back to top
29 C
Athens
Τετάρτη, 28 Αυγούστου, 2024

29 C
Athens
Τετάρτη, 28 Αυγούστου, 2024

Αρνείται να παραιτηθεί η Λινού από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – Τι απαντά η Κουμουνδούρου

Διαβάστε επίσης

«Δεν πρόκειται να αποδεχτώ μια ανύπαρκτη ενοχή. Σας ενημερώνω λοιπόν ότι δεν πρόκειται να παραιτηθώ από βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου, ούτε να παραδώσω την έδρα την οποία μου έδωσαν οι 25.000  και πλέον ψηφοφόροι μου».

Με τον τρόπο αυτό απάντησε μέσω επιστολής στον Σ. Κασσελάκη η Αθηνά Λινού

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αθηνάς Λινού

«Αγαπητέ κ. Kασσελάκη,

Mου ζητήσατε σήμερα μέσω του Διευθυντή του γραφείου σας, κου Καπνισάκη, να παραιτηθώ από τη θέση μου ως βουλευτή του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επικαλούμενος δήθεν έλλειψη διαφάνειας στο έργο μου και κάνοντας ήδη σχετικές δημόσιες δηλώσεις. Με τον τρόπο αυτό μου ζητάτε να αποδεχθώ μια ανύπαρκτη ενοχή. Προφανώς, αυτό δεν είναι δυνατόν να γίνει από μέρους μου. Αντιλαμβάνεστε βέβαια επίσης ότι με τον τρόπο αυτό συνομολογείτε ότι συμμετέχετε στις κακόβουλες συκοφαντίες του κου Πολάκη εναντίον μου, συμπεριφερόμενος ως αυτόκλητος δικαστής.

Και είναι απορίας άξιο πότε προφθάσατε να διαβάσετε τις 459 σελίδες με στοιχεία που αποδεικνύουν την άψογη διαχείριση της Prolepsis ώστε να προβείτε στην ηθικώς και λογικώς μετέωρη αξίωσή σας. Σας ενημερώνω λοιπόν ότι δεν πρόκειται να παραιτηθώ από βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ούτε να παραδώσω την έδρα την οποία μου έδωσαν 25.000 και πλέον ψηφοφόροι μου».

Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τις οποίες ο Στέφανος Κασσελάκης ζητούσε την παραίτηση της Αθηνάς Λινού από την ΚΟ του κόμματος και την παράδοση της έδρας την οποία κατέχει.

«Δεν με έχουν καλύψει οι εξηγήσεις της και το γραφείο μου έχει ζητήσει την παραίτησή της και την διευκόλυνση με την παράδοση της έδρας. Δεν έχει απαντήσει σε τίποτα, ούτε τηλεφωνήματα, ούτε sms ούτε και whatsapp. Αναμένουμε την απάντησή της είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης για το θέμα της διαγραφής της Αθηνάς Λινού μετά το ζήτημα που έχει προκύψει με τα οικονομικά στοιχεία του Ινστιτούτου Prolepsis.

Ο Στέφανος Κασσελάκης είχε ήδη ανακοινώσει ότι  η Αθηνά Λινού τίθεται εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Για την διαγραφή της κυρίας Λινού ενημέρωσε τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα με επιστολή του ο νέος πρόεδρος της ΚΟ του κόμματος Νίκος Παππάς. Ο ΣΥΡΙΖΑ αριθμεί πλέον 34 βουλευτές.

Σε ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Κασσελάκης αναφέρει ότι ζήτησε από την κ. Λινού περαιτέρω εξηγήσεις για την υπόθεση της ΑΜΚΕ Prolepsis, ενώ αφήνει αιχμές προς την πλευρά Τσίπρα, λέγοντας ότι η οικονομική δραστηριότητα της Αθήνας Λινού έπρεπε να είχε διερευνηθεί για τυχόν σκιές πριν από την ενσωμάτωσή της στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. “Όπως δεσμεύτηκα χθες, ο ΣΥΡΙΖΑ θα αλλάξει ριζικά σε ένα κόμμα των μελών, των πολιτών, της κοινωνίας Επίσης, προσθέτει ότι έχει ζητηθεί από την κυρία Λινού η παραίτησή της προκειμένου να παραμείνει η έδρα στο κόμμα.

Πηγές της Κουμουνδούρου σχολιάζοντας την ανακοίνωση της Αθηνάς Λινού, σημείωναν μεταξύ άλλων: Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με εντολή του προέδρου του, Στέφανου Κασσελάκη προχώρησε σε διαγραφή της κ. Αθηνάς Λινού από την ΚΟ για λόγους διαφάνειας.
1. Ουδέποτε αμφισβητήθηκαν οι 25.000 ψήφοι που η κ. Λινού έλαβε ως υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ.
2. Η κα Λινού απέφυγε να παράσχει τις διευκρινίσεις και τα στοιχεία που της ζητήθηκαν, κάτι που εξακολουθεί να πράττει και με τη σημερινή δήλωσή της. Ως γνωστόν, είναι αναφαίρετο δικαίωμα η μη αυτοενοχοποίηση…
3. Όταν ορκίστηκε βουλευτής υπέγραψε τον κανονισμό της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ο οποίος αναφέρει ρητά πως η έδρα ανήκει στο κόμμα κι όχι στην ίδια.

Νωρίτερα, σε συνέντευξή του στο Mega, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι Σωκράτης Φάμελλος γνώριζε την αντικατάστασή του εδώ και έναν μήνα, ενώ άφησε νέα αιχμή και για τον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως «η αντιπολίτευσή μας επισκιάζεται από εσωτερικά θέματα του παρελθόντος». «Αν αμφιβάλουν ας με προκαλέσουν», τόνισε απευθυνόμενος σε όσους τον αμφισβητούν.

Η επιλογή Κασσελάκη δεν συνάδει με έναν μεγάλο ΣΥΡΙΖΑ , δεν οδηγεί σε έναν μεγάλο ΣΥΡΙΖΑ. Η απόφασή του προκάλεσε διχασμό δήλωσε πριν από λίγο σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ-1 ο Σωκράτης Φάμελλος.

Δικαιωμένος δηλώνει ο Παύλος Πολάκης με ανάρτησή του στην οποία υπογραμμίζει «πήραν το μάθημά τους αυτοί που νόμιζαν πως βρήκαν την ευκαιρία να ξεμπερδέψουν μαζί του εντός και εκτός» και προσθέτει «συνεχίζουμε για βαθιές αλλαγές, αλλιώς δεν πέφτει ο Μητσοτάκης».

“Είναι καταγεγραμμένο το αίτημα που έχουμε κάνει είναι ξεκάθαρο πρέπει να παραδώσει την έδρα της στην πρώτη επιλαχούσα” είπε ο κ. Κασσελάκης και πρόσθεσε “η απάντηση σε μηνύματα είτε είναι τηλεφωνικά είτε γραπτά είναι ένα ελάχιστο δείγμα ανταπόκρισης το οποίο θα έπρεπε να υπάρχει αυτή τη στιγμή . έχει ζητηθεί η παραίτησή της και δεν έχει απαντήσει. Δεν έχει απαντήσει σε τίποτα, ούτε τηλεφωνήματα, ούτε sms ούτε και whatsapp. Η απάντηση στα μηνύματα είναι ελάχιστο δείγμα ανταπόκρισης που θα έπρεπε να υπάρχει”.

«Δεν είμαι εισαγγελέας, αλλά υπάρχουν πράγματα που θα έπρεπε να διερευνηθεί πριν την ένταξη στο ψηφοδέλτιο του κόμματος. Είναι μάθημα για όλους στον ΣΥΡΙΖΑ» πρόσθεσε.

Το ζήτημα της κυρίας Λινού είναι εντελώς διαφορετικό από το ζήτημα του Παύλου Πολάκη απάντησε ο κ Κασσελάκης σε αντίστοιχη ερώτηση: ” Θεωρώ, είπε, ότι η στάση του ( Πούλου Πολάκη ) εκείνη την ημέρα ήταν αντιπαραγωγική. Από εκεί και πέρα, για τη στάση του προέδρου της Βουλής, που αποκάλεσε τον Παύλο ”ζήτουλα”, θέλω να πω ξεκάθαρα ότι δεν ανεχόμαστε από κανέναν της ΝΔ να μας κουνάει το δάχτυλο. Εκείνοι είναι που δεν διαγράφουν βουλευτές που δεν ξέρουν αν το γένος είναι αρσενικό ή θηλυκό, και τους κρατάνε αν και έχουν 158 βουλευτές» είπε για τον κ. Πολάκη ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Το ότι διαφωνούσε μαζί μου από την πρώτη εβδομάδα το άκουσα χθες πρώτη φορά. Δεν νοείται να υπάρχει πρόεδρος της ΚΟ που διαφωνεί με τον πρόεδρο του κόμματος» είπε ο κ. Κασσελάκης, μιλώντας στο Live News, για τα όσα δήλωσε ο Σωκράτης Φάμελλος κατά τη διάρκεια της χθεσινής θυελλώδους συνεδρίασης.

«Έχω κάνει μια νέα εισήγηση για να είναι πιο αποδοτική η κοινοβουλευτική μας ομάδα. Τη συζήτηση με τον κ. Φάμελλο όσον αφορά στην πρόθεσή μου να μεταβεί από τον ρόλο που είχε μέχρι χθες την είχαμε κάνει πριν από ένα μήνα. Άρα δεν ισχύει ότι το έμαθε πρώτη φορά χθες» επισήμανε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η βάση του» σχολίασε ακόμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κληθείς να σχολιάσει ότι το κόμμα βγήκε χθες διαιρεμένο από τη συνεδρίαση της ΚΟ.

«Το κόμμα θα αλλάξει, θα γίνει ένα σύγχρονο κόμμα και τα μέλη που είναι η βάση θα αποκτήσει επιτέλους δύναμη. Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Όπως έχω πει ξεκάθαρα, εάν αμφιβάλλουν για τη στήριξη που έχω από τη βάση του ΣΥΡΙΖΑ, ας με προκαλέσουν δεν έχω κανένα πρόβλημα» κατέληξε ο κ. Κασσελάκης.

Newsroom Αθήνα 984

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα