back to top
28 C
Athens
Τρίτη, 27 Αυγούστου, 2024

28 C
Athens
Τρίτη, 27 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ. Η συνεδρίαση της ΚΟ είναι σε εξέλιξη, με τον Στέφανο Κασσελάκη να συμμετέχει σε αυτήν διαδικτυακά από τα Χανιά όπου βρίσκεται.

Υπάρχουν πληροφορίες ότι ο κ. Κασσελάκης αναμένεται να προχωρήσει σε σαρωτικές αλλαγές. Αναμένεται να εισηγηθεί την αντικατάσταση του Σωκράτη Φάμελλου από τον τομεάρχη Οικονομικών του κόμματος Νίκο Παππά για τη θέση του επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, Γιώργος Γαβρήλος, Γιάννης Σαρακιώτης και Νίνα Κασιμάτη προτείνονται για κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι και η Γιώτα Πούλου για συντονίστρια των τομεαρχών.

Συνεδριάζει αύριο στις 11 το πρωί υπό τον πρωθυπουργό το υπουργικό συμβούλιο. Μεταξύ των θεμάτων που θα απασχολήσουν τη συνεδρίαση είναι τα νομοσχέδια του υπ. Δικαιοσύνης για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας και του υπ. Προστασίας του Πολίτη για την αναδιοργάνωση του Αρχηγείου και των Επιτελικών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας και την αναβάθμιση της Αστυνομικής Ακαδημίας, ενώ συζητηθεί και η παροχή εξουσιοδότησης για την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης υπηρεσιών χρηματοδότησης, λειτουργίας, συντήρησης και εκμετάλλευσης της Αττικής Οδού.

Από τη Θεσσαλονίκη όπου βρέθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι το Μετρό θα παραδοθεί στο επιβατικό κοινό στις 30 Νοεμβρίου του 2024, ύστερα από χρόνια καθυστέρησης -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

 

Μαίνεται ανεξέλεγκτη σε πολλά μέτωπα η πυρκαγιά στην περιοχή Καλύβια Σοχάς στον Ταΰγετο. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η επιχείρηση κατάσβεσης είναι πολύ δύσκολη καθώς η φωτιά καίει σε πολλές δύσβατες χαράδρες.

Δύσκολη η κατάσταση και στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας. Και στις δύο περιπτώσεις επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, καθώς και εναέρια μέσα έως το τελευταίο φως της ημέρας.

Για έκτη ημέρα μαίνεται η φωτιά στο Παγγαίο όρος.

Συνολικά 31 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Στρατιωτικοί γιατροί θα καλύψουν τα κενά στα νοσοκομεία Ξάνθης και Δράμας με απόφαση του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Γιάννη Κεφαλογιάννη κατόπιν σχετικού αιτήματος του υπ. Υγείας. Πρόκειται για έναν αναισθησιολόγο και έναν παθολόγο αντίστοιχα για το διάστημα από την 1η Σεπτεμβρίου έως 31 Οκτωβρίου.

«Στεκόμαστε δίπλα στην ελληνική κοινωνία, προασπίζοντας την ευημερία των πολιτών και την ισότιμη πρόσβασή τους στο αγαθό της υγειονομικής περίθαλψης, όπου και όποτε παραστεί ανάγκη» δήλωσε ο κ. Κεφαλογιάννης.

 

Σε ισχύ από αύριο έως και τις 15 Οκτωβρίου το «καλάθι του μαθητή», που περιλαμβάνει όλα τα σχολικά είδη, την ώρα που οι ανατιμήσεις των σχολικών ειδών στα ράφια αγγίζουν το 22% ,εκτροχιάζοντας τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Περισσότερα στην ιστοσελίδα μας athina984.gr.

 

Εκδόθηκε η αναθεωρημένη οικοδομική άδεια για την ανέγερση του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού, προκειμένου να αρχίσουν τα έργα στον Βοτανικό. Για μια ιστορική ημέρα για την ομάδα έκανε λόγο ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας.

«Σήμερα είναι μια μεγάλη ημέρα για την Αθήνα. Με την έκδοση της άδειας κατασκευής του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού, γίνεται ένα μεγάλο βήμα για την ολοκλήρωση ενός εμβληματικού έργου για την πρωτεύουσα” υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο συνδυασμός «Αθήνα Ψηλά» του Κώστα Μπακογιάννη.

 

Προφυλακιστέος κρίθηκε με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα ο 44χρονος κατηγορούμενος για το βιασμό σε βάρος 16χρονης στον Κολωνό.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην απολογία του επανέλαβε τον αρχικό υπερασπιστικό του ισχυρισμό ότι επί 2,5 μήνες περίπου είχε σχέση με το θύμα του και όπως ισχυρίστηκε αυτός ήταν και ο λόγος που τον εγκατέλειψε η εν διαστάσει σύζυγός του.

Παράλληλα, φέρεται να ζήτησε την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για να διαπιστωθούν τα μηνύματα που είχαν ανταλλάξει ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης στην 16χρονη.

 

Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι τρεις Πακιστανοί που κατηγορήθηκαν για βιασμό 23χρονης τουρίστριας στη Μύκονο. Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές από την ανάλυση των βίντεο προκύπτει ότι η σεξουαλική συνεύρεση που κατήγγειλε η 23χρονη, έγινε με την απόλυτη συναίνεσή της.

 

ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος αύριο στην Αττική, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα δυτικά και τα βόρεια. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ, που από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου. -32 βαθμοί αυτήν την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα