back to top
33 C
Athens
Τετάρτη, 28 Αυγούστου, 2024

33 C
Athens
Τετάρτη, 28 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Κλιμακώνεται η εσωκομματική ένταση στο χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά και την επεισοδιακή ανάδειξη του Νίκου Παππα στη θέση του επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ την οποία κατείχε ο Σωκράτης Φάμελλος.

Πηγές προσκείμενες στην ομάδα των 87 υποστηρίζουν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης έχει απωλέσει τον έλεγχο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, καθώς η πρόταση του για αντικατάσταση του Σωκράτη Φάμελλου από τον Νικο Παππα «πέρασε» με τις ψήφους 17 βουλευτών από τους 35 που αριθμεί η Κ.Ο. Μάλιστα, η ομάδα των 87, στους διαφωνούντες με την πρόταση Κασσελάκη, προσθέτει και τα ονόματα του τέως πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος απουσίαζε από την συνεδρίαση, καθώς και της Πόπης Τσαπανίδου, η οποία ορκίζεται βουλευτής επικρατείας την Παρασκευή μετά την παραίτηση του Όθωνα Ηλιόπουλου.

Σε απάντηση το επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη έστειλε μήνυμα για εσωκομματική αναμέτρηση στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής. «Ο Πρόεδρος έχει τεράστια πλειοψηφία στη βάση. Μόνο αυτή η πλειοψηφία μετρά. Αν επιθυμεί η ομάδα των 87- ή όσων είναι τέλος πάντων – ας τον προκαλέσουν στην Κ.Ε» σημείωναν χαρακτηριστικά στενοί συνεργάτες του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας νωρίτερα στον τηλεοπτικό σταθμό Open η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Βούλα Κεχαγιά είπε ότι πρόθεσή του κ. Κασελάκη είναι να ενώσει και πως είναι πρόεδρος όλου του ΣΥΡΙΖΑ. Ερωτηθείσα, αν ο κ. Κασσελάκης είναι έτοιμος για εκλογές, υπογράμμισε ότι ο ίδιος έχει πει ότι δεν θα κινήσει εσωκομματικές διαδικασίες, αλλά αν κάποιοι θέσουν επίσημα αίτημα αμφισβήτησης, τότε θα τηρηθεί το καταστατικό».

“Η ηγεσία δυστυχώς παράγει εσωστρέφεια και όχι πολιτική. Ο Στέφανος Κασελάκης αντί να ενώνει, διχάζει” είπε πριν από λίγο στην ΕΡΤ το Μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Θεοχαρόπουλος . Εκτίμησε ότι το θέμα της ηγεσίας έχει ανοίξει τόσο από τον Παύλο Πολάκη, αλλά και από τον ίδιο τον Στέφανο Κασελάκη.

Οι αλλαγές στις τάξεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ γνωστοποιήθηκαν στην Ολομέλεια της Βουλής, από την Δ´Αντιπρόεδρο του Σώματος Όλγα Γεροβασίλη. Επίσης, ανακοινώθηκε η επιστολή παραίτησης του Όθωνα Ηλιόπουλου από το βουλευτικό αξίωμα ,την έδρα του οποίου, θα πάρει η Πόπη Τσαπανίδου η οποία θα ορκιστει την Παρασκευή. Τέλος, ανακοινώθηκε , η επιστολή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη, με την οποία ζητά την διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης για τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν την Αττική.

Συνεδριάζει σε λίγη ώρα υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το υπουργικό συμβούλιο. Επί τάπητος μεταξύ άλλων θα τεθούν τα νομοσχέδια του υπ. Δικαιοσύνης για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας και του υπ. Προστασίας του Πολίτη για την αναδιοργάνωση του Αρχηγείου και των Επιτελικών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας Στην ατζέντα και η σύμβαση παραχώρησης υπηρεσιών χρηματοδότησης, λειτουργίας, συντήρησης και εκμετάλλευσης της Αττικής Οδού.

Καταπέλτης κατά του ΕΟΠΥΥ, είναι το πόρισμα που εξέδωσε ο Συνήγορος του Πολίτη. Μεταξύ άλλων, καταλογίζει στον Οργανισμό, μεγάλες ευθύνες για αδράνεια αλλά και για μη τήρηση της νόμιμης διοικητικής διαδικασίας κατά τον έλεγχο των χρεώσεων. Όπως μάλιστα αναφέρει ο Συνήγορος του Πολίτη, οι πολίτες που προσέφυγαν, κατήγγειλαν ότι ο ΕΟΠΥΥ δεν ανταποκρίνεται στα αιτήματά τους για ενημέρωση και έλεγχο σχετικά με την κοστολόγηση νοσηλειών τους σε συμβεβλημένες ιδιωτικές κλινικές.

Διμερής συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη με τον Τούρκο ομόλογό του Χακάν Φιντάν, αύριο Πέμπτη, στο περιθώριο της άτυπης συνάντησης των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες . Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί ενόψει και της επικείμενης συνάντησης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο Πρόεδρο ταγιπ Ερντογάν, κατά την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές επί τάπητος θα τεθούν μεταξύ άλλων, οι ευρωτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις .

Σε ισχύ από σήμερα και έως τις 15 Οκτωβρίου το «καλάθι του μαθητή», που περιλαμβάνει όλα τα σχολικά είδη, την ώρα που οι ανατιμήσεις των σχολικών ειδών στα ράφια αγγίζουν το 22%. Περισσότερα στην ιστοσελίδα του σταθμού μας athina984.gr.

Τον κώδωνα του κινδύνου για επικείμενη λειψυδρία κρούει μέσω του Αθηνα 984 Δρ. Πέτρος Βαρελίδης, Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. ”Έχουμε αποθέματα για 4 χρόνια σε περίπτωση που συνεχιστούν οι συνθήκες ανομβρίας των τελευταίων 2 ετών. Τώρα συζηταμε το θέμα ωστε να μην φτάσουμε στο σημείο της δεκαετίας του 1980 που υπήρξε το έργο του Έυηνου, υπογράμμισε.

Σε εξέλιξη οι από γης και αέρος προσπάθειες κατάσβεσής της πυρκαγιάς σε δύσβατο σημείο την περιοχή Καλύβια Σοχάς, στη Λακωνία. Καλύτερη η εικόνα από την πυρκαγιά στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας. Για έκτη ημέρα μαίνεται η φωτιά στο Παγγαίο όρος.

Μία 74χρονη μητέρα και ο 42 ετών γιος της αγνοούνται στην Ιταλία μετά από κατολίσθηση που προκάλεσε σφοδρή κακοκαιρία στο χωριό Ταλανίκο στην περιοχή της Καζέρτα. Το τρίκυκλο όχημα στο οποίο επέβαιναν παρασύρθηκε από ποτάμι λάσπης και βρέθηκε σε μια πλαγιά. Πολλοί άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους έντρομοι καθώς από τα νερά πλημμύρισαν οικήματα. Σε εξέλιξη επιχειρήσεις των αρχών για τον εντοπισμό των δύο ατόμων και τη διάσωση του πληθυσμού.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Απόψε η Τελετή Έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι. Οι εκδηλώσεις και τα δρώμενα που έχουν ετοιμάσει οι διοργανωτές θα λάβουν χώρα στη Λεωφόρο Ηλυσίων Πεδίων και την Πλας ντε λε Κονκόρντ της γαλλικής πρωτεύουσας.Η ελληνική αποστολή συμμετέχει με 37 αθλητές και αθλήτριες.

ΚΑΙΡΟΣ:

Γενικά αίθριος σήμερα στην Αττική, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα δυτικά και τα βόρεια. . H θερμοκρασία έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα