back to top
26.7 C
Athens
Πέμπτη, 29 Αυγούστου, 2024

26.7 C
Athens
Πέμπτη, 29 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στη 01:00

Διαβάστε επίσης

Καζάνι που βράζει εξακολουθεί να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. «Αντί ο Στέφανος Κασσελάκης να προκαλεί την κατάθεση πρότασης μομφής εναντίον του στην Κεντρική Επιτροπή ας αναλάβει την ευθύνη να προκηρύξει εσωκομματικές εκλογές για να επαναβεβαιώσει την αρχηγία του», είπε μιλώντας στο Action 24 η Όλγα Γεροβασίλη.

Αναφερόμενη στην αποπομπή του Σωκράτη Φάμελλου τόνισε ότι πρόκειται για «συνειδητή επιλογή άλλης μιας δράσης διχασμού και της ΚΟ».

Χθες, οι αναταράξεις συνεχίστηκαν στην Κουμουνδούρου με την διαγραφή της Αθηνάς Λινού από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.
Με επιστολή της προς τον κ. Κασσελάκη η κ. Λινού γνωστοποιεί την απόφασή της ότι δεν θα παραδώσει την βουλευτική της έδρα, ενώ τον κατηγορεί ότι συμπεριφέρεται «ως αυτόκλητος δικαστής», προσθέτοντας ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί μια ανύπαρκτη ενοχή σχετικά με την υπόθεση της ΑΜΚΕ Πρόληψις. «Η διαγραφή μου είναι σαφώς μια επιλογή του κ. Κασσελάκη μεταξύ εμού και του κ. Παύλου Πολάκη», αναφέρει.

Πηγές της Κουμουνδούρου απάντησαν ότι «η κ. Λινού απέφυγε να παράσχει τις διευκρινίσεις και τα στοιχεία που της ζητήθηκαν υπογραμμίζοντας ότι όταν ορκίστηκε βουλευτής υπέγραψε τον κανονισμό της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος αναφέρει ρητά πως η έδρα ανήκει στο κόμμα κι όχι στην ίδια.

Δικαιωμένος δηλώνει ο Παύλος Πολάκης με ανάρτησή του στην οποία υπογραμμίζει «πήραν το μάθημά τους αυτοί που νόμιζαν πως βρήκαν την ευκαιρία να ξεμπερδέψουν μαζί του εντός και εκτός» και προσθέτει «συνεχίζουμε για βαθιές αλλαγές, αλλιώς δεν πέφτει ο Μητσοτάκης».

Επιφυλακτικοί εμφανίζονται οι σεισμολόγοι για τον σεισμό μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 7 και μισή το απόγευμα στην Κρήτη. Ο σεισμός είχε επίκεντρο 15 χλμ βόρεια βορειοανατολικά της Γαύδου με εστιακό βάθος τα 11,6 χλμ και έγινε αισθητός στο Ρέθυμνο και τα Χανιά. «Είναι πολύ νωρίς για να αποφανθούμε αν είναι ο κύριος», υπογράμμισε σε ανάρτησή του ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έγινε αισθητή, στις 11:45 το βράδυ, σε περιοχές της Αχαΐας.

Να ζητήσει από το υπ. Εσωτερικών την άμεση καταβολή μιας έκτακτης δόσης από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους προς όλους τους Δήμους, εντός του Σεπτεμβρίου και μίας δόσης τον Οκτώβριο, για να μπορέσουν οι Δήμοι να καλύψουν τα λειτουργικά τους κόστη αποφάσισε το δσ της ΚΕΔΕ.

Κατά την τοποθέτησή του ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας πρότεινε το 24ωρο συμβολικό κλείσιμο των δήμων στις 6 Σεπτεμβρίου, παραμονή της ομιλίας του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

Στην δημιουργία μικτών κλιμακίων αποτελούμενων από δημοτικούς αστυνομικούς και επόπτες καθαριότητας προχωρά ο δήμος Αθηναίων, όπως είπε ο δήμαρχος Χάρης Δούκας, προαναγγέλλοντας 11 στρατηγικές κινήσεις.
Στο πλαίσιο αυτό τα κλιμάκια από τις 2 Σεπτεμβρίου θα διενεργούν ελέγχους στο κέντρο της πρωτεύουσας και από τις 9 Σεπτεμβρίου σε όλες τις δημοτικές κοινότητες για καταγραφή παραβάσεων, παρεμβάσεων και άμεση επιβολή προστίμων.
Επίσης, σχεδιάζεται η δημιουργία μιας νέας εφαρμογής για την ενημέρωση των πολιτών με ωράρια αποκομιδής ανά περιοχή και qr codes, ενώ οργανώνονται δράσεις καθαριότητας έξι μέρες την εβδομάδα σε όλες τις γειτονιές της πόλης με πιο εκτενή δράση ενώ επεκτείνεται η οικιακή συλλογή στο 3ο και στο 7ο διαμέρισμα.

Ένταση προκλήθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με αφορμή τον ισχυρισμό του Κώστα Μπακογιάννη ότι ο Δήμαρχος στηρίζεται από τη Χρυσή Αυγή και την αναφορά του στην στάση του κ. Δούκα σχετικά με το πρόσφατο εργατικό δυστύχημα στον Τομέα Καθαριότητας του Δήμου.
«Ο κ. Μπακογιάννης σήμερα ξέφυγε εντελώς. Δεν σεβάστηκε τον νεκρό της καθαριότητας επιχείρησε να ταυτίσει την παράταξή μας με την Χρυσή Αυγή. Το ότι αδυνατεί να αποδεχτεί την ήττα του στις εκλογές είναι δικό του πρόβλημα. Δεν μπορεί όμως η προσωπική του πικρία να τον ωθεί σε προσβλητικές, προκλητικές και χυδαίες ακρότητες» τόνισε ο Χάρης Δούκας.
Ο Κώστας Μπακογιάννης έδωσε συνέχεια στην αντιπαράθεση. Σε γραπτή δήλωσή του ανέφερε -μεταξύ άλλων- «Ο κύριος Δούκας με κατηγορεί ότι δεν έχω αποδεχθεί την ήττα μου. Ποιός; Ο άνθρωπος που από την πρώτη μέρα στενεύεται στη «βολική» θέση του δημάρχου Αθηναίων, που πατάει στο δημαρχείο στα ρεπό του από τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ» και προσθέτει «Πρόβλημα όλων μας είναι ότι έχουμε έναν δήμαρχο βιτρίνα».

ΚΑΙΡΟΣ
Πρόσκαιρες νεφώσεις, τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες προβλέπονται το μεσημέρι και το απόγευμα στην Αττική. Βελτίωση αναμένεται το βράδυ. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, που από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα