back to top
32 C
Athens
Πέμπτη, 29 Αυγούστου, 2024

32 C
Athens
Πέμπτη, 29 Αυγούστου, 2024

Βόλος: Ειδικό πλέγμα στην παραλία για τα νεκρά ψάρια – 100 τόνοι έχουν συλλεχθεί έως σήμερα

Διαβάστε επίσης

Με την τοποθέτηση ειδικού πλέγματος προσπαθούν οι αρχές να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα που έχει προκύψει με τα νεκρά ψάρια που εκβράζει η θάλασσα στην παραλία του Βόλου.

Μέχρι σήμερα το πρωί έχουν συλλεχθεί περίπου 100 τόνοι νεκρών ψαριών που θα πάνε για καύση στην συμβεβλημένη με την Περιφέρεια, Εταιρεία που έχει έδρα στη Λάρισα, δήλωσε στην ΕΡΤ Βόλου, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων, Άννα Μαρία Παπαδημητρίου.

Επιπλέον ανέφερε ότι δεν υπήρξε καμία συνεννόηση μεταξύ των υπηρεσιών για να αποφευχθεί το φαινόμενο και σήμερα η περισυλλογή γίνεται με ευθύνη της Περιφέρειας που θα πληρώσει τους εργολάβους με κωδικό της πολιτικής προστασίας, γιατί δεν υπάρχει κάποιος που να έχει την ευθύνη διαχείρισης του Παγασητικού.

Η κ. Παπαδημητρίου ανέφερε ότι ο ΟΦΥΠΕΚΑ και το τμήμα της Μαγνησίας (Παλιός φορέας διαχείρισης της λίμνης Κάρλας), δεν ήλθε σε επαφή με την Περιφέρεια, “ούτε μας γνωστοποίησε ότι υπάρχουν αυτά τα εκατομμύρια των ψαριών. Έχω απευθύνει αιτήματα στην τεχνική υπηρεσία της Λάρισας που είναι αρμόδια για τις εγκαταστάσεις εντός και εκτός της λίμνης και μου είπαν ρητά ότι δεν μπορεί να τοποθετηθεί δίκτυ ή κάτι άλλο γιατί η ορμή του νερού είναι πολύ μεγάλη στο θυρόφραγμα και όλα αυτά βρίσκονται κάτω από το νερό, και το δίχτυ κινδυνεύει να φύγει και να κινδυνεύσουν ζωές. Τις τελευταίες 10 μέρες τηλεφώνησα στον κ. Αναγνώστου το Ο.Λ.Β. και του είπα να τοποθετήσουμε κάτι χαμηλά προς τον ΟΛΒ εκεί που έχει αρμοδιότητα και ο άνθρωπος που είπε να συναντηθούμε μετά μια βδομάδα γιατί έλειπε, αλλά είχαν αρχίσει ήδη να βγαίνουν οι τόνοι των ψαριών” δήλωσε στην ΕΡΤ.

Ο δήμαρχος του Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, δήλωσε ότι η δυσοσμία ήταν ανυπόφορη. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Τετάρτη, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν αντιμετώπισε το πρόβλημα πριν φτάσει στην πόλη του. Πρόσθεσε ότι τα σάπια ψάρια θα μπορούσαν να δημιουργήσουν περιβαλλοντική καταστροφή για άλλα είδη στην περιοχή.

Πηγή: ertnews.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα