back to top
32.4 C
Athens
Τρίτη, 27 Αυγούστου, 2024

32.4 C
Athens
Τρίτη, 27 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Την ψηφιακή πλατφόρμα παρακολούθησης των έργων Erga.gov.gr παρουσιάζει από ώρα σε ώρα στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην συμπρωτεύουσα ενόψει της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης που διεξάγεται 7 με 15 Σεπτεμβρίου. Ακολούθως θα συναντηθεί με παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς καθώς και με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Κυβερνητικές πηγές -συμφωνα με την ΕΡΤ- κάνουν λόγο για μία ΔΕΘ που λαμβάνει υπόψη τις δημοσιονομικές παραμέτρους και παράλληλα τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες και πρέπει να επιλυθούν. Ξεκαθαρίζουν δε, πως δεν πρόκειται για ένα «καλάθι παροχών», καθώς όπως υπογραμμίζουν ο Πρωθυπουργός δεν τάζει πράγματα που δεν μπορούν να υλοποιηθούν και λαμβάνει υπόψη τις δημοσιονομικές δυνατότητες που έχει η χώρα στις δαπάνες. Οι ίδιες πηγές αναφέρονται σε συνέχιση των μεταρρυθμίσεων με σαφές κοινωνικό αποτύπωμα.

Συνεδριάζει εκτάκτως στις 6 το απόγευμα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, με φόντο τις νέες εσωκομματικές εντάσεις. Ο Στέφανος Κασσελάκης με ανάρτησή του απηύθυνε έκκληση για εσωκομματικό κατευνασμό, υπογραμμίζοντας ότι ο δημόσιος διάλογος στον ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει νοσηρός.

Να παραμείνει η έδρα του Επικράτειας στους απόδημους ζητούν με ανακοίνωσή τους οκτώ οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ στο εξωτερικο, καλώντας όλους τους επιλαχόντες του ψηφοδελτίου Επικρατείας να παραιτηθούν με τη σειρά τους, ώστε να συνεχιστεί η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του Απόδημου Ελληνισμού μέσω του Προέδρου του κόμματος».

Η πλήρωση της βουλευτικής έδρας από τον Στέφανο Κασσελάκη θα ήταν μια θετική, σημαντική εξέλιξη για τον ΣΥΡΙΖΑ ειπε στον αθηνα 984 ο βουλευτής του κομματος Χρήστος Γιαννούλης, επισημαίνοντας ότι ο κ. Όθωνας εξέφρασε μια επιθυμία, η οποία όμως έχει τεχνικά ζητήματα. Για τις εσωτερικές αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Γιαννούλης επεσήμανε οτι πρεπει να υπάρξουν αναγκαίες υποχωρήσεις για το γενικό καλό.

Επίσκεψη στην Καστοριά πραγματοποιεί σήμερα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης. Στις 20:30 θα μιλήσει σε στελέχη του κόμματος στο ξενοδοχείο Έσπερος.

«Τώρα ήρθε η ώρα να ενώσουμε δυνάμεις και να κάνουμε το πρώτο βήμα για να δώσουμε ξανά στο ΠΑΣΟΚ αυτόνομη, πλειοψηφική νέα ορμή», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Χάρης Δούκας στο σποτ που ετοίμασε για την προβολή της υποψηφιότητας του για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Δούκας κάνει λόγο για ένα νέο μοντέλο ηγεσίας, «μακριά από αρχηγικές κι αυτά αυταρχικές αντιλήψεις και συμπεριφορές». «Είναι χρέος μας να δημιουργήσουμε ένα κίνημα πλειοψηφικό στην κοινωνία, με όραμα και σχέδιο για τη χώρα, που θα έχει στο επίκεντρο τους ανθρώπους και όχι τις αγορές υπογραμμίζει .

Την Κύπρο επισκέπτεται ο επίσης υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης, ο οποίος αναφέρθηκε σε μια υφιστάμενη ξεκάθαρη τουρκική απειλή που επιβάλλει την επικαιροποίηση του ενιαίου αμυντικού δόγματος Ελλάδας –Κύπρου». Τόνισε, επίσης, ότι «λύση δυο κρατών στην Κύπρο δεν είναι αποδεκτή, δεν μπορεί να υπάρχουν εγγυήτριες δυνάμεις σε ένα κράτος μέλος της ΕΕ αλλά ούτε και τουρκικά στρατεύματα στο νησί».

Την δημιουργία ενιαίου συστήματος «Τειρεσίας» για τις οφειλές προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, φέρεται να εξετάζει το υπουργείο Εργασίας σε συνεργασία με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η διόγκωση των οφειλών, η οποία σε συνδυασμό με την αύξηση των αιτήσεων συνταξιοδότησης προκαλεί οικονομική αιμορραγία στον ΕΦΚΑ.

Οι οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία, έχουν αγγίξει τα 48 δις ευρώ. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι χρέη ύψους περίπου 12 δισ. ευρώ στο χαρτοφυλάκιο του ΚΕΑΟ θεωρούνται ανεπίδεκτα είσπραξης.

Σε ισχύ από αύριο έως και τις 15 Οκτωβρίου το «καλάθι του μαθητή», που περιλαμβάνει όλα τα σχολικά είδη, ωστόσο οι ανατιμήσεις των σχολικών ειδών στα ράφια αγγίζουν ακόμα και το 22% εκτροχιάζοντας τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Περισσότερα στην ιστοσελίδα μας athina984.gr.

Απολογείται αυτή την ώρα στον ανακριτή, ο 44χρονος ο οποίος κατηγορείται για το βιασμό κατά εξακολούθηση σε βάρος της 16χρονης φίλης του γιο του. Η νέα αυτή σοκαριστική υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν το ανήλικο θύμα αποφάσισε να μιλήσει στον πατέρα της ,ο οποίος και κατήγγειλε το δράστη στις αρχές δρομολογώντας τη σύλληψή του. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες και διατείνεται ότι διατηρούσε σχέση με την ανήλικη.

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση, διατάχθηκε σύμφωνα με gegonota.news στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθούν η αιτία θανάτου των ψαριών στον Παγασητικό. Η έρευνα ανατέθηκε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου υπό την εποπτεία Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου.

Το Σάββατο 31 Αυγούστου λήγει η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων για την εισαγωγή στις Σχολές Μαθητείας της ΔΥΠΑ.

ΚΑΙΡΟΣ:

Γενικά αίθριος σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα