχής τους.

Ο πρωθυπουργός θα έχει διαβουλεύσεις με παραγωγικούς φορείς της Βορείου Ελλάδας εν όψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και της ομιλίας του από το Βελλίδειο στις 7 Σεπτεμβρίου όπου θα προβεί σε εξαγγελίες μέτρων.

Συναντήσεις με κομματικά στελέχη στα Χανιά θα έχει σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης. Στις 4 το απόγευμα θα επισκεφθεί τη νομαρχιακή Χανίων. Χθες έκανε λόγο για οργανωμένο σχέδιο απαξίωσης του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εστίασε στην ανάγκη να μετασχηματισθεί το κόμμα του σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό πολιτικό φορέα ο οποίος θα εκτείνεται από την ευρωπαϊκή αριστερά έως το προοδευτικό κέντρο.

Επιπλέον 550 εκατ. ευρώ εκτιμάται ότι θα χρειαστεί φέτος ο ΕΦΚΑ προκειμένου να καλύψει τις δαπάνες για συντάξεις. Σύμφωνα με στελέχη του Φορέα, το 2024 θα κλείσει με συνολικές δαπάνες της τάξης των 29 δισ. ευρώ για κύριες συντάξεις, αυξημένες κατά 570 εκατ. ευρώ σε σχέση με τους αρχικούς υπολογισμούς. Τα επίσημα στοιχεία του συστήματος Άτλας, δείχνουν σημαντικά αυξημένες τις αιτήσεις συνταξιοδότησης, καθώς στο πρώτο 5μηνο έφθασαν τις 96.600 – αριθμός ρεκόρ από την ίδρυση του ΕΦΚΑ- με προοπτική να υπερβούν τις 200.000 στο τέλος του τρέχοντος έτους.

Περισσότερα από 2,3 δις ευρώ θα καταβάλλουν σε τουλάχιστον 4 εκατομμύρια δικαιούχους, ο ΕΦΚΑ και η ΔΥΠΑ, από σήμερα έως και την Παρασκευή.

Μεταξύ των πληρωμών και η καταβολή των συντάξεων Σεπτεμβρίου στους περίπου 2,6 εκατομμύρια δικαιούχους

Σε εξέλιξη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίς το πρωί σε χώρο εναπόθεσης απορριμμάτων στην Μήλο χωρίς μέχρι στιγμής να απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Μαίνεται για πέμπτη ημέρα η φωτιά στο Παγγαίο Όρος στην Καβάλα

Πολύ υψηλός -κατηγορίας 4- είναι σήμερα ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στην περιφέρεια Αττικής και σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, της Πελοποννήσου και της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Με καταθέσεις μαρτύρων ξεκίνησε μετά από 25 ημέρες στο Εφετείο της Αθήνας η δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι που είναι και η πρώτη ποινική υπόθεση που επανεκκίνησε πριν την έναρξη του νέου δικαστικού έτους στις 16 Σεπτεμβρίου λόγω του κινδύνου παραγραφής των αδικημάτων .

Στη Λέσβο, 40χρονος πυροσβέστης αναζητείται μετά από καταγγελία της γυναίκας του για ενδοοικογενειακή βία σύμφωνα με το LIMNOSREPORT.GR.

ΚΑΙΡΟΣ

Άστατος από σήμερα ο καιρός στο δυτικό τμήμα της χώρας με βροχές και επέκταση των φαινομένων στα κεντρικά ηπειρωτικά και από την Πέμπτη με καταιγιδες και χαλαζοπτωσεις.

Σχεδόν αίθριος σήμερα στην Αττική με αραιές νεφώσεις, πρόσκαιρα πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θερμοκρασία έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα