back to top
25.3 C
Athens
Παρασκευή, 30 Αυγούστου, 2024

25.3 C
Athens
Παρασκευή, 30 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 03:00

Διαβάστε επίσης

Οι ισχυρές βροχές, οι καταιγίδες και οι χαλαζοπτώσεις είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού το προσεχές τριήμερο. Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά ο οποίος μίλησε στον Αθήνα 9.84, σήμερα θα είναι η δυσκολότερη ημέρα για την Αττική.
Η αστάθεια έχει ήδη ξεκινήσει με μεγάλο όγκο νερού να πέφτει στην κεντρική Πελοπόννησο. Περισσότεροι από 20.000 κεραυνοί έπεσαν το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα, ενώ σύμφωνα με το meteo.gr το μεγαλύτερο αθροιστικό ύψος βροχής καταγράφηκε στο Καλέντζι Αχαΐας.
Σε ανακοίνωσή της η Επιστημονική Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου αναφέρει πως «παρότι το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ κάνει λόγο για επιδείνωση καιρού- όχι για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα- δεν συντρέχει λόγος έκδοσης μηνυμάτων από το 112».
Κλειστή για προληπτικούς λόγους η παλαιά εθνική οδός Πατρών-Κορίνθου στο ύψος της Αιγιάλειας.

Την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης προκάλεσαν οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης που -σύμφωνα με το υπ. Παιδείας- θα βελτιώσουν την διδακτική διαδικασία και τη ζωή των μαθητών κατά τη νέα σχολική χρονιά που ξεκινά στις 11 Σεπτεμβρίου.
Μεταξύ άλλων, ανακοινώθηκαν 10.000 νέες προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών, εφαρμογή του ψηφιακού φροντιστηρίου, απαγόρευση της χρήσης κινητού τηλεφώνου στα σχολεία και αυτόνομες τάξεις για απομακρυσμένες περιοχές.
Επίσης, αλλάζει ο κανονισμός λειτουργίας των σχολείων που προβλέπει αυστηρότερα παιδαγωγικά και πειθαρχικά μέτρα ακόμη και πενθήμερη αποβολή.

Στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου στρέφεται το ενδιαφέρον, με φόντο το εκρηκτικό κλίμα που επικρατεί στο εσωτερικό του κόμματος. Ο Παύλος Πολάκης εξαπέλυσε χθες νέα επίθεση κατά της Αθηνάς Λινού.
Την κατηγορεί ότι κρύβει σελίδες που την ενοχοποιούν από την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την ΑΜΚΕ «Πρόληψις».
Επίσης, προσθέτει ότι «κατά παράβαση όλων των νόμιμων διαδικασιών η κυρία Λινού έφτασε να εισπράττει 1 εκ. ευρώ κάθε χρόνο από το 2021 και εξής».

Τα ακανθώδη ζητήματα που δυσκολεύουν τις ευρωτουρκικές σχέσεις, όπως είναι το Κυπριακό και η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια του γεύματος εργασίας που είχαν χθες στις Βρυξέλλες οι 27 υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ, με τον Τούρκο ομόλογό τους, Χακάν Φιντάν.
«Πιστεύουμε ότι η αναζωογόνηση των σχέσεων Τουρκίας-ΕΕ είναι προς το συμφέρον όλων. Ωστόσο, τονίσαμε ότι η σύνδεση του Kυπριακού προβλήματος με τις σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ δεν είναι υγιής μέθοδος και δεν θα αποφέρει αποτελέσματα», δήλωσε ο Χακάν Φιντάν.

«Ναυτική δύναμη της ευρωπαϊκής επιχείρησης Ασπίδες θα συνοδεύσει και θα προστατεύσει το ελληνικό πετρελαιοφόρο «Σούνιον», το οποίο επλήγη από τους αντάρτες Χούθι ώστε να αποφευχθεί οικολογική καταστροφή», δήλωσε ο Ιταλός ΥΠΕΞ Αντόνιο Ταγιάνι, μετά τη συνάντησή του με την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα.

Σε εξέλιξη δασική πυρκαγιά στην περιοχή Κομνηνά Εορδαίας Κοζάνης.
Μαίνεται σε δύο μέτωπα η φωτιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα στην κορυφογραμμή του όρους Όθρυς κοντά στο χωριό Λογγίτσι της Στυλίδας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η περιοχή είναι δυσπρόσιτη με αποτέλεσμα να μην μπορούν να προσεγγίσουν οι επίγειες δυνάμεις.

ΚΩΣΤΑΚΟΣ
Σε Γέρακα και Πικέρμι επεκτείνεται η δυνατότητα επιχειρήσεων που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές στην Αττική, να θέσουν σε αναστολή τις συμβάσεις των εργαζομένων.

την δικαστική οδό παίρνει πλέον η υπόθεση με τα νεκρά ψάρια στον Παγασητικό.
Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζήτησε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, με προφανείς τις δυσμενείς επιπτώσεις στο περιβάλλον, στη δημόσια υγεία αλλά και την οικονομική ζωή του νομού.
Στο κάδρο των ερευνών μπαίνει το θυρόφραγμα που οδηγεί στην σήραγγα, η οποία αποτελεί και τη μοναδική διέξοδο στον Παγασητικό.

ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ – ΕΡΤ
«Κούρεμα» προστίμων έως και 50% μπορούν να πετύχουν επιχειρήσεις και επαγγελματίες που αναγνωρίζουν τις φορολογικές παραβάσεις στις οποίες έχουν υποπέσει και προχωρούν σε τροποποιητικές φορολογικές δηλώσεις, κλείνοντας τους ανοιχτούς λογαριασμούς με την Εφορία,
υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα προσφύγουν στα Διοικητικά Δικαστήρια για να ακυρώσουν το φόρο που τους έχει επιβληθεί μετά από έλεγχο.

Καταβάλλονται σήμερα τα κοινωνικά επιδόματα από τον ΟΠΕΚΑ σε 673.671 δικαιούχους.

Στη διεθνή επικαιρότητα,
Τουλάχιστον 24 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ άλλοι 17 αγνοούνται στη δυτική Υεμένη εξαιτίας πλημμυρών τις οποίες προκάλεσαν καταρρακτώδεις βροχές, ανακοίνωσε το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τον Πληθυσμό, καθώς διεξάγονται επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

Ξεκινά την Κυριακή στη Γάζα, η τριήμερη εκστρατεία εμβολιασμού των παιδιών κατά της πολιομυελίτιδας, ενώ συμφωνήθηκε τριήμερη κατάπαυση πυρός μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Στην αθλητική σας ενημέρωση:
Την πρόκρισή του στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ πήρε ο ΠΑΟΚ που επικράτησε με σκορ 0-2 της Σάμροκ Ρόβερς στο Δουβλίνο και έχοντας επικρατήσει με 4-0 στην Τούμπα συνεχίζει στη διοργάνωση.
Ο Παναθηναϊκός κέρδισε με 2-0 τη Λανς στο κατάμεστο ΟΑΚΑ, ανέτρεψε το εις βάρος του 2-1 στη Γαλλία και προκρίθηκε στη φάση των ομίλων του Κόνφερνς Λιγκ

ΚΑΙΡΟΣ
Βροχές από το μεσημέρι και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται σήμερα στην Αττική. Βελτίωση του καιρού αναμένεται αργά το βράδυ. Άνεμοι βόρειοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα